Cestovateľské rady, tipy, publikácie

Výber z bankomatu, alebo platba kartou? Vieme, čo sa vám v zahraničí oplatí viac

Výber z bankomatu, alebo
2024-02-23 12:00:00

Zimné obdobie patrí lyžovačkám na horách, ale láka tiež na exotické dovolenky pri mori. Dnes si už netreba pred každou zahraničnou cestou mimo eurozóny meniť hotovosť, vo väčšine prípadov je najvýhodnejšie využiť platby kartou či výber hotovosti z bankomatu v cudzej mene. Pri ceste je však potrebné dávať si pozor na rôzne poplatky a špecifiká v rôznych menových kurzoch. Spotrebitelia by nemali zabúdať ani na riziká spojené s výberom konkrétneho bankomatu. viac »

Letná dovolenka first minute: Inšpirujte sa pri výbere tipmi od odborníkov

Pláž Kendwa
2024-02-05 00:00:00

Last Minute zájazdy nie sú v posledných rokoch tak výhodné, ako tomu bolo v minulosti. Hľadať skvelú ponuku je ako nájsť ihlu v kope sena a aj preto sa čoraz viac dovolenkárov snaží vybrať z first momentov, kedy je ešte k dispozícii mnoho hotelov a destinácií. Ak patríte k tým nerozhodným, inšpirujte sa tipmi od skúsených odborníkov, ktorí vám odhalia najväčšie trendy pre túto sezónu. viac »

Zimné športy sa môžu výrazne predražiť: 5 rád, ako sa poistiť na lyžovačku

Lyžiarska hliadka sleduje lyžiarov
2024-02-01 16:00:00

Lyžovanie je krásny, ale aj nebezpečný šport. Prípadný úraz či kolízia môžu spôsobiť nemalé škody nielen na zdraví, ale výrazne ich môže pocítiť aj peňaženka lyžiara. Aby následky takýchto udalostí boli čo najmenšie, máme pre vás niekoľko základných rád Jaroslava Krajňáka, riaditeľa pre neživotné poistenie FinGO.sk. viac »

Veľké porovnanie: Najlacnejšie sa tento rok lyžuje v Taliansku a na Balkáne

Na snímke lyžovačka v
2024-01-02 13:00:00

Najlacnejšie lyžiarske služby sú tento rok v Taliansku a v krajinách na Balkáne. Uvádza to rebríček, ktorý zostavili firmy PostOffice Travel Money a Crystal Ski Holidays, na ktorý upozornil denník Financial Times. Podľa porovnania sú najlacnejšie služby pre jednotlivcov v talianskom letovisku Bardonecchia, ktoré po zhruba desať rokoch zosadilo bulharské destinácie Borovec a Bansko. viac »

Na západnú Európu stále nemáme: Zoznam najnebezpečnejších krajín sveta nemilo prekvapil

Na západnú Európu stále
2023-12-29 11:30:00

Nová štúdia odhalila, ktoré krajiny sveta sú najnebezpečnejšie a počas svojich ciest by ste sa im radšej mali vyhnúť. Slovensko je na tom síce vo väčšine oblastí výborne, v jednej kľúčovej však stále za západnou Európou zaostávame. viac »

Ušetríte pár eur, prídete o tisíce: Pozor na rizikové aktivity na snehu

Na archívnej snímke z
2023-12-18 12:00:00

Počasie už praje aj zimným radovánkam na snehu, ktoré si užívajú deti i dospelí. Lyžovačka nie je lacná záležitosť, no v prípade vážneho zranenia či zrážky s iným lyžiarom sa môže predražiť ešte viac. Pri ktorých športoch je potrebné poistenie, ako si ho nakombinovať a koľko stojí? viac »

Adventné trhy sa rozbehli naplno: Tieto sú najkrajšie v Dolnom Rakúsku

Puchberg
2023-12-09 12:00:00

Príroda, uličky s pivničkami, zámky, hrady, ale aj námestia v dedinkách či mestách sú súčasťou adventu v Dolnom Rakúsku. Vybrali sme pre vás tie najoriginálnejšie adventné trhy, ktoré ponúkajú jedinečné zážitky, a zároveň prinášame niekoľko skvelých tipov na ďalšie miesta, ktoré stojí za to navštíviť počas čarovného adventného obdobia. viac »

Nedajte sa oklamať: Asociáca cestovných agentúr upozorňuje na podvody so zájazdmi

Nedajte sa oklamať: Asociáca
2023-11-27 15:00:00

Slovenská asociácia cestovných kancelárií a cestovných agentúr (SACKA) upozornila cestujúcich na podvodný webový portál travelsk.sk, ktorý pripomína dlhoročného slovenského predajcu zájazdov. Asociácia informovala, že cieľom je vylákať od klientov peniaze za nákup podozrivo lacných zájazdov, ktoré sa v skutočnosti nikdy nezrealizujú. viac »

Jedna chybička a 200 eur v čudu: Na toto si za hranicami dávajte naozaj dobrý pozor!

Jedna chybička a 200
2023-09-07 15:00:00

Iný kraj, iný mrav. A iné nariadenia, ktoré vás môžu občas vyjsť poriadne draho. Pozor si treba dávať aj pri cestovaní vlakom či autobusom, kde v niektorých krajinách veci fungujú trochu inak než doma. Na to, že neznalosť neospravedlňuje, už doplatili mnohí turisti. viac »

Lesné plody nechajte zvieratám, za ich zber hrozí v chránených územiach poriadne mastná pokuta

Lesné plody nechajte zvieratám,
2023-08-07 08:00:00

Zbierať lesné plody v národných parkoch a ďalších chránených územiach, kde platí tretí a vyšší stupeň ochrany, je možné len na vyhradených miestach. TASR o tom informoval hovorca Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR Tomáš Ferenčák. Podotkol, že národné parky spoločne s políciou pripravujú akcie proti nelegálnym zberačom, ktorí plody zbierajú na komerčné účely. viac »

Zabudnite na medvede: V Slovenskom raji turistov ohrozuje omnoho zákernejší tvor

Zabudnite na medvede: V
2023-08-02 12:00:00

Národný park (NP) Slovenský raj vyniká rozmanitosťou živočíchov, s ktorými môžu prísť návštevníci do kontaktu počas túry. Väčšina z nich je pre človeka neškodná, niektoré však vedia spôsobiť nemalé nepríjemnosti. Upozorňuje na to Správa NP Slovenský raj. Jedným z nich sú napríklad cudzopasné larvy roztočníka červeného - trombikuly. viac »

Kliešťová encefalitída je rizikom doma aj v zahraničí: Toto je najúčinnejšia prevencia

Kliešťová encefalitída je rizikom
2023-07-31 09:00:00

Kliešťovou encefalitídou je možné nakaziť sa v rizikových oblastiach Európy a Ázie. Prípady kliešťovej encefalitídy eviduje vyše 20 európskych krajín, pričom najvyššia chorobnosť býva hlásená z Litvy, Slovinska a Českej republiky. viac »

Medveď pri stretnutí s človekom nemusí zaútočiť: RADY ODBORNÍKA vám môžu zachrániť život

Medveď pri stretnutí s
2023-07-16 12:00:00

Medveď pri stretnutí s človekom nemusí zaútočiť. Správanie človeka má vplyv na to, ako bude šelma reagovať. Pre TASR to uviedol Zásahový tím pre medveďa hnedého Štátnej ochrany prírody SR. viac »

Nenechajte si pokaziť radosť z cestovania: S radami odborníkov si ho užijete v zdraví a pohode

Nenechajte si pokaziť radosť
2023-07-16 11:00:00

Dovolenkové obdobie a cestovanie môžu okrem príjemných zážitkov priniesť pri nedostatočnej prevencii aj nepríjemnosti spojené s rizikom zdravotných problémov. Úrad verejného zdravotníctva SR preto cestovateľom pred cestou do zahraničia odporúča riadiť sa nasledovnými zásadami. viac »

Používanie mobilu môže dovolenku poriadne predražiť, na toto si dajte pozor

Používanie mobilu môže dovolenku
2023-07-13 07:00:00

Pri návšteve krajín Európskej únie (EÚ) je možné používať mobilné služby za ceny ako doma. Dovolenka v regiónoch, ktoré susedia s tretími krajinami, alebo pri dovolenkovaní v tretích krajinách sa cena účtu za telefón môže zvýšiť. Je preto dôležité pozorne sledovať správy, ktoré posiela mobilný operátor pri návšteve zahraničia, upozornila Telekomunikačná únia Slovenskej republiky. viac »


<< Predchádzajúci 1 2 3 4 5 Nasledujúci >>
Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa