Z Bratislavy, Košíc alebo Viedne: 8 tipov na silvestrovský výlet do európskych metropol

2022-12-06 12:01:00 |   |    | 

Už máte silvestrovské a novoročné plány? Možno vám teraz pomôžeme s ich výberom. Pripravili sme pre vás zoznam miest, kam sa ľahko letecky dostanete z Bratislavy či Viedne. Užite si vítanie nového roka vo veľkomestách, ktoré majú pripravené bohaté programy a navyše ešte spoznáte nové zaujímavé kultúry. Nezabúdajte však na to, že by ste si mali vopred rezervovať voľné miesta v podnikoch, aby ste sa zabavili aj v teple a s dobrými službami.



 

Do nášho zoznamu sme pridali všetky odlety deň pred Silvestrom, aby ste si pred novoročnými oslavami trochu oddýchli. Väčšina spiatočných leteniek je na 2. január, niekoľko letov je na Nový rok. Časť z nich ešte stále zoženiete za veľmi dobrú cenu. Ak sa poponáhľate aj s rezerváciou ubytovania, môžete nájsť dobrý hotel a stráviť perfektnú silvestrovskú oslavu v cudzine.

 

 

Rím

30. december až 1. január

Silvester v Taliansku vám zaručí množstvo dobrej zábavy. Metropola Ríma ponúka zábavu počas celého posledného dňa tohto roka. Najprv si prídu na svoje rodiny s deťmi, večer už chystajú program na niekoľkých námestiach pre dospelých. Väčšinou ide o vystúpenia domácich interpretov alebo dídžejov. Vstupy sú bezplatné, takže sa môžete zabaviť bez navýšenia rozpočtov.

Pokiaľ sa vám nechce celý večer stáť na námestí, miesto v bare či reštaurácii si radšej rezervujte vopred. Ak si chcete objednať balíček na celý večer, zájdite radšej mimo centra, kde sú lepšie služby. Pokiaľ si chcete pozrieť pamiatky, tak počas Silvestra majú väčšinou skrátenú otváraciu dobu. Lietadlo vám letí ráno o 7:40, takže môžete ísť priamo z oslavy na letisko.

 

Miláno

30. december až 1. alebo 2. január

Druhou talianskou alternatívou je Miláno. Tam zažijete Silvester s nádychom luxusu. Pokiaľ vás najviac láka party v meste, v tom prípade si to namierte na najznámejšie námestie Del Duomo, kde mesto pravidelne organizuje veľkú party. Vstup na ňu je bezplatný a opäť sa môžete tešiť najmä na domácich interpretov.

Aj v centre Milána robia ohňostroje, takže si môžete vychutnať pohľad na historické budovy v zaujímavom šate. V meste nájdete aj veľa klubov a diskoték, kde si môžete zatancovať a zabaviť sa v príjemnej atmosfére. Na odlet máte na výber z dvoch možností. Ak chcete zostať v Miláne dlhšie, počítajte s tým, že na Nový rok sú viaceré pamiatky zatvorené.

 

Dublin

30. december - 1. alebo 2. január

Čo sa týka zábavy, Dublin vás nikdy nesklame. Hlavný silvestrovský program začína o štvrtej poobede. Prvá časť je opäť zameraná na deti. Pripravili pre nich dielničky, divadlo a veľa zaujímavých aktivít. Večer sa bude niesť v znamení hudby. Priamo na Temple Bar si môžete rezervovať miesto v niektorom z pubov.

Vo väčšine z nich bude živá hudba s dobrým jedlom a drinkmi. Ak si chcete zatancovať na hudbu známych írskych muzikantov a dídžejov, na pódiu na North Wall Quay sa odohrá hlavný program. Na druhý deň si doprajte prechádzku pri mori a s dobrými írskymi raňajkami naberte silu do nového roka.

 

Brusel

30. december – 1. január

Zaujímavý program pripravili pre návštevníkov aj v Bruseli. Vychutnať si Silvestra v jeho historických uličkách a pokochať sa ohňostrojom s výhľadom na Atómium bude pre vás tým najkrajším zážitkom. Pripravte sa aj na skvelú zábavu v centre mesta.

Tam na vás okrem tradičných hudobných vystúpení čakajú aj predstavenia moderného cirkusu a laserová šou. Dobrou správou je, že novoročný let je až o 17:30, takže sa vyspíte, dáte si výborný obed a potom môžete ísť spokojne na letisko.

 

 

 

Londýn

30. december – 1. alebo 2. január

Z metropoly východu máte najlepší silvestrovský let do Londýna. V prvý večer si naplánujte prechádzku centrom, ktoré je nádherne vyzdobené vianočným osvetlením. Nevynechajte ani najznámejšie nákupné domy, ktoré vás vďaka svojej výzdobe zoberú do čarovného rozprávkového sveta.

Mesto pripravilo veľké silvestrovské oslavy, ktoré sú rozdelené na niekoľko námestí. Kvôli bezpečnosti a regulovaniu počtu divákov však na tieto podujatia predávajú lístky. Ich cena je 15 libier a objednať si ich musíte v polovici decembra cez internet. Z každého z týchto miest budete mať výborný výhľad aj na veľkolepý horoskop.

 

 

 

Barcelona

30. december – 2. január

Pre milovníkov Španielska sú tu priame lety z Viedne. Barcelona je ako stvorená pre tých, ktorí sa chcú na Silvestra výborne baviť a nemajú radi nudu. V samotnom centre sú pripravené na námestiach hudobné vystúpenia. Hlavný program bude pri fontáne Montjuic.

Od 11:45 do 12:20 bude trvať magická šou plná svetelných efektov, hudby a taktiež ohňostroja. Domáci obyvatelia to urobia tradične vo veľkom štýle, tak sa máte na čo tešiť. Na druhý deň si oddýchnite pri mori a zájdite si do tunajších podnikov na tapas. Prevádzka pamiatok je na Nový rok obmedzená.

 

Malorka

30. december – 2. január

Pre dovolenkárov je Malorka typická skôr pre letnú dovolenku. No ak chcete aspoň trochu tepla a najmä dobrú zábavu na diskotékach, v tom prípade ste na tom najlepšom mieste. Jednotlivé hotely pripravili pre klientov zaujímavé programy, ale vybrať sa môžete aj do centra Palmy, odkiaľ uvidíte ten najlepší ohňostroj.

 

Nice

30. december – 2. január

Túžite po vítaní roka 2023 v znamení luxusu? V tom prípade si kúpte letenku do Nice. Môžete si vybrať ktorékoľvek z miest na Francúzskej riviére alebo si to vo veľkom štýle užite v Monaku. Oslavy sa v tomto prípade presúvajú väčšinou do podnikov, takže nezabudnite na skorú rezerváciu. V okolí Nice sa pripravte na tie najveľkolepejšie ohňostroje, na ktoré tak skoro nezabudnete.

 

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa