Lákadlá zimnej sezóny

2010-11-06 09:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Nové lanovky, viac technicky zasnežovaných svahov, predĺženie tratí či lacnejšie lístky na vleky ponúknu slovenské lyžiarske strediská počas blížiacej sa sezóny.



Viacero spoločností navyše zavádza spoločný skipas, jediný lístok tak umožní lyžovanie vo viacerých centrách zimných športov.

"Investície do našich stredísk v Nízkych a Vysokých Tatrách dosiahnu do začiatku sezóny 21 miliónov eur, lyžiari pocítia lepšie služby," povedala hovorkyňa spoločnosti Tatry Mountain Resorts  Katarína Šarafínová. 

"Spoločnosť napríklad spustí tento rok do prevádzky novú vyhrievanú šesťsedačkovú lanovku v Tatranskej Lomnici. V rezorte tiež rozšírili umelo zasnežovanú plochu, zariadenia umožnia pokryť súvisle trať od Skalnatého plesa až po Tatranskú Lomnicu.

V stredisku zároveň klesne cena za lístky na vleky. Kým vlani stál denný lístok 28 eur, tento rok bude jeho cena 24 eur.

Nová šesťsedačková lanovka pribudne v najbližšej sezóne aj v stredisku Jasná na Chopku v Nízkych Tatrách. Technicky zasnežované trate sa predĺžia o 2 400 metrov. 

Pätica známych stredísk navyše počas sezóny zavedie spoločný lístok.

Slovakia Super Skipas umožní lyžovačku na južnej a severnej strane Chopku, v Tatranskej Lomnici, Starom Smokovci, v rezorte Park Snow Donovaly, na Štrbskom Plese a vo Veľkej Rači.

Cena desaťdňového skipasu, predaj ktorého sa už začal, je napríklad 200 eur.

 

Novinky na sezónu pripravujú aj prevádzkovatelia ďalších stredísk

"Otvárame na Štrbskom Plese novú veľkokapacitnú reštauráciu, spolu pre približne 200 ľudí," povedala hovorkyňa spoločnosti Park Snow Lenka Maťašovská.

Skupina prevádzkuje strediská na Štrbskom Plese, Donovaloch a vo Veľkej Rači.

Rezort na Donovaloch pred sezónou ďalej rozšíri snowbordový park, ktorý je najväčším v krajine. Spoločnosť tiež vo svojich strediskách ponúka zľavy na služby pre klientov, ktorí sa ubytujú v zazmluvnenej sieti hotelov. 

"Po vzore zahraničia zavádza stále viac stredísk v krajine spoločné skipasy, tie turistom uľahčia výber strediska," povedal Ladislav Jurdík z informačného portálu Holidayinfo, ktorý situáciu v lyžiarskych centrách monitoruje.

Skipasy napríklad zavedú strediská na Turci, s jediným lístkom sa bude dať lyžovať na Martinských holiach, Jasenskej doline či vo Valčianskej doline. Podobný produkt pripravujú aj strediská na Orave, poznamenal Jurdík. 

Spoločné lístky by podľa Jurdíka do krajiny mali opäť prilákať turistov z Poľska či Česka. Tých vlani počas krízy v krajine ubudlo.
   

 

 

Zdroj/autor: tmr, parksnow, čtk, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa