8 najnezvyčajnejších hotelových izieb sveta

2014-01-06 12:00:00 |   |    | 

Väčšina z nás navštevuje hotely kvôli cestovaniu, iní sa vyberajú na cesty kvôli samotným hotelom. Každá z týchto jedinečných hotelových izieb má za úlohu nielen bezpečne ubytovať svojich návštevníkov, ale im takisto ponúknuť nezabudnuteľný umelecký zážitok.



 

  • Holiday Inn Key Card Hotel

Holiday Inn, hotelový komplex, prišiel s originálnou myšlienkou zakomponovať plastové karty do interiéru hotela. 200 tisíc Holiday Inn kariet využitých na 400 metrov štvorcových vám zaručí zážitok, na ktorý nikdy nezabudnete. Recepcia, posteľ a dokonca aj toaleta sú pokryté týmto nevšedným materiálom, ktorý si môžete vychutnať v Holiday Inn Key Card Hotel na Manhattane v New Yorku.

 

  • Mirrorcube

Táto atypická kocka, nápadne lokalizovaná medzi stromami, určite zaujme nejednu srnku v lese. Mirrorcube je inštalovaná pomocou kmeňa stromu a používa drôty pre extra podporu. Švédsky výrobca Treehotel dodáva a montuje kocku, ktorá obsahuje veľkú manželskú posteľ, svetlá a toaletu.

 

  • Godiva Chocolate Suite

Čokoládová izba bola umiestnená v New York City´s Bryant Park Hotel v roku 2008 a 2009 ako súčasť propagácie výrobcu čokolády Godiva ku dňu sv. Valentína. Čokoládové steny, čokoládové lustre a čokoládové obrazy ponúkajú zaujímavý zážitok z pobytu v tejto hotelovej izbe. Našťastie sa ale oheň v čokoládovom krbe nezapaľuje - ten je mimochodom takisto súčasťou izby.

 

  • Madonna Inn

Tento neobyčajný hotel patrí k tým najrozmanitejším hotelom na svete. Všetkých 110 izieb je ladených do rôznych tém, od safari izby s leopardím vzorom, cez izbu ladenú ako pre jaskynného človeka s vodopádom v kúpeľni, až po tzv. „púštnu“ izbu. Náklady za nevšednú noc v tomto hoteli vás vyjdú pod 200 eur.

 

  • Icehotel

Najväčší ľadový hotel na svete mení svoj vzhľad každú zimu. Umelci a dizajnéri z celého sveta sa rok čo rok schádzajú vo švédskom meste Jukkasjärvi, aby nanovo vytvorili sochy a dizajn hotela. Tak sa nezabudnite poriadne zababušiť a pripraviť sa na teploty, ktoré siahajú hlboko pod bod mrazu.

 

  • Dog Bark Park Inn

Ak ste milovníci psov, špeciálne bíglov, určite neprehliadnite tohto mega psíčka, ktorý je tým najväčším bíglom na Zemi. Noc v ňom by vás stála 96 dolárov.

 

  • Hotel Kakslauttanen

Máte radi výhľad na nočnú oblohu? Vo fínskom hoteli Kakslauttanen vám ponúkajú výhľad na hviezdy cez sklo, ktoré obklopuje takmer každú bunku hotela. A ak sa nebojíte skutočného dobrodružstva, môžete tiež vyskúšať noc v skutočnom snehovom iglu. Nečakajte však luxus. Hotel vám k takejto noci ponúkne spací vak, vlnené ponožky a kapucňu.

 

  • Nine Hours Hotel

Tento „kapsulový hotel“, nachádzajúci sa v meste Kjóto v Japonsku, ponúka nový rozmer bývania. Hostia majú sedem hodín na spánok, hodinu na sprchu a hodinu na relax. Jemná bielizeň a bezplatné papuče dodávajú hotelu istý luxusný ráz na trhu „kapsulových hotelov“.

 

Zdroj/autor: business.time.com, Viktória Bellová, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.7/5 (13 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa