Vaše tipy

Taliansko, tradičná ochutnávka Apeninského polostrova

Benátky, Taliansko
2012-10-08 14:00:00

TALIANSKO - V Taliansku nájdete klasickú ponuku zážitkov, od kúpania v mori, cez historické pamiatky až po vysokohorskú turistiku. Obľúbeným krajom je aj okolie Benátok alebo inak talianskej Venezie. Mesto dýcha stredovekou atmosférou a ponúka romantické uličky alebo vozenie sa na tradičných gondolách. Opakom je mesto Lignano, v ktorom to žije v akúkoľvek dennú či nočnú hodinu. viac »

Naučte sa potápať aj spoznávať - na gréckej Kréte

Kréta, Grécko
2012-10-03 14:30:00

GRÉCKO - Kréta je najväčší grécky ostrov, ktorý leží v Stredozemnom mori. V minulosti býval ostrov centrom Mínojskej civilizácie, aj preto je považovaný za kolísku európskej civilizácie. V gréckej mytológii sa navyše píše, že na ostrove sa narodil vládca olympských bohov - Zeus. viac »

Krásy severného Nórska

Nórsko
2012-09-29 12:00:00

NÓRSKO - Nórsko leží v severnej Európe na Škandinávskom polostrove. Hlavným mestom krajiny je Oslo. Nórsko sa môže pochváliť malebnou prírodou, jednou z najkrajších vo svete. Nájdete tu prekrásne fjordy, údolia, lesy i bohatú faunu i flóru. viac »

Istanbul je mixom starého a nového (2)

Istanbul, Turecko
2012-09-28 15:00:00

TURECKO - Istanbul je najväčšie mesto Turecka a taktiež významný prístav. Ponúka zmes starého s novým, východného so západným. Istanbul je jediné mesto na svete, ktoré sa rozprestiera na dvoch kontinentoch. Je rozdelený medzi Európu a Áziu Bosporským prieplavom. Niet sa čo čudovať, že bolo do roku 1923 hlavným mestom Turecka, ktoré nahradila Ankara. viac »

Talianska Siena v Toskánsku - dostihy, umenie a víno

Siena, Taliansko
2012-09-20 13:00:00

TALIANSKO - Mestečko Siena nájdete v talianskom regióne Toskánsko. Tento región je známy svojím krásnym počasím a oku lahodiacou prírodou. Najznámejším výrobkom je tu víno, ktoré dosahuje výbornú kvalitu. Siena je známa každoročným dostihom, Palio di Siena, ktorý sa uskutočňuje uprostred mesta. Súťažiaci sú z rôznych častí mesta a tá časť, ktorá vyhrá, má právo usporiadať skutočne bujarý večierok. Ako aj ostatok Toskánska, Siena je známa umením a svojou umeleckou školou, ktorá tu počas renesancie vznikla. viac »

Ani vy nemáte radi teplo? Navštívte súostrovie Lofoty a Vestrály

Súostrovie Lofoty a Vestrály,
2012-09-19 12:00:00

NÓRSKO - Súostrovie Lofoty a Vestrály sú ideálnym miestom pre tých, čo sa neradi zapotia. Nachádzajú sa v Nórskom mori a sú typické vysokými kopcami, ktoré akoby vyrastali priamo z mora. Turisti sem prichádzajú pozorovať pokojný život vo farebných domčekoch a obdivovať krásy jedinečnej prírody. No najväčším lákadlom je asi sledovanie polnočného slnka počas leta a polárnej žiary počas zimy. viac »

Novoobjavená Litva láka čoraz viac turistov

Vilnius, Vyhliadka, Litva
2012-09-18 13:00:00

LITVA - Litva je jedným z pobaltských štátov, ktoré sú pre turistov každým rokom lákavejšie. Ruchom nepoznačená príroda a aj obyvatelia lákajú náruživých cestovateľov. Tí tu nájdu severský poriadok a pokoj, ktorý vychádza z povahy tohto kraja. Hlavné mesto Vilnius je miestom festivalov a osláv. Z historického pohľadu sa do dejín zapísalo mesto Kaunas, ktoré bolo miestom, kde Napoleon prekročil hranice Ruska pri svojom neslávnom pochode. viac »

Navštívte hornaté Katalánsko

Pyreneje, Nádrž Vilada, Katalánsko,
2012-09-17 10:00:00

ŠPANIELSKO - Katalánsko je jednou z najrýchlejšie sa rozvíjajúcich oblastí Španielska. Turistický ruch tu predstavuje značnú časť príjmov, a tak sa obyvatelia vedia o turistov správne postarať. Mestečká aj pláže sú čisté a príroda je nezameniteľná s celým Španielskom. Nájdete tu kopce pokryté zeleňou a na pobreží priezračné more. Medzi mestami tu nájdete ako veľké metropoly, tak aj malé romantické mestečká. viac »

Bali - exotický ostrov plný jedinečných zážitkov

Bali, Indonézia
2012-09-16 15:00:00

INDONÉZIA - Bali je jedným z indonézskych ostrovov, ktoré si získavajú stále väčšiu pozornosť cestovateľov. Exotický kraj plný príjemných ľudí a dobrého jedla láka tých, čo sú ochotní prihodiť nejaký ten peniaz za životný zážitok na tomto ostrove. Bali je nezabudnuteľné a odchádza sa z neho len s ťažkým srdcom. Pobožní ľudia, ktorí vrúcne uctievajú svojich bohov, radi privítajú turistov a len málo z návštevníkov odíde bez nejakého talizmanu alebo suveníru vyrobeného domorodcami. viac »

Korfu - ostrov ako stvorený na leňošenie a oddych

Korfu, Grécko
2012-09-15 15:00:00

GRÉCKO- Grécky ostrov Korfu sa nachádza medzi Iónskymi ostrovmi. Pre svoje pestré farby a príjemnú atmosféru sem prúdia davy turistov. Je ideálnym miestom pre tých, čo túžia len oddychovať a nenaháňať sa za pamiatkami alebo obchodmi. Na ostrove sa nachádza jediné opevnené mesto v Grécku, ktoré slúžilo na ochranu počas útokov. viac »


<< Predchádzajúci 1 2 3 4 5 Nasledujúci >>
Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa