Exotická dovolenka

Známi ľudia utekajú do exotiky: Hitom je Dominikánska republika

 Punta Cana
2021-01-20 12:01:00

Možno ste si všimli, že mnoho slovenských a českých prominentov trávi tieto týždne na dovolenke v Dominikánskej republike. Okrem priaznivej situácii s koronavírusom si túto krajinu vyberajú kvôli dobrým cenám, krásnej panenskej prírode a príjemnému počasiu. Necháte sa touto ponukou zlákať aj vy? viac »

Užite si tento rok naplno: 7 jednoznačných dôvodov pre dovolenku na Jamajke

Jamajka
2021-01-02 12:01:00

Jamajka sa nachádza v západnej časti Karibiku a ponúka celoročne príjemné počasie. V našich mysliach je to možno len ďalší exotický ostrov, ktorý nám okrem pláží nemá čo poskytnúť. No to je jeden veľký omyl, pretože krajina je plná historických i prírodných prekvapení. Nachádza sa tam napríklad až 120 riek, ktoré využívajú na rôzne vodné športy a tešiť sa môžete aj na túry k nádherným vodopádom. viac »

Luxusná dovolenka pre nadšencov golfu: 5 najlepších golfových hotelov v Austrálii

Luxusná dovolenka pre nadšencov
2020-12-22 08:01:00

Lokalita je nesporne kľúčová pre zážitok z golfu. Či už ste nováčik, mierne pokročilý, alebo skúsený hráč, určite oceníte malebné prostredie (zvlnené trávnaté pahorky, nedotknuté greeny a dizajnové bunkre) dokonale udržiavaného golfového ihriska. Až prejde pandémia, možno si doprajete aj trochu exotickejšiu golfovú destináciu – napríklad Austrália je priam hráčskym rajom, ani miestni si z bohatého výberu nevedia len tak ľahko vybrať. A keď už precestujete za golfom pol sveta, určite by ste si chceli zahrať viac než jednu partiu, takže ideálne by bolo prenocovať niekde na blízku. viac »

Srí Lanka – domov vzácnych prírodných i historických atrakcií

Sígirija, Srí Lanka
2020-12-05 00:00:00

Prichádza to najlepšie obdobie na návštevu Srí Lanky. I keď v tejto krajine panuje celoročne príjemné počasie, predsa len od decembra do konca marca tam sú pre Európanov najprijateľnejšie teploty. Rozdeľte si vašu dovolenku na dve časti. Keď uvidíte to krásne more s plážami, určite si po prílete budete chcieť niekoľko dní oddýchnuť v takomto raji. No potom už neleňošte a choďte spoznávať skryté krásy tohto nádherného ostrova. viac »

Kapverdské ostrovy - raj, kde môžete ujsť pred všetkými starosťami

Zátoka Faja D'Agua, Kapverdy
2020-11-21 00:00:00

Kapverdské ostrovy sú síce súčasťou Afriky, ale výrazne ich ovplyvnil aj západný štýl života. Okrem iného sa to odráža aj na kvalite ich služieb, ktoré sú na vyššej úrovni ako v iných krajinách tohto kontinentu. I vďaka tomu sa stávajú skvelou možnosťou na únik z nášho uponáhľaného sveta, kde môžeme všetky starosti hodiť za hlavu a odbremeniť sa od všetkého stresu. viac »

Samarkand – jedno z najstarších miest sveta nepoložil na kolená ani Džingischán

Samarkand, Uzbekistan
2020-11-07 00:00:00

Uzbecké mesto Samarkand vzniklo v 4. storočí pred Kristom a patrí medzi najstaršie v centrálnej časti Ázie, ale aj na svete. Z historického hľadiska je najvzácnejšou lokalitou v krajine. Nájdete tam mnohé cenné pamiatky, ktoré prinášajú dokonalý obraz o kultúre, ktorá dominovala v týchto končinách. viac »

Nová Kaledónia: Z drsnej trestaneckej kolónie sa stali ostrovy večnej jari

Nová Kaledónia: Z drsnej
2020-10-17 10:00:00

Keď v minulosti Francúz spáchal ťažký zločin, mohli ho poslať do Tichomoria na ostrovy plné paliem, šťavnatého exotického ovocia a slnkom zaliatych piesočných pláží. Takéto idylické to pre trestancov na izolovanom súostroví nebolo. Zato teraz prekrásne francúzske zámorské územie v Tichom oceáne poskytuje zázemie všetkým milovníkom pokoja. viac »

Biely chrám v Thajsku: Do najkrajšej svätyne vedie cesta cez peklo

Biely chrám v Thajsku
2020-10-01 00:00:00

Už od nepamäti sa ľudia predbiehali v tom, aby postavili nový veľkolepejší chrám, ktorým by vzdali úctu svojmu bohu. Takýmto spôsobom chceli preukázať svoju vďaku a zabezpečiť si aj do budúcnosti jeho ochranu. Práve kvôli tomu mnohé sakrálne pamiatky konkurujú aj niektorým palácom. Jeden z najvýnimočnejších nájdete v Thajsku. O Bielom chráme sa hovorí, že vyzerá presne tak, ako keby k nám zišiel priamo z nebies. viac »

To najlepšie z metropoly Západnej Austrálie: TOP 10 atrakcií v Perthe

Perth
2020-09-11 12:00:00

Hlavné mesto západnej časti Austrálie je akoby v izolácii od zvyšku ostrova. Všetky ostatné veľké mestá sú od Perthu vzdialené stovky kilometrov, vďaka čomu si vytvorilo svoj vlastný svojský imidž. Cestovatelia dokonca kvôli nemu neváhajú pretrpieť aj niekoľkohodinovú cestu naprieč krajinou alebo absolvovať ďalší let, len aby na vlastnej koži zažili jeho atmosféru. viac »

Koronavírus prináša aj výhody: Takto znížil ceny exotických dovoleniek

Maldivy
2020-08-20 08:10:00

Ak sa nebojíte nového druhu koronavírusu, teraz máte ten najlepší čas na cestovanie. Väčšina destinácií a obľúbených pamiatok je poloprázdnych a nezanedbateľným faktom sú podstatne nižšie ceny - aj v prípade exotických dovoleniek pri mori. viac »

Čo musíte zažiť v Queenslande

Scenérie mesta Noosa, Austrália
2020-08-14 14:00:00

AUSTRÁLIA - Slnečný štát austrálskeho kontinentu ponúka naozaj širokú paletu zážitkov. Od šnorchlovania pri Veľkej koralovej bariére cez zaháňanie dobytka vo vnútrozemí a sledovanie psov dingo na piesočnatom ostrove až po ochutnávanie tropického ovocia na trhu miestnych farmárov. viac »

Veľký manuál pre dovolenku v Egypte: 4 najlepšie pláže, výlety, jedlá a praktické tipy

Veľký manuál pre dovolenku
2020-07-27 12:00:00

Egypt patrí dlhodobo medzi najobľúbenejšie destinácie slovenských dovolenkárov. O ich priazeň bojuje najmä výhodnými cenami a vynikajúcimi službami. Navyše sa tak dostanete do kontaktu s jednou z najstarších kultúr na svete a môžete si pozrieť rôzne jedinečné pamiatky. viac »

Veľký manuál pre dovolenku v Tunisku: 4 najlepšie pláže, výlety, jedlá a praktické tipy

Veľký manuál pre dovolenku
2020-07-15 00:00:00

Od konca júna otvorilo svoje hranice pre cestovateľov aj Tunisko. Turizmus v tejto krajine mierne opadol po teroristických útokoch. No situácia je opäť pod kontrolou a domáci hotelieri lákajú dovolenkárov na ešte kvalitnejšie služby a spoznávanie ich kultúry. Možno vás na výlet do týchto končín zlákajú aj ich „4 naj“. viac »

Najznámejšie mýty o cestovaní do Afriky vyvrátené: Nenechajte sa odradiť od dovolenky snov

Na archívnej snímke zo
2020-07-07 00:00:00

Napriek tomu, že Afrika je nádherný kontinent so vzácnou históriou a najmä úžasnou nedotknutou prírodou, stále má veľa cestovateľov určité predsudky, ktoré im bránia vybrať sa na dobrodružnú dovolenku do týchto končín. Pritom veľa ľudí priznáva, že pri troche rešpektu k tradíciám môžete viaceré z týchto krajín precestovať aj na vlastnú päsť. Stačí zbúrať deväť najväčších mýtov o tomto kontinente a môžete sa smelo pustiť do spoznávania. viac »

Annapolis – jedno z najstarších a najkrajších miest v USA

Annapolis
2020-07-06 12:00:00

Viete, kde sa každý rok koná najväčší krabí festival? V najobľúbenejšej jachtárskej destinácii v USA – meste Annapolis, ktoré je hlavným mestom štátu Maryland na východnom pobreží Spojených štátov a sídlom okresu Anne Arundel County. Annapolis sa rozprestiera na ploche 19,7 štvorcových kilometrov a žije v ňom necelých 40 tisíc obyvateľov. Leží v miestach, kde sa rieka Severn vlieva do Chesapeakskej zátoky (Chesapeake Bay), asi 40 kilometrov južne od Baltimoru a 50 kilometrov východne od hlavného mesta Washingtonu. viac »


Piatok, 17. máj. 2024. Meniny má Gizela.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa