Turecká Krajina legiend - splnený snen o dokonalom rodinnom výlete

2023-11-23 12:00:00 |   |    | 

Pred dovolenkou v tureckom Beleku dostanú všetci dovolenkári odporučenie, aby určite zašli aj do Krajiny legiend. Nás na prvý pohľad síce odrádzala až istá dávka gýčovosti, nakoniec sme sa však dali nahovoriť aspoň na večernú šou a urobili sme dobre. Tá istotne stojí za návštevu a pokiaľ máte aj deti, tak jednoznačne budú milovať aj časť s vodným parkom.



 

Plávanie s delfínmi i dobrodružstvo pod hladinou

Krajinu legiend po prvýkrát otvorili v roku 2016. Odvtedy však do komplexu pribúdali stále nové časti, ktoré z neho urobili hlavnú atrakciu v regióne. Nachádza sa v meste Kadriye, ktoré je od obľúbenej dovolenkovej oblasti Belek vzdialené menej ako 10 kilometrov. Najjednoduchšie sa tam dostanete taxíkom. Tie stoja pred každým väčším hotelom a na veľkej tabuli majú presne uvedený cenník. Spiatočná cesta nás vyšla na 40 eur, pričom sme bývali na opačnom kraji Beleku. Taxikár nám dáva tri možnosti na vyzdvihnutie. Môžeme si dohodnúť presný čas, zavolať mu alebo napísať na WhatsApp. Cestovanie tak prebehne veľmi komfortne a nemusíte sa spoliehať na zdĺhavú skupinovú kyvadlovú dopravu.

Hlavnou atrakciou Krajiny legiend je akvapark, vďaka ktorému sa stáva obľúbencom medzi rodinami s deťmi. V závislosti od vybraného typu vstupného si potom môžete užiť jednotlivé atrakcie. Okrem viacerých tobogánov a bazénov je to tiež plávanie s delfínmi, kráčanie pod vodou so špeciálnymi helmami s kyslíkom, počas ktorého uvidíte rôzne ryby, alebo divoká rieka, ktorú zdoláte na nafukovacom člne. Deti majú čo robiť počas celého dňa a vy si zatiaľ pokojne oddýchnete alebo si vychutnáte animačný program.

 

Bývať môžete priamo v areáli

Areál sa delí na dve hlavné časti. Prvou je akvapark a druhou obchodná štvrť s rôznymi podnikmi a obchodmi. Ako sme zistili na mieste, ceny za suveníry či magnetky boli nižšie ako priamo v Beleku. Kúpite tam aj lokálne potraviny, koreniny a rôzne sladkosti. Okrem bežných predajní sú tu aj obchody s luxusnými značkami a každý si teda nakúpi presne podľa svojich predstáv. Súčasťou obchodnej štvrte je i hotel, ktorý ponúka dovolenkové pobyty. Ak teda máte deti, môžete zvážiť i túto alternatívu, v závislosti od vybraného balíčka totiž máte v cene aj vstupy do akvaparku a vaši najmenší majú o zábavu postarané. Z hotela každý deň premáva kyvadlová doprava na pláž, kde si môžete vychutnať aj oddych pri mori a o nič tak neprídete.

 

Disney i Grécko na počkanie

V Krajine legiend je vidieť okázalosť a luxus na každom kroku. Ledva prekročíme vstupnú bránu a už sa nevieme vynadívať na pár profesionálnych tanečníkov, ktorí tancujú tango na terase reštaurácie. Z Francúzska sa po pár krokoch presunieme do Grécka, keďže nás už víta taverna s nádhernou atmosférou pripomínajúcou obľúbené dovolenkové ostrovy. Odtiaľ sa po celej promenáde dostaneme až k hradu inšpirovanému Disney rozprávkami. Keď budete okolo Krajiny legiend prechádzať počas dňa, už z diaľky uvidíte práve túto dominantu. Ešte krajší je však v noci, keď je krásne nasvietený a vytvára priam rozprávkovú atmosféru.

 

Večerná fontánová šou

Mnoho dovolenkárov prichádza do Krajiny legiend až večer. Vtedy tam totiž na nich čaká veľa zábavy. Návštevníci sa tešia najmä na fontánovú šou a akrobatické predstavenie. Oba tieto programy sa konajú v obchodnej časti, takže na ne máte bezplatný vstup. Približne v strede promenády sa nachádza fontána, ktorá každú hodinu ponúka hudobno-vodno-svetelnú šou, akú môžete vidieť aj v Dubaji. Najlepší výhľad na ňu je z blízkych mostov. Večer i počas celého dňa sa môžete aj plaviť na loďkách. Prejdete sa po celej rieke až k zámku a potom sa vrátite späť. Počas fontánovej šou si môžete priplatiť za drahšie druhy plavieb, počas ktorých uvidíte takto z blízka celé pútavé predstavenie.

 

Tí najlepší akrobati

To hlavné však prichádza až na záver programu. Po rieke začnú prichádzať lode, na ktorých sú akrobati. Tí vystúpia na pódiu rovno pred zámkom. Ak si to chcete vychutnať, odporúčame vám obsadiť si miesto aj hodinu pred predstavením. O šou je obrovský záujem a keď chcete mať dobrú vyhliadku, musíte si miesto pri hrade rezervovať včas.

Príbeh tejto šou má rozprávkový charakter. Uvidíte počas nej tých najlepších akrobatov, ktorí vám ukážu znamenité kúsky. Miestami sa prichytíte pri tom, že ani nebudete dýchať pri sledovaní akrobatických čísiel, ktoré vám budú predvádzať. Vystúpenie trvá približne 20 minút a potom ešte máte dosť času na nakupovanie.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa