Inšpirácie na druhú polovicu leta 2015: Objavujte Európu

2015-07-31 12:00:00 |   |    | 

Vo svetových médiách sa často objavujú rôzne výbery miest, ktoré by ste v danom roku mali, či nemali navštíviť. Tak sa aj my dnes pozrieme na niektoré miesta, ktoré si podľa médií, ale aj konkrétne nás, zaslúžia našu pozornosť. Čo by ste tento rok ešte mohli stihnúť?



 

Bath

 

Anglický Bath si už stáročia udržiava svoj šarm a vzhľad. Dalo by sa dokonca povedať aj tisícročia, keďže si tu prvé kúpele založili už Rimania. Vďaka tomu má mesto svoju atmosféru, ktorá vám tento rok príjemne ozvláštni. Ak k tomu narazíte na pravé britské počasie, potom istotne využijete to, čím je mesto najznámejšie - tri horúce pramene.

 

Zorganizujte si výlet po Anglicku: Tip na výlet v Anglicku: Stonehenge a Bath, dve historické perly

 

Florencia

 

Či si ju vyberiete teraz v horúcich dňoch, alebo radšej koncom leta a začiatkom jesene, tak neoľutujete. Historické mesto je plné múzeí, galérií, ale i ono samo je výstavným kúskom, kde načerpáte nové sily. Pozrite si Davida, Uffizi, Palazzo vecchio, záhrady, uličky a potešte svoje zmysli lahodnou zmrzlinou s výhľadom na kanál.

 

Stále je dosť času vydať sa do Talianska: 8 talianskych klasík, ktoré nemôžete na vašej ceste vynechať. Nechajte sa ohúriť Talianskom.

 

Nórsko

 

Ak ste milovníkom voľnej a divokej prírody, tak istotne zamierte sem. Ešte stále zostáva čas, kým je aj tu pomerne pekné počasie. Navyše, ak poznáte rozprávku Ľadové kráľovstvo (Frozen), tak práve tu nájdete okrem ozajstnej predlohy (Nærøyfjord) aj množstvo iných úchvatných skvostov, ktoré vám vezmú dych.

 

Leipzing

 

Toto nemecké mesto sa pomaly dostáva do povedomia hlavne mladých a umelecky založených turistov. Tak ako v Berlíne, aj tu sa usídľujú umelci z rôznych kútov sveta, aby sa mohli predviesť a načerpať inšpiráciu od svojich známejších kolegov.

 

Nemecko je medzi turistami stále populárnejšie. Zistite prečo: Nebojte sa zamieriť na sever, pretože „Neexistuje zlé počasie, len zlé oblečenie“

 

Západné Írsko

 

Za prírodou a kultúrou sa oplatí vycestovať aj do Írska. V jeho západnej časti objavíte ohromné prírodné skvosty ako Obrov chodník (Giant Causaway) a nedotknutú divočinu. Pre turistov je rovnako lákavá aj cesta Wild Atlantic Way, ktorá ponúka obrovské množstvo zaujímavých zákutí na spoznávanie ako pobrežia, tak aj jednotlivých miest pretkaných tou pravou írskou dušou.

 

 

Neobíďte írske hrady, ktoré zdobia zelenú krajinu: Smaragdový ostrov a jeho úžasné hrady – História ukrytá v kameni

 

Valletta

 

Hlavne mesto Malty sa nachádza dostatočne na juhu, takže aj keď si začnete plánovať dovolenku v tomto období, tak aj o pár týždňov nájdete na tomto ostrove krásne počasie. Valletta je historickým mestečkom, kde sa spájajú rôzne vplyvy. Nie je ani čisto európska, ani africká a ani arabská. Je dokonalou zmesou, ktorá ponúkne dokonalé kultúrne vyžitie.

 

Malta patrí k najkrajším ostrovom na celom svete. Tu je celý zoznam: Najkrajšie ostrovy sveta: Raj na zemi nájdete na týchto ostrovoch

 

Miláno

 

V tohtoročných tipoch nesmie chýbať Miláno. Nie len preto, že je to významné mesto známe vo viacerých odvetviach, ale hlavne preto, že sa tu tento rok koná svetová výstava EXPO 2015. Témou roku 2015 je „Uživiť planétu, energia pre život“ - teda motto, ktoré sa týka nás všetkých. Nájdete tu milióny nápadov, exponátov, ale aj vystavovateľov z celého sveta. Nechýba ani slovenská časť s námetom „Slovensko je krajina plná energie. Príďte si k nám dobiť „baterky“.“

 

Rotterdam

 

Ak Amsterdam dýcha tradíciami a históriou, tak je práve toto mesto jeho opakom. Svedčí o tom aj miestne trhovisko – Markthal. Tento projekt v sebe spojil ako rezidenčné, tak aj verejné priestory. Úplnou špičkou však je vyhotovenie a jeho moderné technológie, ktoré dokážu za pár sekúnd zmeniť celý výraz trhoviska. Nájdete tu však aj iné architektonické perličky s moderným vzhľadom a s úchvatnými riešeniami.

Zdroj/autor: cntravel.com, travelandleisure.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
3.5/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 1. máj. 2024. Dnes je Sviatok práce,
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa