CESTOVATEĽKA Ženy v nohaviciach

2010-10-13 16:00:00 |   |    | 

FRANCÚZSKO/ video - Niektoré módne kreácie možno označiť za módne zločiny, ale úplne protizákonne sa až doteraz obliekali všetky Parížanky, ktoré nosili nohavice.



Výnos z roku 1799 varuje, že ktorákoľvek žena, ktorá by sa chcela "obliekať ako muž", musí dostať špeciálne povolenie od polície. A tento výnos je stále v platnosti, hoci bolo jeho znenie niekoľkokrát v dejinách zmiernené.

Tak napríklad v roku 1892 boli nohavice povolené, "pokiaľ žena drží opraty koňa". A v roku 1909 bolo toto uvoľnenie ešte trochu rozšírené na tie, "ktoré sedia na bicykli alebo ho vedú za riadidlá".

Keď parížsky starosta požiadal v roku 1969 šéfa polície, aby vyhlášku úplne zniesol zo sveta, bolo mu povedané:

"Je nerozumné meniť text, ktorého predvídateľné alebo nepredvídateľné variácie môžu znova nastať."

Avšak vzhľadom na to, že nohavice sa už v dnešnej dobe stali rovnako nezastupiteľnou súčasťou ženského šatníka tak ako mužského, vyzvala parížska mestská rada políciu, aby vyhlášku definitívne a oficiálne zrušila.

Zmierni tým aspoň právny zmätok parížskych policajtiek, pretože zatiaľ čo spomínaný výnos im nohavice nepovoľuje, iný zákon im je, ako súčasť uniformy, povinne nariaďuje.

 

Milé cestovateľky, neviem si dosť dobre predstaviť, že by nám na Slovensku ktokoľvek zakázal nosiť nohavice. Veď len také džínsy, ktoré sú súčasťou šatníka hádam každej ženy, sa zvyčajne nosia denne a aj na mnohých spoločenských akciách sú akceptovateľné. Pre mňa osobne by to bola dosť katastrofa, keďže som takzvaný "nohavicový typ" a sukne mi nič nehovoria. A súhlasiť so mnou budú iste aj mnohé ďalšie ženy. 

 

Zdroj/autor: dailymail, čtk, janqa, drom

VIDEO Paríž 



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa