Plánujete letnú dovolenku s rodinou? Toto sú tie najlepšie pláže pre vás

2023-06-26 09:00:00 |   |    | 

Pri výbere dovolenky je veľmi dôležité zistiť, aká pláž na vás čaká na mieste. Inak môžete neskôr ľutovať, keď tam bude napríklad more veľmi divoké, na väčšine plochy ju budú pokrývať kamene alebo pôjde o obľúbené party miesto. To posledné bude prekážať špeciálne rodinám s deťmi, ktoré vyhľadávajú skôr pokojné kúsky pobrežia s miernym vstupom do mora. Tieto miesta ich však nesklamú.



 

Cala Gonone, Sardínia

Okolo celej Sardínie sa nachádzajú nádherné pláže, ktoré niekedy pripomínajú luxusné oblasti v Karibiku. Práve preto sa však stali obľúbeným miestom medzi mladými ľuďmi, ktorí ich premenili na skvelé party lokality. Tento taliansky ostrov sa však odporúča aj ako úžasné miesto na dovolenku s deťmi. V tom prípade si však musíte dať pozor práve na výbere správnej pláže. Jednou z najlepších možností je Cala Gonone. Medzi domácimi je to obľúbené miesto na plávanie, taktiež tam sú skvelé možnosti na šnorchlovanie a ak máte chuť, poleňošte si na pláži, zatiaľ čo sa deti zahrajú v piesku. Ak máte chuť, môžete sa odtiaľ vybrať na výlet loďou do neďalekých morských jaskýň. Na mieste sa dá prenajať slnečník i lehátko.

 

Sunj, Chorvátsko

Ak si chcete počas dovolenky s deťmi dobre oddýchnuť, nájdite si pokojnejšie pláže. Tam sa deti lepšie zahrajú a nebudete mať strach, že sa vám pri takom množstve ľudí stratia. V Chorvátsku to môže byť problém, keďže je to jedna z najvyťaženejších letných oblastí. Naskytá sa vám však zaujímavá možnosť. Vyberte si ako konečnú destináciu niektorý z ostrovov. Na Lopude sa nachádza niekoľko krásnych pláží, ktorým dominuje najmä Sunj, dlhá približne jeden kilometer. Nájdete sa na južnej strane ostrova a je preslávená aj nádhernými výhľadmi. More je v tejto časti pokojné a vstup do neho mierny. Na prenájom tam máte lehátka a slnečníky a na ihrisku sa dá zahrať plážový volejbal.

 

Es Grau, Menorka, Španielsko

Baleáry sú vo svete turizmu známe ako ostrovy s party duchom. Ak hľadáte nejakú pokojnejšiu oblasť, potom to jednoznačne vyhráva Menorka. Na nej si nájdite ubytovanie v blízkosti pláže Es Grau. Pripravte sa však na to, že počas hlavnej sezóny je značne preplnená turistami. Ponúka totiž vynikajúce podmienky na plávanie a okrem toho sa môžete tešiť na rôzne aktivity v okolí. K dispozícii je prenájom kajaku alebo paddleboardu, vďaka ktorým si pozriete Menorku z trošku iného pohľadu. Taktiež sa pri pláži nachádza niekoľko reštaurácií a obchodov so suvenírmi. Máte tak postarané o program nielen pri užívaní si mora, ale aj o iné zaujímavé aktivity.

 

Ramla l-Hamra Gozo, Malta

Hitom tejto dovolenkovej sezóny je Malta. Výhodou je, že sa tam môžete vybrať aj sami na vlastnú päsť. Vo vyťaženej destinácií nájdete aj niekoľko odľahlých pláží, kde budete môcť stráviť s deťmi pokojnejší deň. Hlavnou hviezdou v tomto smere je Ramla l-Hamra v lokalite Gozo, kde sú síce jednoduchšie služby, ale všetko to kompenzuje úžasnou atmosférou. Máte tam však základné potreby ako toalety, sprchy, menšie kaviarne a zmrzlináreň. K tomu si ešte pripočítajte výborné podmienky na šnorchlovanie a plávanie.

 

Pláž svätého Juraja, Naxos, Grécko

V Grécku je ideálnym miestom na rodinné dovolenky ostrov Naxos. Rozlohou nie je tak veľký, takže si s deťmi môžete naplánovať výlety a spoznať jeho najzaujímavejšie miesta. Pre rodiny najvhodnejšou pláž svätého Juraja, ako stvorená na kúpanie a rôzne vodné aktivity. Môžete si tam tiež zahrať tenis alebo volejbal a ideálne podmienky sú bežne i na windsurfing. Popri pláži navyše nájdete výborné taverny, kde si môžete pochutiť na domácich špecialitách.

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa