Francúzsko, to nie je len čarovný vidiek či kultúra: Najkrajšie pláže pozývajú aj k oddychu pri mori

2023-06-18 09:00:00 |   |    | 

Urobte tento rok zmenu. Nechoďte na letnú dovolenku do tradičných destinácií, ale vyberte si namiesto toho niektorú z krásnych francúzskych lokalít. Majú tam množstvo nádherných pláží, ktoré sú tou najlepšou pozvánkou na pobyt pri mori v tejto krajine.



 

En Vau

Pokiaľ máte chuť na trochu romantiky, potom si istotne vyberte En Vau. Keď prídete na túto pláž, tak si pomyslíte, že to snáď ani nemôže byť skutočné. Obklopená je vysokými útesmi, v ktorých sa ukrývajú aj malé jaskyne, ktoré si môžete obzrieť počas prechádzky. Pláž nájdete medzi mestami Cassis a Marseille. Najľahšie sa tam dostanete loďou a druhou alternatívou je prejsť po turistickom chodníku, ktorý vedie od parkoviska. Vysoké skaly ponúkajú počas dňa aj trochu príjemného tieňa, takže si môžete vybrať, kde práve chcete oddychovať. Pokiaľ máte radi aktívnu dovolenku, tak spojte návštevu tejto pláže s túrou v neďalekej doline, ktorá nesie rovnaké pomenovanie. Celá oblasť je populárna medzi turistami, lebo ponúka veľa možností na rôzne aktivity.

 

Palombaggia

Z hľadiska letnej dovolenky to medzi turistami jednoznačne vyhráva Korzika. Ostrov, ktorý sa nachádza medzi Francúzskom a Talianskom, získal to najlepšie z oboch krajín. Zažijete tam francúzsky šarm, ale aj bezprostrednosť a nespútanosť Talianov. Keď si na tomto mieste budete chcieť dokonale oddýchnuť pri mori, vyhľadajte pláž Palombaggia na južnej časti ostrova. Voda je tam priezračne čistá, v okolí rastú borovicové stromy a jemný piesok sa prelína s niekoľkými skalami. Všetko to vytvára dokonalú idylku, na ktorú nikdy nezabudnete. Najbližšie mesto je vzdialené desať kilometrov a nazýva sa Porto-Vecchio.

 

 

Almanarre

I táto pláž sa nachádza blízko mesta Marseille. Zatiaľ čo na niektorých miestach máte ideálne podmienky pre plavcov, inde si prídu na svoje tí, ktorí milujú vodné športy. Almanarre v sebe skrýva kúsok z oboch tromfov. Počas veterných dní ju vyhľadávajú ľudia, ktorí radi surfujú alebo robia windsurfing. Pokiaľ je pekné počasie, vtedy patrí pláž plavcom a rodinám s deťmi. Zaujímavosťou je, že popri nej často vidíte ružové plameniaky, ktoré sa osamotene alebo v skupinkách prechádzajú pomedzi ľudí. V okolí pláže  nájdete tiež duny, ktoré sú na niektorých miestach pokryté vyrastajúcou trávou. Počas leta je však Almanarre veľmi vyťažená, takže ak chcete nájsť voľné miesto, musíte prísť hneď ráno a obsadiť si ho.

 

Antibes

Francúzska riviéra prináša viacero tromfov. Nájdete na nej hneď niekoľko vynikajúcich pláži s najvyššími hodnoteniami. Viaceré z nich sa nachádzajú pri mestách, takže si tam môžete naplánovať dovolenku s kúpaním i prezeraním zaujímavých pamiatok. Jedným z takých miest je aj Antibes, ležiace medzi Cannes a Nice. Pláž je piesková, dostanete sa na ňu ľahko aj z centra a môžete tam stráviť príjemný deň, keď budete mať na dosah všetky potrebné služby.

 

Deauville

Meno tejto pláže je dôverne známe milovníkom módy. Deauville v Normandii totiž preslávila najmä návrhárka Coco Chanel, ktorá si práve pri tomto mieste v roku 1913 otvorila svoj prvý butik. Mesto bolo už v dávnej minulosti známe medzi smotánkou, ktorá sa tam stretávala počas letných dovoleniek. Opäť sa pripravte na krásne čisté more a pláže s jemným pieskom. Nachádza sa tam veľmi pekná promenáda, pri ktorej sú združené historické stavby. V súčasnosti sa tam nachádzajú viaceré štýlové podniky.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa