Vyberte sa do magického sveta Harryho Pottera

2014-01-25 10:00:00 |   |    | 

VEĽKÁ BRITÁNIA - Aj vy patríte k fanúšikom toho malého čarodejníka, ktorý sa rokmi premenil na veľkého mága, ktorý zachránil nielen ten fantazijný svet, ale aj nás obyčajných muklov? Tak v tom prípade je vám možno trošku smutno za jeho dobrodružstvami a filmami, ktoré sa už s najväčšou pravdepodobnosťou nedočkajú pokračovania. O tom, že by ste sa veľmi radi poprechádzali tajomným Rokfortom, nemusíme snáď ani pochybovať. Váš sen sa už teraz môže stať skutočnosťou. V krajine, v ktorej J. K. Rowling priviedla na svet Harryho Pottera, je totiž vybudované múzeum, ktoré vás pozve na prechádzku magickým svetom.



Mini Rokfort a Dumbledorova pracovňa

Warner Bros Studio Tour je atrakcia, ktorá sa nachádza na okraji Londýna. Pohodlne sa tam dostanete vlakom, ale aj autobusom. Lístky do múzea odporúčajú zakúpiť už vopred cez online predaj, aby sa potom nestalo, že tour na vami zvolený čas už bude vypredaná. Vstupné pre dospelého je 30 libier, pre deti do 15 rokov 22,50, deti do 4 rokov majú vstup zadarmo. Zakúpiť si môžete rôzne zvýhodnené balíčky. Okrem tradičných rodinných je tu aj možnosť zakúpiť si vstupenku s knihou o tejto atrakcii, ktorá vyjde na 39,95 alebo 32,45 libier. Vstup je každú celú hodinu a ideálne je prísť aspoň 15 minút vopred, aby ste si stihli včas vyzdvihnúť lístky.

Keď ich už budete držať v ruke, môžete sa pripraviť na parádnu jazdu vaším vysnívaným svetom. Do tohto múzea bola použitá väčšina rekvizít, ktoré ste mohli vidieť aj vo filmovom spracovaní série. Postupne sa môžete prejsť Dumbledorovou pracovňou, učebňou na hodiny elixírov, hlavnou halou, ale aj exteriérovými priestormi. Takže sa dostanete aj do Šikmej uličky alebo na ulicu, kde Harry vyrastal u svojho strýka.

Mnoho miestností je interaktívnych a môžete si vyskúšať viaceré atrakcie, ako napríklad aj lietanie na metle, ktoré uvidíte prostredníctvom videoprojekcie. Jednu z miestností tvoria makety Rokfortu a ostatných dôležitých budov a oblastí, s ktorými ste sa stretli v knihe.

 

Nechýbajú rôzne výstavy

Súčasťou komplexu je aj kino, kde si môžete pozrieť filmové zobrazenie sveta, ktorého ste boli pred chvíľkou súčasťou. Ďalšími zaujímavosťami sú prehliadky animačných technológií, ktoré boli použité pri výrobe jednotlivých príšer a taktiež masky a sochy niektorých účastníkov potterovského sveta. Nakoniec si môžete, samozrejme, nakúpiť v obchode plnom suvenírov, ochutnať v knihe toľko spomínané pivo, na ktoré chodievali žiaci v čase svojho voľna a občerstviť sa v malej kantíne.

Špecialitou sú rôzne časovo limitované výstavy, ktoré pravidelne pribúdajú k stálej expozícii. V zime to napríklad bol Rokfort oblečený do zimného šatu, kde pridali ku maketám rôzne snehové aplikácie. Ešte zaujímavejších bude desať februárových dní, počas ktorých budú súčasťou prehliadky aj malí zvierací herci. Stretnúť tak budete môcť Harryho sovu Hedwigu, Hermioninho kocúra a Ronovho potkana. Pôjde o vycvičené zvieratká, ktoré naozaj vystupujú vo filmoch a môžete sa tešiť aj na zopár trikov v ich prevedení.

 

Objednajte si svoju tour

Ku atrakcii je najvhodnejšie dostať sa pomocou vopred objednanej tour. Tou najjednoduchšou možnosťou je objednať si niektorý zo zájazdov, ktoré sa robia aj zo Slovenska a jednou zo zastávok je aj múzeum. Druhá alternatíva sa naskytá pri návšteve Londýna. Vtedy tam môžete zájsť špeciálnym potterovským autobusom. Ten odchádza pravidelne každú hodinu z Baker Street alebo od Visitor Centre Victoria. Cena spiatočného lístka vrátane vstupného je 59 libier pre dospelých a 54 pre deti.

 

Prezrite si aj zvyšok Londýna

Keď sa už vyberiete do anglickej metropoly a ste fanúšikom Harryho Pottera, tak potom by ste nemali vynechať ani prechádzku mestom, kde sa natáčalo mnoho scén z tejto série. Obľúbenou zastávkou je najmä vlaková stanica s pomyselným nástupišťom 9 a trištvrte. Nájdete tam aj skutočnú Šikmú uličku a spoznáte mnoho budov, ktoré ste mohli uzrieť v niektorom z dielov. Londýn je nefalšovaným domovom Harryho Pottera, tak sa nechajte vtiahnuť jeho atmosférou a na chvíľku sa ocitnete v naozajstnom čarodejníckom svete.

 

Zdroj/autor: David, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa