Lyžovačka v Poľsku sa oplatí: Toto sú najlepšie zimné strediská a ich ceny

2024-01-11 00:00:00 |   |    | 

Omrzela vás už lyžovačka na Slovensku? Vyskúšajte niektorý z poľských zimných rezortov. Väčšina z nich sa nachádza v blízkosti našich spoločných hraníc a ich návštevu navyše môžete spojiť so spoznávaním zaujímavých miest.



 

Zakopané – Kasprov Vrch

Do Zakopaného majú najbližšie ľudia z Vysokých Tatier, o ktoré sa poľská strana delí so Slovenskom. Ak preto chcete zmenu, na ich slávny Kasprov Vrch to máte doslova na skok. Z Tatranskej Lomnice je to menej ako hodina cesty autom a počas zimnej sezóny dokonca jazdia pravidelné autobusové linky medzi Zakopaným a Popradom.

Táto oblasť navyše ponúka aj výborné možnosti na voľný čas. Zájdite si napríklad na výlet na Gubalowku, odkiaľ máte nádherný výhľad na hory a celé okolie. V centre majú známu ulicu Krupowki, kde nájdete viaceré podniky so živou hudbou, a tak to tam neustále žije a perfektne sa zabavíte.

Počas dňa sa zas vyberte na svahy. Na výber máte zo štyroch zjazdoviek, pričom dve z nich majú čierne označenie a sú vhodné pre profesionálnych lyžiarov. Osem kilometrov tratí má strednú obtiažnosť a tri kilometre sú určené pre začiatočníkov. Ako novinku na tento rok pripravili Top Duet Pass, ktorý je určený hneď pre dve strediská – Kasprov Vrch a Krynicka Javorina. Môžete si ich zakúpiť online alebo na mieste.

Denný lístok: 165 – 175 zlotých (cca 38 – 40 eur)

 

Čierna Hora

Podobné spojenie ponúka aj stredisko Čierna Hora, ktoré sa rozprestiera na českej i poľskej strane hraníc v Dolnom Sliezsku. Ponúka nenáročnejšie svahy, ktoré sú ideálne pre rodiny. Pre deti ponúkajú aj školy lyžovania, ktoré sú dokonca vo vybrané obdobia zadarmo.

V stredisku nájdete tri hlavné zjazdovky a taktiež snow park, ktorý využívajú najmä snowboardisti. Najnáročnejšia trať je dlhá 1600 metrov a využívajú ju najmä skúsení lyžiari. Čierna Hora poskytuje tiež nočné lyžovanie a pútavý program.

Denný lístok 7-hodinový: 120 – 140 zlotých (cca 28 – 32 eur)

 

Świeradów-Zdrój

Poľsko ponúka viacero menších zimných stredísk, ktoré sú ideálne pre lyžiarov začiatočníkov alebo pre rodiny s deťmi. Je v nich pokojnejšia atmosféra a nie sú tak preplnené, takže si dovolenku viac užijú. Presne takúto lyžovačku majú aj v Świeradów-Zdróji. I keď rozlohou toto stredisko nie je veľké, môže sa pochváliť až 2500 metrov dlhou zjazdovkou. Čakajú vás tam preto vynikajúce podmienky.

Deti si zatiaľ užijú miernejšiu časť svahu, kde zároveň robia školu lyžovania. V stredisku ponúkajú požičovňu lyží a výstroja a pokiaľ sa vám nechce lyžovať, môžete sa vybrať na zimnú turistiku. Počas tohto obdobia je pre verejnosť otvorených niekoľko kratších a ľahších turistických chodníkov.

Denný lístok 6-hodinový lístok: 140 – 160 zlotých (cca 32 – 37 eur)

 

Kotelnica Bialczanska

Do Vysokých Tatier zasahuje aj stredisko Kotelnica, ktoré sa nachádza v regióne Podhalie. Pre návštevníkov ponúka trate na zjazd i bežkovanie. Svoje lyžiarske schopnosti si tak môžete preveriť vo všetkých smeroch.

Jednou z novších častí je park s rôznymi prekážkami, ktorý využívajú najmä snowboardisti. V Kotelnici nájdete až 14 kilometrov rôznych zjazdoviek. Ak by vám to bolo málo, aj túto sezónu vám ponúkajú zaujímavý kombinovaný lístok. Ten môžete využiť vo viacerých strediskách a medzi nimi sa nachádzajú i vleky v Bachledke v Ždiari. Opäť tak máte možnosť urobiť si dovolenku hneď na viacerých miestach.

Denný kombinovaný lístok Slovensko + Poľsko: 150 zlotých (cca 35 eur)

 

Szczyrk

Stredisko Szczyrk Mountain Resort v poľských Beskydách patrí slovenskej firme TMR, ktorá vlastní aj lyžiarske rezorty v našich Tatrách. Zakúpiť si tak môžete aj kombinovaný skipas do desiatich rezortov v Poľsku, na Slovensku a v Čechách.

Szczyrk ponúka až 23 kilometrov tratí a zábavu si užijete aj v novom ski parku s viacerými adrenalínovými zábavkami. Popritom je k dispozícii bohatý večerný program. Päť kilometrov od neho sa nachádza druhé stredisko Beskid Sport Arena so štyrmi zjazdovkami, takže ich návštevu môžete spojiť.

Denný lístok: 159 – 199 zlotých (cca 37 – 46 eur) v závislosti od miesta, kde ho kúpite

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa