Grécko na mieru: Poznáme najlepšie pláže pre nudistov, party ľudí aj rodiny s deťmi

2021-07-01 08:01:00 |   |    | 

Tou najväčšou nočnou morou je, ak vôbec neodhadnete vybranú destináciu alebo dokonca pláž a počas celej dovolenky ste potom nervózni. Chcete sa baviť a namiesto toho máte okolo seba veľa detí. Nevyhovuje vám ani zlý prístup do mora alebo obmedzené možnosti na plávanie. Týmto trampotám zabránite vďaka nášmu manuálu, ktorý vám vyberie grécke pláže ušité akoby pre vás na mieru.



 

Pre rodiny

Čo vyhľadávajú počas dovoleniek rodiny? Najmä mierny vstup do mora s dobrými podmienkami pre svojich drobcov, nejaké ihriská v ich okolí, aby si mohli aspoň trošku oddýchnuť a ideálne aj animačný program, ktorý ich zabaví, pokiaľ si vy idete zaplávať. Medzi Slovákmi je veľmi obľúbené Korfu a istotne to nie je náhoda. Okolo tunajších pláží sa nachádzajú viaceré rezorty určené pre rodiny s deťmi a navyše tam máte množstvo skvelých tipov na voľný čas. K najobľúbenejším patrí najmä Dassia alebo Pelekas, Naxos sa zase môže pochváliť viacerými hotelmi so špeciálnymi službami pre najmenších návštevníkov. Okrem toho má krásne piesočné pláže, ktoré sú ideálne pre rodinky. Spomedzi nich to vyhráva Agia Anna a Plaka. Na Rhodose sú to zase všetky pláže v blízkosti hlavného mesta, kde máte navyše aj bohatý animačný program.

 

Pre party ľudí

Grécko sa nám spája aj s fantastickou zábavou. Nech sa rozhodnete vyhodiť si z kopýtka na tradičnom večierku s folklórnym tancom, alebo si budete chcieť zatancovať na modernú hudbu, tu ste na tom pravom mieste. Pretože čo môže byť zaujímavejšie ako party priamo pri mori? Mykonos sa preslávil ako ostrov pre prominentov a náročných cestovateľov, preto ponúka aj množstvo podobnej zábavy. Z tohto hľadiska je obľúbená pláž Psarau, kde síce budete mať drahšie nápoje, ale zato sa môžete spoľahnúť na veľmi kvalitné služby. Druhou obľúbenkyňou na tomto ostrove je Paradise, kde je situovaný aj jeden z najväčších hudobných klubov v krajine. Ak sa budete chcieť zabaviť aj mimo hotela, istotne choďte na niektoré z týchto miest.

 

Pre single cestovateľov

V tomto prípade veľmi záleží od vás, aký druh dovolenky hľadáte. Ak síce prídete sami, ale túžite spoznávať čo najviac ľudí, v tom prípade sa pokojne pridajte aj k party skupinkám. No ak chcete mať pokoj a netúžite, aby vás niekto otravoval, vyberte si odľahlejšie miesta. I tam si môžete posedieť v bare a porozprávať sa s domácimi, ale doprajú vám viac priestoru pre seba. Na Kréte odporúčame napríklad lagúnu Balos, ktorá vám navyše zaručí aj veľa súkromia, na ostrove Mykonos je to zas pláž Super Paradise, ktorá je ukrytá pred očami zvedavcov.

 

Pre tých, ktorí chcú veľa plávať

Tešíte sa na dovolenku pri mori a to, ako si zaplávate, keď vás tu zrazu postretne nepríjemná realita. Niektoré ostrovy majú veterné počasie a kvôli nemu je more rozbúrené. Takže viac ako plávanie si užívate len pokojné unášanie na vlnách, v ktorých sa ale ťažšie pláva. Pre vášnivých športovcov je určený ostrov Ios, ktorý má pláž Mylopotas. V jej blízkosti sa nachádza viacero miest, kde máte ideálne podmienky pre vodné radovánky. Na Kefalonii je to zase pláž Myrtos, ktorá je ideálna aj pre rodiny s deťmi. No a v neposlednom rade odporúčame Stafylo na Skopelose, kde sa ako bonus navyše nachádza nádherná príroda.

 

Pre neplavcov

Na dovolenku pri mori sa tešia aj tí, ktorí nevedia plávať. Títo dovolenkári vyhľadávajú najmä mierny vstup do vody a pokojné vlny. Obávajú sa najmä toho, že by pod nohami necítili dno, pretože si až natoľko neveria. Preto potrebujú nájsť lokality, kde nie je more veľmi hlboké a vďaka tomu si aj oni užijú ideálnu dovolenku. Takúto pohodu zažijete na Korfu v časti Paleokastritsa. Väčšina pobrežia je kamenistá, ale nájdete tam aj zopár piesočných častí. Keďže sa nachádza v malej zátoke, nie sú tam tak silné vlny. Lefkada zase ponúka Porto Katsiki, kde je voda priezračne čistá a vstup do mora mierny.

 

Pre nudistov

Ak si chcete dopriať v Grécku viac slobody a užiť si trochu nudistického života, tak máme pre vás dobrú správu. Takmer každý ostrov má aspoň nejakú časť pláže, ktorá je určená práve pre fanúšikov tohto štýlu dovolenkovania. Dokonca sa tam nachádzajú aj hotely, ktoré počas všetkých aktivít uprednostňujú ľudí bez oblečenia. Na Kréte sa nudisti sústreďujú v turistickej oblasti Matala, kde vyniká najmä pláž Kokkini Ammos, dobre odrezaná od okolitého sveta. Na ostrove Paros je to zase Kalamies. Niektoré nudistické pláže sú v tejto destinácii určené najmä pre domácich, preto si vopred zistite, kde ochotne medzi seba prijmú aj turistov. Tretím tipom je Myrtiotissa, ktorú zároveň pokladajú za najkrajšiu pláž gréckych ostrovov. Od šesťdesiatych rokov je tam nudizmus tolerovaný a v jednej menšej časti sa môžete opaľovať a plávať bez plaviek.

 

Pre zamilované páriky

Nie je žiadnym tajomstvom, že Grécko vyhľadáva mnoho zamilovaných párikov a tie si nenechajú ujsť aj trocha romantiky. K dispozícii máte hotely a ubytovacie zariadenia priamo na pláži, ktoré vám ponúkajú možnosti na zamilované prechádzky pri mori, ale aj krásne zákutia plné kvetov a nádhernej prírody. Jedným z najkrajších miest je nepochybne pobrežie Santorini, kde si užijete aj ten najkrajší západ slnka. Na Zakynthose je to Navagio s vrakom lode. Toto miesto ale musíte navštíviť v menej vyťažených hodinách alebo na začiatku letnej sezóny, keď tam ešte nie je toľko ľudí.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa