Z množstva akcií si vyberie každý: Tu sú naše TIPY NA VÍKEND

2016-04-21 11:00:01 |   |    | 

Opäť je tu koniec týždňa - čas oddýchnuť si, načerpať nové sily aj zažiť niečo zaujímavé. Tu je prehľad akcií, ktoré vás čakajú tento víkend.



BRATISLAVA

Hlavné mesto pre obyvateľov aj návštevníkov pripravilo na tento víkend skutočne bohatý program. Projekt Bratislava pre všetkých už po 13. krát bezplatne sprístupní múzeá, galérie či ZOO a prinesie atraktívny program do celého mesta. Viac informácií nájdete TU.

V Incheba Expo Bratislava sa už od stredy koná 26. ročník medzinárodného salónu automobilov Autosalón a 6. ročník výstavy luxusných tovarov a služieb Exclusive Salon. Výstavy sú otvorené v čase od 9:00 do 19:00 hod. (v nedeľu len do 18:00 hod.). Základné vstupné je 7 eur, zľavnené 5 eur a deti do 6 rokov majú vstup zdarma. Parkovné za osobné vozidlo je 5 eur.

V kine Lumiére sa koná prehliadka Dni slovinského filmu, ktorá predstaví súčasnú filmovú tvorbu krajiny. Výber poukazuje na rôznorodosť slovinskej kinematografie posledného obdobia a ponúkne aj dve slovinské národné nominácie na Oscara.

V DK Lúky vypukne 22. apríla festival SlavCon 2016 s bohatým programom zameraným na sci-fi, fantasy, hry, mytológiu a históriu. Až do nedele sa môžete  tešiť na zaujímavých hostí, prednášky, diskusie, workshopy, ale aj sprievodný program s UV show, kvízmi, koncertami, súťažami či historickým táborom. Vstupné na všetky 3 dni je 12 eur (predpredaj), resp. 14 eur na mieste.

Pri príležitosti otvorenia turistickej sezóny sa bude v sobotu od 13:30 hod. v Devínskej Novej Vsi konať už X. ročník historického podujatia Samove hry. Návštevníkov čaká vystúpenie skupiny historického šermu, prezentácia historických a umeleckých remesiel, hudobné vystúpenia, jazdecký program, sokoliari, ale aj drevený kolotoč a iné atrakcie.

 

SVÄTÝ JUR

V Svätom Jure sa tento víkend konajú Svätojurské hody s bohatým doplnkovým programom (preteky rádiom ovládaných áut, rybolov, lukostreľba, ukážka hasičskej techniky, divadelné a hudobné predstavenia). Sobotňajší program uzavrú koncerty Katky Koščovej (18:15 hod.), Sama Tomečka (19:30 hod.) a skupiny Para (20:45 hod.) na Prostrednej ulici. Čaká vás aj ohňostroj a diskotéka. Zaujímavé aktivity sú pripravené aj na nedeľu, kedy Svätojurské hody vyvrcholia koncertmi Janka Ledeckého (17:30 hod.) a skupiny Buty (19:00 hod.).

 

ZVOLEN

Lesnícke dni (22.4. - 1.5.) sú najväčším celoslovenským podujatím organizovaným lesníckymi inštitúciami na Slovensku. Ponúkajú program, zameraný na interaktívne informovanie verejnosti o zaujímavostiach slovenských lesov, špecifickosti lesníckej práce a činnostiach, ktoré prinášajú benefity pre celú spoločnosť. Už tento piatok sa môžete tešiť na slávnostné otvorenie Lesníckych dní. Na Námestí SNP vás čaká čarovný les, tvorivé dielne, lesná mandala, lukostreľba, sokoliari, fujaristi a mnoho iného. Program vyvrcholí koncertom Zuzany Smatanovej (17:00 hod.) a skupiny Hex (19:00 hod.).

 

BANSKÁ ŠTIAVNICA

Z piatka na sobotu je pripravený o 1:00 h nočný výstup od Počúvadlianskeho jazera a z Ilije na Sitno ku chate A. Kmeťa, kde sa  o 2:00 h dozviete zaujímavosti o histórii Sitna a Sitnianskeho hradu na prednáške s diskusiou. Tu si môžete vychutnať aj východ slnka s nádherným pohľadom na Štiavnické vrchy.

 

NITRIANSKA BLATNICA

V Nitrianskej Blatnici sa tento víkend uskutočnia Svätojurajské hody a oslavy. Trojdňový cyklus podujatí sa začne hodovou svätojurajskou zábavou v kultúrnom dome v piatok podvečer. Sobotňajšie predpoludnie bude patriť predovšetkým skautom, ktorí si v okolí Rotundy sv. Juraja "zmerajú sily" v rôznych súťažiach. Športoví priaznivci sa stretnú popoludní na futbalových súťažných stretnutiach. Nedeľný program sa po nenáročnej turistike začne slávnostnou svätou omšou v areáli Rotundy sv. Juraja a po nej sa predstavia kultúrne amatérske skupiny a jednotlivci z regiónu spod Marháta. Počas celej nedele bude lúka Púšť pod rotundou patriť tradičnému púťovému jarmoku a nebude chýbať ani lesná pedagogika a iné trhové atrakcie.

 

HLOHOVEC

Sobota bude v Hlohovci patriť Fraštackému trhu. Na trhu bude pestrá ponuka rôznych výrobkov z domácej produkcie, osviežujúce limonády, dobrá kávička, či kvalitné vínko. Spestrením budú rôzne sprievodné aktivity ako napr. hudobná produkcia kapiel, rôzne vystúpenia, tvorivé dielne pre deti, detský kolotoč a mnoho iného. Vstupné: dobrovoľné

 

DUNAJSKÁ STREDA

Dni Svätého Juraja sa uskutočnia aj v Dunajskej Strede. Na sobotu je pripravený futbalový turnaj, zaujímavé prednášky a vystúpenia kultúrnych súborov. Tešiť sa môžete aj na názorné ukážky zo života rytierov a interaktívne hry pre deti. Pred Mestským kultúrnym strediskom sa predstavia mladé talenty. Program vyvrcholí Maloblahovským plesom a spomienkovým koncertom speváčky Zsuzsa Cserháti. V nedeľu sa uskutoční Slávnostná omša na Sv. Juraja a o 16:00 hod. pasovanie rytierov Medzinárodnej asociácie rytierov Sv. Juraja.

 

BANSKÁ BYSTRICA

Vidiecky parlament banskobystrického kraja vás v sobotu  od 10:00 h pozýva na otvorenie poľnohospodárskej sezóny. Tešiť sa môžete na farmárske produkty a tradičné jedlá, včely a včelie produkty, remeslá, detskú školu varenia aj školu štepenia a ošetrovanie ovocných stromčekov. Pre deti je pripravená jazda koňoch, animačné programy, hry, súťaže aj trampolína. Deň vám spríjemní aj Ľudová hudba Jána Maka a detský folklórny súbor Radosť. Vstupné je 1 euro.

 

DOLNÝ HARMANEC

Mestské lesy Banská Bystrica s.r.o. všetkých pozývajú na 10. ročník plavenia dreva v jedinečnom drevenom vodnom žľabe Rakytovo, ktorý sa uskutoční v sobotu o 9:30 h.

 

DUBNICA NAD VÁHOM

V Dubnici nad Váhom sa bude v piatok o 17:30 hod. páliť Ďuro. Príďte si „Nad teheľnú“  (nad DUTAF centrom) zahrať jarné hry, povoziť na koníkoch či zasúťažiť si. Čaká vás aj ohňová šou, opekanie špekáčikov, trúbenie na rohoch či škola plieskania bičom. Zabaví vás spevácka skupina Dubnička, Vrbovské vrby a Žiarislav a bytosti.

 

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU

V Bánovciach nad Bebravou sa na námestí Ľ. Štúra v dňoch 22.-23. apríla 2016 uskutoční Jarný bánovský jarmok.

 

STARÁ ĽUBOVŇA

V nedeľu sa na hrade a v skanzene v Starej Ľubovni od 11:00 hod. uskutoční slávnostné otvorenie letnej turistickej sezóny. Súčasťou podujatia budú vystúpenia sokoliarov, šermiarov, hradného šaša a množstvo ďalších prekvapení.

V Stredovekom vojenskom tábore zažijete v rovnaký deň (24.4.) od 14:00 hod. aj rytiersky súboj s tradičnými zbraňami, jazdu na koni, streľbu z luku či kuše, lanový park a iné atrakcie.

 

TRNAVA

V nedeľu sa v Mestskej športovej hale (AŠK Slávia) v čase od 9:00 – 14:00 hod. uskutoční najväčšia akvaristicko-teraristická predajná výstava na Slovensku – AkvaTera Trnava. Vstupné: 2,- € (základné), 1,- € (zľavnené), deti do 6 rokov zdarma

 

LUČENEC

V nedeľu budete môcť v priestoroch Novohradského múzea a galérie v Lučenci vyrobiť vlastné mydlo. Tvorivé dielne s názvom  Výroba sapúnu z popola začínajú o 14:00 h. Dozviete sa, ako sa vyrába mydlo i mnoho iného zaujímavého spojeného s touto témou a zároveň si budete môcť vyskúšať vyrobiť svoje vlastné. Vstupné: 1,50,- €

 

BOJNICE

Zoologická záhrada Bojnice si na nedeľu pripravila podujatie pri príležitosti Dňa zeme. Návštevníci si od 13:00 – 16:00 hod. môžu zasúťažiť, dozvedieť sa niečo o recyklácii a v ekotvorivej dielničke sa budú recyklovať staré obaly na vajíčka.

 

RAKÚSKO

Tento víkend bude na zámku Schlosshof patriť stolovým hrám. V historických priestoroch zámku si budete môcť od 10:00 do 18:00 hod. vyskúšať viac ako 100 doskových, kartových a iných spoločenských hier z minulosti aj súčasnosti.

Počas víkendu budú tiež spustené dva nové zážitkové okruhy, ktoré vám prezradia veľa zaujímavostí o živote na statku v 18. storočí. Pripravené sú aj jazdy na poníkoch a na koči a ukážka remeselných prác.

Vstupné: 13,- € (základné), 8,- € (zľavnené), deti do 6 rokov zdarma

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: TASR
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa