CESTOVATEĽKA Nakupujte v Singapure

2010-05-07 16:00:00 |   |    | 

SINGAPUR/ video - Aj keď mesto založili len začiatkom 19. storočia, dnes patrí k najvyspelejším štátom Ázie, k ázijským tigrom. Pôvodná britská kolónia sa totiž môže pýšiť vysokou životnou úrovňou, nespočetným množstvom mrakodrapov a nákupných centier. Čo viac si želať...



Nakupovanie v Singapure prekoná všetky vaše doterajšie predstavy. Nákupné centrá nie sú útle dvojpodlažné budovy, ako sme zvyknutí v našich zemepisných šírkach, ale práve naopak – gigantické stavby do posledného metra štvorcového plné butikov, obchodov a supermarketov. Ak sa rozhodnete v takomto centre stráviť čas, rezervujte si nie pár hodín, ale minimálne jeden deň. A aj tak ho neprejdete úplne celé.

 

Orchard Road a Vivocity

Singapurská Orchard Road je známym strediskom všetkých shopoholikov. Nákupné zóny sú poprepájané v podzemí klimatizovanými pasážami, v ktorých pohodlne môžete križovať cesty bez toho, aby vás zrazilo auto.

Orchard Road sa môže pýšiť vyše desiatkou nákupných centier. Ngee Ann City vám ponúkne nielen klasické módne reťazce, ktoré nájdete aj u nás – Zara, Levi’s, Mango či Pull and Bear, ale aj dizajnérske butiky. Kúpiť si tu môžete oblečenie značiek Marc by Marc Jacobs, Louis Vuitton, Alfred Dunhill, Armani, Chloé či Fendi. Vo všetkých nákupných centrách si navyše môžete uplatniť zľavu ako turista.

Ďalšou populárnou destináciou pre milovníkov nakupovania je centrum Vivocity. Okrem značiek ako Giordano, Baťa či Armani tu nájdete aj domáce značky ako Tangs + Co, Wardrobe Women and Men, Playlab, Dressing Room and Island Shop. Venovať sa tu môžete aj svojmu zdraviu – okrem módy ponúka centrum aj široké možnosti wellness vyžitia a beauty centier. V ponuke je aj gigantický multiplex.

 

Čínska štvrť a Arab Street

V Singapure žije veľké množstvo emigrantov, preto by ste okrem moderných nákupných centier mali zavítať aj do malebných, až rozprávkových štvrtí. Svoje čaro má aj čínska štvrť v Singapure. Serpentínovité uličky a aleje sú plné čínskych obchodíkov so všetkým potrebným aj menej potrebným. Určite tu však kúpite kvalitné koreniny, bylinky, ale aj metrový textil – čistý hodváb či šperky zo zlata. Oddýchnuť si môžete v početných čajovniach.

Na Arab Street zase nájdete klasické arabské bazáry. Ak potrebujete ratanový nábytok či koženú kabelku, viete, kam máte zamieriť. Šarmantná indická pasáž Little India vás zase zásobí koreninami, jazmínom, šperkami, medenými nádobkami a koberčekmi. Okrem pouličného predaja môžete navštíviť aj dve obrovské nákupné centrá – Mustafa Center a Tekka Center.

 

Zdroj/autor: feminity, drom

VIDEO NA nákupoch v Singapure



Zdieľať článok na Facebooku

Foto: wiki

Hodnotenie článku:
3.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa