NA KRÍDLACH Aeroflot obnovuje lety do Moskvy

2010-03-17 07:30:00 |   |    | 

RUSKO/ SLOVENSKO - Ruská letecká spoločnosť Aeroflot bude medzi Moskvou a Bratislavou lietať od marca raz týždenne tradične v piatok. V letnej sezóne, začínajúcej 27. marca, bude linka fungovať každý týždeň v stredu a začiatkom júna sa rozšíri na dva lety týždenne



Od marca bude možné opäť priamo lietať z Bratislavy do Moskvy, najprv raz týždenne a od júna dva razy do týždňa. Ruský letecký prepravca zastavil prevádzkovanie linky 22. januára pre jej nízku vyťaženosť.

V letnej sezóne, ktorá sa začne 27. marca, plánuje ruský dopravca zmenu v letovom poriadku. Lety na pravidelnej linke z Moskvy do Bratislavy a späť budú vykonávané s frekvenciou raz za týždeň každú stredu. Začiatkom júna plánuje Aeroflot zvýšiť počet letov na dva do týždňa.


 

Ruský dopravca obnovil pravidelnú linku z Moskvy do Bratislavy koncom mája 2008 s dvoma spojmi týždenne. Najprv využíval lietadlo Tupolev 154, neskôr začal na linke lietať s Airbusom A319. Aeroflot prepravil medzi Moskvou a Bratislavou v uplynulých dvoch rokoch spolu 14 228 cestujúcich. V roku 2008 priame spojenie využilo 6 417 cestujúcich, pričom linka bola prevádzkovaná od mája dvakrát týždenne. V roku 2009 v máji dopravca lety zredukoval na jeden týždenne. Za celý minulý rok Aeroflot na linke prepravil 7 811 cestujúcich. Na tejto trase fungoval do 15. januára tohto roka jeden spoj týždenne v piatok, počas dvoch týždňov na prelome rokov bol podľa letového plánu prevádzkovaný aj let v pondelok. Priame letecké spojenie medzi Bratislavou a Moskvou predtým prevádzkovali Slovenské aerolínie do konca januára 2007. Kvôli krachu však bola spoločnosť nútená linku do Moskvy a tiež do Bruselu zrušiť. Aeroflot v minulosti dlhé roky prevádzkoval linku Moskva - Bratislava. Spoločnosť Aeroflot so základňou na moskovskom letisku Šeremeťovo je jednou z najstarších leteckých prepravcov na svete, vznikla na základe dekrétu vlády vo februári 1923. Súčasné meno nesie od roku 1932. Z domovskej základne na letisku Sheremetyevo International Ariport operuje linky do 93 destinácií v 47 krajinách. Počas sovietskej éry bol Aeroflot najväčšou leteckou spoločnosťou na svete. Po rozpade ZSSR sa spoločnosť transformovala na menšie polosprivatizované aerolínie, ktoré sa zaraďujú k najziskovejším prepravcom sveta. Od 14. apríla 2006 je Aeroflot členom aliancie Sky Team.

 

Aeroflot - zastúpenie v SR
Letisko M. R. Štefánika
823 11 Bratislava
Telefón: +421 2 43 42 68 96
Fax: +421 2 43 33 75 81
E-mail:
aflbts@stonline.sk

 

Zdroj/autor: aeroflot,sita,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 7. máj. 2024. Meniny má Monika.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa