Európske atrakcie

Interlaken – švajčiarska príroda v tom najlepšom podaní

Interlaken, Švajčiarsko
2018-11-16 12:00:00

Švajčiarsky turizmus ťaží hlavne z nádhernej prírody, ktorá je pre túto krajinu pýchou. Oblasť Berner Oberland je súčasťou kantónu Bern. Nájdete tam všetko, čo očakávate od dovolenky v týchto končinách. Jazero, hory, nádhernú prírodu, ale aj kúsok histórie. Centrom tejto časti je mesto Interlaken, z ktorého môžete podnikať výlety do okolia. viac »

Štokholmské metro: Konkurencia svetových galérií

Stanica Solna Strand, Štokholm,
2018-11-12 00:00:00

Presuny metrom počas dovoleniek berieme skôr ako nutnosť. Síce nás rýchlo dostanú do cieľa, ale počas cesty nevidíme nič zaujímavé z jednotlivých miest. V Štokholme sa však budete tešiť na každú púť do podzemia. Stanice totiž vzali do rúk umelci, ktorí ich premenili na fantastické umelecké diela. viac »

Flámsko – najkrajší región Belgicka

Gent, Belgicko
2018-11-06 12:00:00

Flámsko je považovaný za najkrajší región Belgicka. Oplýva obrovským prírodným, ale aj kultúrnym bohatstvom. Niekomu by sa možno zdal trochu zabudnutý, ale práve naopak. Turisti ho doslova milujú a veľmi radi sa sem vracajú. Keď už pre nič iné, tak aspoň kvôli perfektnému pivu a pravej belgickej čokoláde, ktorá je úplne božská! viac »

Provensálsko – levanduľový raj na juhu Francúzska

Provensálsko, Francúzsko
2018-10-27 00:00:01

Provensálsko je pre svoje nekonečné levanduľové polia a bohaté kultúrne dedičstvo pokladané za jednu z najkrajších oblastí Európy. Región má skutočne jedinečný ráz a príjemnú atmosféru a turisti, ktorí ho navštívia, sa ho jednoducho nevedia nabažiť a chcú sa tam vracať stále. viac »

5 netradičných miest v Španielsku, ktoré musíte navštíviť

Blogerka Andreita Miklas v
2018-10-14 00:00:01

Španielsko láka dovolenkárov nielen najkrajšími plážami Pyrenejského polostrova, ale aj viacerými netradičnými miestami. Prijmite pozvanie navštíviť budhistický kláštor, katedrálovú pláž v Galícii alebo najdlhšiu mestskú lanovú dráhu v Európe. Virtuálnu sprievodkyňu vám spraví blogerka Andreita Miklas, ktorá žije a objavuje nevšedné miesta v Španielsku. viac »

10 tipov na aktívnu dovolenku: Spoznajte najkrajšie turistické trasy Anglicka

Peak District, Anglicko
2018-10-06 00:00:01

Výhodou Anglicka je, že stačí zájsť len kúsok za predmestia každého väčšieho mesta a už sa nachádzate v obklopení krásnej prírody. Táto krajina vám ponúka množstvo krásnych prechádzkových trás v historických uličkách, ale aj na vidieku. Pribaľte si do batožiny dobré topánky a pustite sa do jej spoznávania takýmto spôsobom. viac »

Unikát známy z Tour de France: Kaplnka tam, kde ju nikto nečaká

Unikát známy z Tour
2018-09-21 00:00:01

Francúzske mesto Le Puy En Velay sa nachádza 134 kilometrov od Lyonu. Turisti ho vyhľadávajú kvôli jeho charakteristickým vysokým sopečným komínom, na ktorých vybudovali netradičné stavby. Najviac pozornosti púta svätostánok St. Michel d`Aiguilhe, ktorého výstavba si vyžadovala mnoho úsilia a odvahy. viac »

Najkrajšie švédske ostrovy: Divoká príroda aj vidiecka romantika

Ostrov v Švédsku
2018-09-14 12:00:00

Vašu dovolenku nemusíte plánovať len na exotických ostrovoch s krásnymi plážami. Keď zájdete na sever Európy, objavíte tam niekoľko podobných oblastí, ktoré lákajú na vidiecku a pokojnú atmosféru. Švédsko hrá v tomto smere prím a ich ostrovné lokality začínajú okrem domácich objavovať aj turisti. viac »

Talentovaný Slovák a jeho nádherné video: Takto ste Smaragdový ostrov ešte nevideli

Cliffs of Mohers, Írsko
2018-09-11 00:00:01

Írsko – krajina plná pubov, piva, trojlístkov a zelenej farby učarovala už množstvu ľudí. Jedným z nich je aj slovenský filmár Richard Raymann, ktorý Smaragdový ostrov navštívil pred pár mesiacmi. Zábery, ktoré tam nakrútil pomocou dronu a zostrihal do krátkeho videa, očaria aj vás. viac »

Zlatibor – najkrajší región v Srbsku

Zlatibor – najkrajší región
2018-09-07 12:00:00

Letenky do Srbska patria v akciách k tým najlacnejším. Keď ste už preskúmali Niš a jeho okolie, nabudúce ho berte len ako prestupnú stanicu. Štyri hodiny odtiaľ sa nachádza región Zlatibor, ktorý je najkrajším v tejto krajine. Nájdete tam mnoho prírodných, ale aj historických zaujímavostí. viac »


Utorok, 18. jún. 2024. Meniny má Vratislav.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa