Suchou nohou až na breh: Luxusný obojživelník je snom každého dovolenkára

2018-04-11 00:00:01 |   |    | 

Obojživelné vozidlo, ktoré dokáže jazdiť na súši aj na vode, nie je síce žiadnou novinkou, francúzsky výrobca Iguana však prišiel s luxusnou verziou, ktorá je určená predovšetkým náročným dovolenkárom.



 

Nové vozidlo má názov Iguana Commuter a výrobca ho prezentuje ako „skutočne multifunkčné športové plavidlo s pohodlným zariadením pre tých, ktorí sa chcú slniť pred najexkluzívnejšími prímorskými promenádami aj tých, ktorí sa len potrebujú dostať z bodu A do bodu B bez ohľadu na príliv a odliv“.

Iguana Commuter meria na dĺžku 9,2 a na šírku 3,12 metra a dosahuje rýchlosť 40 uzlov (74 km/h). Výhodou vozidla je nielen ten, že vás bezpečne a pohodlne dovezie až na breh, ale že ho môžete zaparkovať prakticky kdekoľvek bez potreby prístavu či móla.

Obojživelné plavidlo môže totiž vďaka ergonomicky tvarovaným pásom prekonať v podstate akýkoľvek terén, dá sa s ním jazdiť po pláži, po ceste a trebárs aj cez les. Pásy sa ovládajú jediným tlačidlom a sú natoľko robustné, že by dokázali hýbať aj tankom.

Popritom sú ale navrhnuté tak, že vytvárajú len taký tlak na povrch Zeme ako ľudské nohy, čo výrazne znižuje akýkoľvek vplyv na životné prostredie. Milovníkov prírody poteší aj to, že sa loď pýši motorom s nulovými emisiami.

Obojživelné vozidlá Iguana pritom ponúkajú najmodernejšie technológie, v štandardnom vybavení je GPS so sonarom, podvodné kamery aj integrovaný zvukový systém.

Iguana láka aj na polohovateľné sedadlá, tlmiace nárazy, elektrický zdvihák kotvy s automatickým meračom hĺbky, ktorý zabezpečí neustále napnutie lana, aj rebrík na diaľkové ovládanie. Ten istý ovládač zapína aj svetlá a dotykovú obrazovku, ktorá funguje na princípe smartfónov a umožňuje ovládanie všetkých súčastí plavidla.

Model Commuter k tomu všetkému navyše pridáva aj elektricky uzamykateľnú kabínu a pevnú strechu, ktorá sa dá jediným tlačidlom zvýšiť alebo znížiť - všetko v závislosti na poveternostných podmienkach. Pasažierov preto nemôže prekvapiť silný vietor či dážď, dokonalo si vychutnajú aj pekné počasie a pre ich dokonalý komfort to všetko zažijú nielen na vode, ale aj na súši.

Viac foto nájdete v galérii k článku.

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Iguana Yachts
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
3.7/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa