Ako ušetriť za dovolenku v Dubaji. Neotrieskajte výplatu a užite si skvelý výlet

2015-02-04 08:00:00 |   |    | 

Pri pohľade na fotografie celebrít z dovoleniek máte niekedy pocit, že pokiaľ nebol niekto z nich v Dubaji, tak ako keby ani nedovolenkoval. Stal sa známkou luxusu, prestíže a mestom všetkých možností. I keď možno ako cestovatelia radšej túžite po spoznávaní iných vecí ako takéhoto prepychu, malý náhľad do sveta fantázie niekedy nezaškodí. A budete možno prekvapení, že vás to bude stáť menej, ako by ste čakali.



 

Vystihnite mimosezónu

 

Ak máte na dovolenku predsa len väčší rozpočet, vyberajte tradične z ponúk cestovných kancelárií. Zájdite tam však mimo hlavnú sezónu a nie v letnom období, keď sú ceny veľmi vysoké. Tieto pobyty sú o 30 až 50 percent lacnejšie a vy si tak môžete užiť Dubaj za rozumnejšiu cenu a dovoliť si aj lepší hotel, ktorý vypredáva posledné voľné miesta.

 

Sledujte letecké portály

 

Istejšou alternatívou je však sledovať ponuky portálov, ktoré sprostredkujú predaj leteniek. Ich cena je niekedy až zarážajúco lacná. Ak ich budete sledovať dlhodobo a vystihnete ten správny čas, môžete sa dostať i k spiatočnej letenke do 200 eur. Sú to síce výnimočné ponuky, no aj pri kombinácií letísk na prílet a odlet do okolitých štátov, dokážu pripraviť naozaj zaujímavé ceny. Často ide o kratšie pobyty na dve až tri noci, čo vám tiež zníži náklady. Za tento čas pohodlne stihnete vidieť to najdôležitejšie a môžete sa vrátiť domov plní zážitkov. Počasie je tam neustále veľmi príjemné, takže nikdy nič nestratíte. Niekedy sa objavia aj limitované ponuky krátkych poznávacích zájazdov spolu so sprievodcom, u tých je už však konečná suma vyššia.

 

Ubytovanie od 20 eur

 

Zľaknúť sa môžete najmä prehnaných cien za služby. I v tomto prípade však platí, že treba hľadať tú správnu voľbu a nájdete naozaj dobré ponuky. Hotely, ktoré sa nachádzajú v širšom centre a nie sú obložené zlatom a diamantmi dostanete už v cene od 20 eur na osobu za noc. Čím viac si priplatíte, tým bude aj rozpätie služieb lepšie. Už za 70 eur na noc dostanete ubytovanie s lacnejšou polpenziou v blízkosti pláže. Ide však skôr o dvoj a trojhviezdičkové hotely. Ak by ste predsa len chceli aspoň na chvíľku zažiť spomínaný luxus, stačí vám zájsť na kávu do niektorého z barov v luxusných hoteloch. Počítajte však s tým, že za túto cenu by ste si mohli zaobstarať niekedy aj spomínanú noc v najlacnejšom hotely. Ide však o ten zážitok a niekedy je dobré si vyskúšať aj takýto luxus. Cestovateľské skúsenosti sa neskladajú len z chuťoviek kúpených za pár centov na ulici, ale aj z občasného rozmaznávania sa. Majte však na pamäti, že niektoré z týchto zariadení vyžadujú určitý štýl oblečenia a budete potrebovať na seba niečo elegantnejšie, nie šortky a pohodlné tričko.

 

Luxus verzus prijateľná strava

 

Podľa tipov od ostatných turistov je v Dubaji hranica medzi luxusnou časťou a tou obyčajnou veľmi tenká. Často ide iba o posunutie sa o jednu ulicu a za jedlo zaplatíte namiesto 50 eur len 10. Pýtajte sa domácich obyvateľov, hľadajte miesta, kde sa stravujú tunajší obyčajní ľudia a skombinujte si tak pre seba tú vhodnú cenovú alternatívu. To isté platí aj pri nakupovaní. Hľadajte lacnejšie trhoviská a menšie obchody so zaujímavou ponukou. Často ide o zmesi rôzneho tovaru, takže na jednom mieste nakúpite darčeky pre celú rodinu.

 

Čo všetko by ste mali vidieť

 

Pláže a zaujímavá architektúra – začnime najprv tými miestami, do ktorých nemusíte nič investovať. A tými sú oddych na plážach a skúmanie tunajšej architektúry. Zatiaľ čo inde obdivujete dokonalosť histórie, tam môžete sledovať dômyselnosť nových technológií. Aspoň z diaľky môžete sledovať aj známe luxusné hotely, ktoré často obývajú aj celebrity.

Dubajská fontána – ide o najväčšiu vodnú fontánu na svete a istotne si ju pozrite tak počas dňa, ako aj vo večerných hodinách. Vtedy najviac vyniknú všetky farby ktorými sú jednotlivé pramene sfarbené a hudobná šou vyzerá ešte úžasnejšie.

Miracle Gardens – úžasné záhrady, v ktorých nájdete naozaj nezabudnuteľné kreácie z rôznych kvetov. Zasadené sú do rôznych obrazcov a na ich návštevu si rezervujte aj celý deň. Pokiaľ ste milovníkom kvetov, nebudete sa vedieť tejto krásy vynadívať. Vstupné je na tunajšie pomery symbolické, celodenný lístok vás bude stáť okolo sedem eur.

Vodný park Wild Wadi – peniaze ušetrené z ubytovania môžete investovať napríklad aj do takejto zábavy. Ak máte radi vodné atrakcie, toto bude váš raj. Tie najlepšie vodné dráhy, tobogány a najnezvyčajnejšie vodné mini svety. Niektoré miesta sú určené najmä pre detských návštevníkov, iné ako divoká rieka, ktorú zjazdíte na nafukovacom kolese alebo simulácia morských vĺn na surfovanie, sú určené skôr pre tínedžerov a dospelých. Celodenný lístok pre dospelých vyjde na približne 60 eur.

Ferrari park – za rovnakú sumu sa dostanete aj do hodinu cesty vzdialeného Ferrari parku. Ten je vymyslený tak, že si na svoje prídu rodiny s deťmi, pre ktoré sú pripravené rôzne kolotoče a autičkové zábavky, ale aj dospelí, ktorí si vyskúšajú adrenalín a preskúmajú dejiny tejto automobilky. Nechýba ani simulácia jazdy na monoposte F1.

 

Zdroj/autor: expatwoman.com, dubai.com, guide2dubai.com, David

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: David

Hodnotenie článku:
2.6/5 (13 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa