KATASTROFY Lietadlo narazilo do veže

2009-08-05 07:30:00 |   |    | 

THAJSKO/ video - V dopravnom lietadle v Thajsku, ktoré včera skĺzlo z pristávacej dráhy a narazilo do nepoužívanej veže letovej kontroly na ostrove Ko Samui, boli desiatky západných turistov.



Pri havárii zahynul hlavný pilot stroja a rôzne zranenia utrpelo 34 ľudí.

     
Medzi obeťami ani zranenými z havarovaného lietadla v Thajsku nie sú občania Slovenskej republiky, potvrdil hovorca Ministerstva zahraničných vecí SR Peter Stano.
     
Spoločnosť Bangkok Airways, ktorej lietadlo patrí, informovala, že okrem Thajčanov boli medzi cestujúcimi občania Talianska, Španielska, Švajčiarska, Francúzska, Nemecka, Veľkej Británie a Izraela.

Z vážnejšími zraneniami hospitalizovali sedem ľudí, ostatní utrpeli šok alebo ľahšie zranenia ako odreniny a modriny. Štyria pasažieri - dvaja Briti, Talian a Švajčiar utrpeli zlomeninu nôh. Ďalší dvaja Briti sa zranili ľahšie. Druhý pilot má takisto poranené nohy.
     
Dvojmotorové turbovrtuľové lietadlo ATR-72 prilietajúce z populárneho juhothajského letoviska Krabi skĺzlo z dráhy, keď pristávalo v hustom lejaku. Na palube bolo celkovo 72 ľudí - 68 pasažierov, dvaja piloti a dvaja ďalší členovia posádky.
     
"Lietadlo je poškodené. Bolo zlé počasie a pršalo, keď zišlo z dráhy," potvrdil nemenovaný zdroj z letiska.
     
Ko Samui leží 480 kilometrov južne od thajského hlavného mesta Bangkok. Je to ostrov v Thajskom zálive, ktorý mimoriadne obľubujú zahraniční turisti.


 

Zdroj/autor: ap,tasr,drom

VIDEO Havária lietadla Bangkok Airways

 



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 16. máj. 2024. Meniny má Svetozár.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa