Po stopách UFO - pozrite sa na miesta, kde pristáli mimozemšťania!

2014-02-05 12:00:00 |   |    | 

Cestovať sa dnes dá za všetkým. Za dobrým jedlom, za unikátnymi pamiatkami, za teplom. Sú však i také miesta, ktoré spája úplne iný menovateľ - UFO. Neidentifikovateľný lietajúci objekt sa stal predmetom záujmu mnohých ľudí, vrátane cestovateľov. Pozrite sa s nami na miesta, kam okrem ľudskej nohy možno vkročila i noha mimozemská!



Poznáte to iste sami - vo večerných správach očitý svedok tvrdí, že jeho video určite zachytáva lietajúci tanier. Odborníci však rýchlo vysvetlia, že ide o bežný optický jav a celá vec vyšumí. Niekedy sa ale stane, že racionálne vysvetlenie chýba, a keď sú pro-mimozemské dôkazy dosť presvedčivé, nová záhada je na svete. A ufóni si skutočne vyberajú krásne miesta!

 

Trosky od Roswellu a tajná Oblasť 51

Takým je napríklad americké mesto Roswell v štáte Nové Mexiko. Tunajšiu originálnu prírodu môžete oceniť napríklad v národnom parku White Sands National Monument s ekosystémom bielych dún alebo v Aztec Ruins National Monument so zrúcaninami indiánskej architektúry. A navyše tu vraj v roku 1947 havarovala kozmická loď s mimozemšťanmi na palube. Oficiálne: pád meteorologického balónu; v tunajších múzeách ale majú jasno - tzv. Roswell incident je dôkazom existencie mimozemskej civilizácie.

Trosky z Roswellu a mnohé ďalšie sa potom vraj skúmajú v takzvanej Oblasti 51. Ide o časť Nevadskej púšte, obklopenej vysokými horami neďaleko vyschnutého jazera Groom, kde sídli americká letecká základňa a testovacie strelnice. Oficiálne. Všetci však tajne dúfajú, že namiesto lietadiel sa tu študujú vesmírne plavidlá.

 

Kozmické lode s obľubou padajú na Zem

Okrem USA môžete v ceste za UFO-m navštíviť trebárs brazílske Sao Paulo. Najväčšie mesto Brazílie a zároveň siedma najväčšia metropola na svete je vďaka množstvu tunajších barov a nočných klubov nazývaná tropickým New Yorkom. Na brehu neďalekej rieky Peropava sa navyše v roku 1963 objavil lietajúci svietiaci disk. Zrútil sa do rieky a od tej doby ho nikto nevidel, aj keď ho hľadali všetkými možnými spôsobmi.

 

  • Ruský Roswell je možno vidieť na videu

O päť rokov neskôr stroskotala ďalšia kozmická loď, tentoraz neďaleko ruského Jekaterinburgu. Takzvaný Ruský Roswell odkrýva omnoho viac než ten americký - existuje totiž video, zachytené počas akcie ruskej zásahovej jednotky. Na snímke je vidieť kozmickú loď i pitvu mimozemšťana.

 

Kruhy v obilí v Južnej Afrike

Ďalšou podivnou záležitosťou, ktorú je možno pozorovať po celom svete, sú kruhy v obilí, v tráve, v ryžových poliach alebo dokonca v snehu. Rastliny sú ohnuté v pravom uhle a nie sú zlomené. V Južnej Afrike ľudia veria, že kruhy sú spôsob, akým s nimi komunikujú Hviezdni Bohovia, a preto je každý nový kruh oslavovaný. Najčastejšie sa kruhy objavujú v Anglicku, naopak nikdy ešte neboli v Číne.

Tlaková vlna alebo dokonca zvuk sú často považované za možný spôsob, ako vytvoriť kruh v obilí. Mimozemského pôvodu však môže byť tiež výbuch - ako nasvedčuje prípad z centrálnej Sibíri starý už vyše 100 rokov. Takzvaná Tunguzská záhada má počiatok v roku 1908, kedy došlo k mohutnému výbuchu nad ruskou tajgou. Počuť ste ho mohli 1 000 kilometrov ďaleko a ešte 65 kilometrov od epicentra sa rozbili okenné sklá.

 

Tunguzská záhada z centrálnej Sibíri

Vyvrátené stromy, obrovský požiar, ale kráter po domnelom meteorite nikde. Navyše teleso vraj pred dopadom manévrovalo. Ani sto rokov po výbuchu nie je nikto schopný vysvetliť, čo sa vtedy stalo. Len kúsok odtiaľ nájdete krásny národný park Stolby - 1,5 tisíc hektárov nádherných skál unikátnych tvarov alebo mesto Krasnojarsk, bývalé sídlo sibírskych obchodníkov.

 

  • Chilské UFO v správach o počasí

V roku 1999 si mohli diváci chilskej televízie prezrieť pomerne detailný záber lietajúceho taniera, ktorý zachytila meteorologická družica. A nešlo o nejaký fliačik - tanier mal v priemere 400 km! Na snímke nad Tichým oceánom vidieť obrovský, pohybujúci sa disk s rôznou teplotou vo vnútri a na krajoch disku.

 

Mimozemšťania pristávajú na plošine Nazca

Peru je zvláštne a lákavé z mnohých dôvodov. Indiánske jazero Titicaca, posvätné Machu Picchu alebo Sväté údolie rieky Urubamba. Tunajšia náhorná plošina Nazca však ukrýva jedno z najväčších tajomstiev. Je totiž celá pokrytá obrovskými obrazcami, ktorých tvary sú rozoznateľné len z lietadla. Prečo dávni Indiáni kultúry Nazca tvorili niečo, čo sami nemohli vidieť?

Niektoré teórie tvrdia, že išlo o spôsob komunikácie s bohmi alebo o obrovský astronomický kalendár, prepájajúci rôzne body na oblohe. Môže však tiež ísť o pristávacie plochy mimozemských plavidiel. Nech už je to akokoľvek, počas vašej návštevy v Peru sem rozhodne zájdite. A ak budete mať šťastie, možno bude práve jedna kozmická loď pristávať.

 

 

Reklamný odkaz Tipy na zájazd do tajomných kútov sveta, kam sa možno vypravili i mimozemšťania

Cestovná kancelária ESO travel, špecialista na Áziu, Severnú, Južnú a strednú Ameriku, Tichomorie a Afriku, vyberá z ponuky poznávacích zájazdov do záhadných miest sveta:

 

  • Tajomná Sibír a Kamčatka: Vydajte sa s nami na skutočný koniec sveta, kde sa panenská príroda nedotknutá ľudskou činnosťou obnažuje vo svojej pôvodnej kráse.
  • Okruh po Peru: Okruh bájnou krajinou Inkov s posvätným Machu Picchu a poznaním indiánskeho života na rákosových ostrovoch vám ozrejmí aj iné životné hodnoty. Objavíte tiež tajomstvo plošiny Nazca.
  • Americký západ - zlatý okruh: Vysoké hory, strhujúca krajina červených skál či žiarivé veľkomestá pobrežia Pacifiku. Rozmanitosť tejto cesty je doslova ohromujúca.

 

 

Zdroj/autor: Viola Kratochvilová, ESO travel, reklamný článok, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.9/5 (29 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa