10 najúžasnejších miest v Malajzii

2013-05-26 14:00:00 |   |    | 

MALAJZIA - Zvučný názov Malajzia predstavuje unikátne spojenie malajskej kultúry, moderného sveta hlavného mesta Kuala Lumpur a vyhľadávaných klenotov jedinečnej prírody. Je Malajzia aj vaším snom? Nechajte sa inšpirovať stálymi turistickými atrakciami, ktoré patria medzi najpopulárnejšie v Malajzii.



Rekreačné stredisko Cameron Highlands - to je cieľ, za ktorým putujú viacerí, či už pre príjemný horský vzduch alebo možnosť prechádzať sa po šírych čajových plantážach. Cameron Highlands sú chýrne vďaka kľukatým chodníkom, ktorými možno prechádzať lesy a obdivovať krištáľovo čisté  vodopády. Vynechať netreba ani slávne čajové obchody.

Za mestským ruchom vycestujte na ostrov Penang do Georgetownu, ktorý je hlavným mestom štátu Penang. Žijú tu Malajci, Číňania, Indovia a ďalšie etnické skupiny. Mesto je známe pre svoju unikátnu architektúru a rozmanitosť, vďaka čomu nemá v juhovýchodnej Ázii obdobu.

V Malajzii nájdeme aj jeden z najstarších tropických pralesov na svete. Taman Negara je útočiskom pre niektoré ohrozené druhy zvierat: slon indický, nosorožec a podobne. Turisti si môžu vychutnať  výpravy do džungle, objavovať vodopády, masívne stromy a prechod cez visuté mosty. Niektoré trasy je však nebezpečné absolvovať bez sprievodcov.

Máte skôr chuť na pobyt pri mori a šnorchlovanie medzi pestrofarebnými rybami? Ostrov Tioman patrí medzi najkrajšie na svete. Biele koralové útesy a bohatý podmorský svet zaručia nezabudnuteľné  potápanie.

Priaznivcov vysokohorskej turistiky poteší výstup na Mount Kinabalu, najvyššiu horu na ostrove Borneo. Bez použitia techniky, avšak s dobrou kondíciou nebude náročné zdolať výšku 4 095 m. Mt. Kinabalu je známy po celom svete pre pestrú botanickú a živočíšnu biodiverzitu.

Ďalším turisticky frekventovaným a vyhľadávaným miestom sú veže Petronas v Kuala Lumpur, ktoré dosahujú 452 m a patria tak do desiatky najvyšších budov na svete.

Bezpochyby najznámejšou prázdninovou destináciou v Malajzii je súostrovie Langkawi. Pozostáva z 99 ostrovov, situovaných v Andamanskom mori blízko hranice s Thajskom. Práve vďaka bielym plážam, obklopeným tropickými lesmi, z ktorých idylicky vyčnievajú vrcholky hôr, je Malajzia preslávenou turistickou destináciou. Podobne nemôžu sklamať ani ostrovy Perhentian.

Milovníci zvierat sa radi zatúlajú do Sepilok, čo je rehabilitačné centrum pre opustené orangutanie mláďatá, ktoré osireli a neboli schopné prežiť v divočine bez pomoci. Ako náhle sú spôsobilé starať sa o seba, vypúšťajú sa späť do divočiny.

Dobrodruhovia určite nepohrdnú ani prechádzkou po jaskyniach Mulu na Borneu. V ich útrobách si našla miesto aj najväčšia komora Sarawak, o ktorej sa hovorí, že by sa do nej zmestilo 40 lietadiel Boeing 747 bez toho, aby sa prekrývali krídlami. Ešte jedna maličkosť: pre dámy sa odporúča vopred zvážiť návštevy Mulu jaskýň, nakoľko v nich žijú kolónie netopierov, ktorých počet sa odhaduje na milióny.

 

Zdroj/autor: touropia.com, wikipedia, Miroslava Vajsová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.1/5 (9 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa