Veľkonočné trhy vo Viedni

2012-03-22 11:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Najznámejšie veľkonočné trhy vo Viedni prinesú typickú jarnú náladu už tento víkend. Ponuka viedenských trhov počas Veľkej noci je rozmanitá, od veľkonočných ozdôb cez kulinárske pochúťky až po sprievodný hudobný program. Veľa zábavy si užijú predovšetkým deti.



Staroviedenské veľkonočné trhy - Altwiener Ostermarkt v centre mesta otvoria už tento piatok, 23. marca. Staroviedenské veľkonočné trhy lákajú predovšetkým umeleckým remeslom a kulinárskymi dobrotami. Hlavnou atrakciou trhov Altwiener Ostermarkt je najväčšia kopa veľkonočných kraslíc v Európe, ktorá je vytvorená zo 40 tisíc veľkonočných vajíčok.

Pre deti sú pripravené veľkonočné tvorivé dielne a bábkové divadlo. K dobrej nálade prispejú i každodenné vystúpenia hudobných zoskupení, ktorých spektrum siaha od ľudoviek až po gospely. Staroviedenské veľkonočné trhy na nám. Freyung budú otvorené denne od 10.00 do 20.00 až do 9. apríla.

Jubilejnú desiatu sezónu odštartujú Veľkonočné trhy na nádvorí zámku Schönbrunn v sobotu, 24. marca. Pred barokovou kulisou bude cez 60 stánkov s najrôznejšími pochúťkami, veľkonočnými ozdobami a produktami z dielní domácich umeleckých remeselníkov. Jazzom, swingom a soulom podfarbia veľkonočnú náladu aj koncerty.

Deti sa vyšantia v tvorivých dielňach pri výrobe veľkonočného zajačika z marcipánu, viazaní bahniatok, veľkonočných hrách či hľadaní čokoládových vajíčok. V zámockej kaplnke zámku Schönbrunn sa v nedeľu, 1. a 8. apríla o 10.00 uskutočnia sviatočné omše. Veľkonočné trhy na zámku Schönbrunnn budú otvorené denne od 10.00 do 19.00 a potrvajú do 9. apríla.

Veľkonočné trhy na Kalvárii patria tiež k sviatku jari v metropole Rakúska. Trhy, ktoré otvorili už 22. februára, ponúkajú mnoho zábavy predovšetkým pre deti - od detského vláčika cez jazdy na poníkoch až po kolotoče. Veľkonočné trhy na Kalvárii môžete navštíviť denne od 10.00 do 18.00 až do Veľkonočného pondelka.

 

Zdroj/autor: compress, drom

Foto: Ostermarkt.co.at, Michael Grinner, Gehard Fally

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa