Najlepšie zábavné parky Európy

2012-11-05 16:30:00 |   |    | 

Jeseň je skvelým obdobím nielen na vychádzky do prírody, ale aj na návštevu takého zábavného parku. Nuž a aby sme vás trochu inšpirovali, pozývame vás do tých najlepších zábavných parkov na starom kontinente.



 

  • Samozrejme Disneyland

Našu prehliadku jednoducho musíme začať vo francúzskom Disneylande. Je to totiž klasika vytvorená z detských fantázií, ktorá spolu s modernou vytvára nezabudnuteľný zážitok. Tento zábavný park sa nachádza neďaleko Paríža, z ktorého sa sem poľahky dostanete miestnym vlakovým spojom. Za približne päťdesiat eur sa môžete stratiť v strašidelnom dome, zalietať si s Petrom Panom, bojovať s pirátmi z Karibiku, odviezť sa na parníku ako vystrihnutého z románov Marka Twaina či zatancovať si s postavičkami z Disneyho rozprávok. Je to skrátka nádherný svet, v ktorom sa fantasticky zabavíte.

Francúzsky Disneyland sa však v skutočnosti skladá z dvoch parkov - prvým je už spomínaný Disneyland Paris a tým druhým Walt Disney Studios Paris, ktorý je koncipovaný ako filmové štúdiá, samozrejme takisto s veľkým množstvom neuveriteľných atrakcií, ako napríklad padajúci výťah v hoteli a podobne.

 

  • Európa ako na dlani

Ak sa vyberiete na návštevu belgického hlavného mesta Brusel, nezabudnite navštíviť zábavný park s názvom Mini Europe. O čo ide? Už samotný názov nám napovedá, že pôjde o niečo malé a európske. Áno, samozrejme máte pravdu, skutočne sa tu nachádzajú zmenšeniny významných európskych pamiatok. Eiffelovka, Sacré-Couer, Šikmá veža v Pise, londýnsky parlament a tak ďalej.

Prevádzkovatelia parku vybrali aj jednu budovu zo Slovenska. Nie je to však Bratislavský alebo Spišský hrad, ako by ste si možno mysleli. Ide o nádherný kostolík sv. Alžbety nachádzajúci sa v Bratislave na Bezručovej ulici. Ak vám to nič nehovorí, možno ho poznáte skôr pod názvom Modrý kostolík. Návštevu parku Mini Europe môžete spojiť s návštevou susediaceho akvaparku Océade alebo legendárneho Atomia.

 

  • V starovekej Európe

Pokiaľ ide o zábavné parky, zahanbiť sa nedajú ani Španieli. V tejto krajine sa totiž nachádza úžasný svet atrakcií známy pod názvom Terra Mítica. Tentokrát ide o spojenie najmodernejšej techniky so svetom starovekej histórie. Navštíviť totiž môžete antické Grécko, svetovládny Rím, tajuplný Egypt, úžasné Stredomorie a samozrejme horúcu Ibériu.

V každej z týchto piatich častí na vás čakajú fantastické atrakcie ako napríklad Minotaurov labyrint, Koloseum či vodopády na Níle, ale aj atrakcia s názvom Peklo, ktorá presne zodpovedá tomu, čo vás čaká - v rýchlosti 60 kilometrov za hodinu si budete vychutnávať točenie, skákanie, padanie a vystreľovanie do výšky, až si budete pripadať ako lopta. Nuž, stojí to za to.

 

  • Najstarší zábavný park

Tento čestný titul patrí zábavnému parku s názvom Efteling, ktorý sa nachádza v meste Kaatsheuvel v Holandsku. Ide o skutočne rozsiahly park, napokon rozkladá sa na ploche až dvesto hektárov. Otvorený je 365 dní v roku a za 32 eur si v ňom môžete užiť viac ako tridsať rôznych dráh plus štyri vodné atrakcie. Nájdete tu však omoho viac, pretože prevádzkovatelia parku sem každoročne pridávajú nové a nové atrakcie. Ako napríklad magické mesto Raveleijn, kde si môžete pozrieť strhujúcu fantasy šou alebo zabojovať si s drakom na veľkej drevenej húsenkovej dráhe Joris en de Draak.

 

  • Park Asterix

No povedzte, kto by nemal rád sympatických filmových hrdinov zo starovekej Gálie Asterixa a Obelixa? To si zrejme povedali aj tvorcovia tematického zábavného parku s názvom Parc Asterix, v ktorom vytvorili neuveriteľný svet atrakcií venovaných práve týmto dvom kresleným a dnes už aj hraným legendám. Čo tu nájdete?

Sedem rôznych dobrodružných areálov, dvadsaťsedem atrakcií a šesť šou, ktoré vás dokonale pobavia. A ak chcete zažiť skutočné adrenalínové dobrodružstvo, vyskúšajte dráhu Tonnere de Zeus, ktorá sa vypína do výšky tridsať metrov. No nielen výška, ale aj rýchlosť tu hrá svoju rolu, nakoľko sa po 1 200 metrov dlhej dráhe preveziete ako víchor: rýchlosťou osemdesiat kilometrov za hodinu.

 

Zdroj/autor: Alex, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
2.7/5 (10 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa