Najluxusnejšie lyžiarske rezorty v Európe

2013-01-02 16:00:00 |   |    | 

Lámete si hlavu s otázkou „Kam ísť lyžovať?“ Zima je v plnom prúde, a tak je najvyšší čas vybrať si svoju dovolenkovú destináciu pre túto sezónu. Pokiaľ ste ju ešte nenašli, máte chuť minúť veľa peňazí a zažiť dokonalý (nielen) snežný luxus, máme tu pre vás zopár tipov.



 

  • Po stopách Jamesa Bonda: Saint Moritz, Švajčiarsko

Ak si predstavujete luxusnú lyžovačku, zrejme máte na mysli niečo, ako je St. Moritz. Toto švajčiarske stredisko je skutočne zlatá liga a dôvodov je hneď niekoľko. Moritz je taký dobrý, že sa ako jedno z mála stredísk stal viac než raz hosťovským miestom pre zimné olympijské hry. Stredisko sa tiež zablyslo v dvoch „bondovkách“, niekoľkých knihách a televíznych šou. Okrem lyžovania môžete navštíviť úžasné Segantini Museum alebo preskúmať ľadovec Morteratsch Glacier.

 

  • Vyhrievané chodníky vo francúzskom Courchevel

Courchevel je najväčší prepojený lyžiarsky areál na svete. Rôzne časti rezortu sú pomenované podľa ich výšky, „1850“je najvyššia. Jedna z deluxe funkcií, ktorú má rezort v ponuke, sú vyhrievané chodníky. Zabraňujú vzniku ľadu a riziku šmyknutia sa. Nájdete tu niekoľko najťažších zjazdoviek sveta, ale na svoje si príde aj bežný lyžiar. Ak si ušetríte energiu pri športe, vyplatí sa vám to v centre rezortu La Croisette. Okrem luxusnej lyžovačky ponúka toto miesto aj dokonalý nočný život.

 

  • Lyžovačka s výborným jedlom? To je Cortina d’Ampezzo v Taliansku

Rezort Cortina d’Ampezzo známy aj ako „Queen of the Dolomites“ získal svoju prezývku právom. Celoročne je lyžiarskym a snowboardovým rajom, kde nájdete aj Staunies, legendárnu čiernu trasu vhodnú len pre skutočných expertov. Turistov okrem dokonalých zjazdoviek láka aj kúzlo okolitých talianskych dediniek, nehovoriac o vychýrenej národnej kuchyni. Výhodou je aj poloha blízko Benátok. Z rezortu si môžete objednať jednodňový výlet do tohto romantického prístavného mesta.

 

  • Rímske kúpele v rakúskom Kitzbuhel

Pokiaľ by ste na lyžovačke dostali chuť poriadne vyprázdniť svoju peňaženku, Kitzbuhel v Rakúsku je tým správnym miestom. Uličky sú v tejto lokalite lemované pomaľovanými domčekmi vytvárajúcimi cestu k tým naj-nóbl reštauráciám a kozmopolitným klubom. Okrem lyžovania či snowboardovania sa môžete venovať aj iným populárnym aktivitám. K dispozícii sú výlety balónom, korčuľovanie či sánkovanie. Výlet môžete doplniť aj návštevou butikov, kde sú na výber suveníry v podobe šperkov a iných módnych dizajnérskych kúskov. Ak by ste ešte stále nemali dosť zábavy, môžete si dopriať oddych vo verejných kúpeľoch, ktoré vás svojou atmosférou prenesú do rímskych čias.

 

Zdroj/autor: Klára Horváthová, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
2.6/5 (19 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa