Skryté poklady španielskeho turizmu: 7 nádherných miest, o ktorých ste ešte nepočuli

2019-07-02 00:00:01 |   |    | 

Španielsko patrí medzi najnavštevovanejšie dovolenkové krajiny. Kvôli tomu ho mnoho cestovateľov pozná takmer ako svoju dlaň. Napriek tomu vás však aj po toľkých návštevách stále dokáže prekvapiť. Vďaka svojej rozmanitosti ukrýva poklady, ktoré nepozná až toľko turistov.



 

Carmona

Problémom niektorých miest je, že sú v tieni slávnejších kolegov v ich blízkosti. To je aj prípad Carmony, ktorá sa nachádza len hodinu jazdy od oveľa navštevovanejšej Sevilly. Pritom jej historické uličky patria k tomu najkrajšiemu, čo môžete v Španielsku vidieť. Väčšina domov pochádza z obdobia baroka.. Jednou z dominánt je starobylá pevnosť, ktorá kedysi slúžila na ochranu mesta. Dnes je už vynikajúcim vyhliadkovým miestom, z ktorého uvidíte úžasný kontrast medzi bielymi fasádami a farebnými strechami okolitých budov.

 

Estepona

Costa del Sol ukrýva aj originálne mestečko Estepona, ktoré sa môže pochváliť typickou andalúzskou architektúrou s nabielo namaľovanými domami, ozdobenými pestrofarebnými kvetmi. Tento nádherný kontrast dáva jednotlivým uliciam osobitý charakter. V Estepone sa nachádza aj veľká botanická záhrada, ktorá sa pýši najmä na dlhými záhonmi rôznych druhov exotických rastlín. Jej výhodou je, že je situovaná priamo pri pobreží, takže sa môžete tešiť aj na krásne pláže s jemným pieskom a čisté more.

 

Pevnosť Segovia

Už od prvého pohľadu sa vám Segovia môže zdať povedomá. V skutočnosti práve táto pevnosť slúžila na inšpiráciu pri vymýšľaní hradu zo známej disneyovky o Popoluške. Práve kvôli tomu je veľmi obľúbeným turistickým cieľom pre rodiny s deťmi. Pevnosť sa nachádza hodinu cesty od Madridu a je jednou z prvých stavieb v rovnomennom meste Segovia. V minulosti slúžila aj ako jedno z kráľovských sídiel. Teraz je už prístupná verejnosti, pričom sa podarilo uchovať väčšinu komnát v pôvodnom stave, takže sa môžete tešiť aj na zaujímavú prehliadku jednotlivých priestorov.

 

Cerdanya

Katalánsko, to nie je iba Barcelona. V tomto regióne sa nachádza mnoho prírodných krás, ktoré ukazujú inú tvár Španielska. Na jeho hraniciach s Francúzskom sa rozprestiera región Cerdanya, ktorý v mnohých ohľadoch pripomína nemecké Alpy. Môžete tam navštíviť malé mestečká a dedinky, ktoré sú obklopené majestátnymi kopcami. Lesy v kombinácii s rozsiahlymi lúkami a okolité pohorie zase ponúkajú zaujímavé možnosti na aktívnu dovolenku. Počas zimy tam môžete dokonca navštíviť aj menšie lyžiarske rezorty.

 

Cabo de Gata-Níjar

Exotika na európsky spôsob ponúka hneď niekoľko dôvodov, prečo by ste mali navštíviť Cabo de Gata-Níjar. Toto miesto je veľmi obľúbené medzi filmovými štábmi, natáčali tam napríklad aj Indiana Jonesa. Nachádza sa tam jediná polopúšť v Európe, ktorá prechádza do krásnej plážovej oblasti s čistým morom a fantastickými podmienkami na kúpanie. V tejto časti Španielska sa môžete aj potápať a pestovať rôzne vodné športy.

 

Cudillero

Dobrú dovolenku nezažijete len v luxusných rezortoch. Niekedy je lepšie prenajať si domček v malých mestečkách, kde spoznáte domácu kultúru a na chvíľku sa stanete jedným z jeho obyvateľov. Cudillero je vynikajúcou možnosťou pre takéto plány. Ide o pokojné vidiecke mesto, ktoré sa sústreďuje na rybolov. Už od prvého momentu vás zaujme jeho prístavná časť, okolo ktorej sa rozprestierajú terasovito postavené domy. Každý z nich má fasádu inej farby, vďaka čomu pôsobia ako paleta skúseného maliara. Cudillero je známe vďaka vynikajúcej gastronómii a spracovaniu rýb a morských plodov. Pokiaľ sa chcete vybrať na prechádzku mestom, choďte po smere nakreslenej značky modrej ryby. Tá vás zavedie nielen k historicky zaujímavým lokalitám, ale predstaví vám aj najlepšie tunajšie podniky.

 

La Graciosa

Nudia vás už rušné španielske ostrovy, ktoré sú preplnené turistami? Na dosah jedného z nich máte hotový raj na Zemi. La Graciosa sa nachádza len 2 kilometre od Lanzarote. Ostrov má vulkanický pôvod, takže už z diaľky mu dominujú kopce, ktoré boli kedysi aktívnymi sopkami. Pri pohľade naň máte pocit, že takto musel kedysi vyzerať svet vtedy, keď ešte žili dinosaury a ľudia len začali osídľovať jednotlivé oblasti. Pri prístave sa nachádza niekoľko domov, pričom časť z nich je k dispozícii na prenájom pre turistov. Zvyšok La Graciosy je opustený a pri prechádzke po nej budete mať pocit, že ste uviazli v opustenej krajine, kde vládne harmónia s prírodou a úcta k tomu, čo nám stvorila.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa