Fantastická ponuka: Dom za euro ponúkajú aj nádherné lokality na Sicílii

2022-03-28 07:30:00 |   |    | 

Taliansko patrí k najkrajším krajinám sveta – ponúka nádherné more, majestátne hory a mestá, akým niet páru. Vo viacerých častiach však bojuje s odlivom obyvateľov, a tak láka „novú krv“ aj ponukou domov za euro. V ponuke je až z 50 lokalít, my sme pre vás vybrali tie najzaujímavejšie na slnečnom ostrove Sicília.



 

Projekt Domy za euro už v Taliansku funguje niekoľko rokov. Je ideálnou možnosťou nielen pre tých, ktorí pracujú cez internet a uvažujú nad zmenou prostredia napríklad s možnosťou rýchleho prístupu k moru, ale tiež pre mladých, ktorí si ešte nemôžu dovoliť vlastnú novú nehnuteľnosť, no majú chuť a energiu pustiť sa do práce. S výhodnou kúpou sa totiž vždy spájajú aj isté povinnosti, obvykle treba dom v určitom časovom horizonte, napríklad do troch rokov, zrekonštruovať. Výhodou však je, že svoje nové sídlo môžete použiť aj na podnikanie, ideálne v podobe ubytovacích či stravovacích služieb. Nehnuteľnosť totiž nájdete aj v turisticky atraktívnych lokalitách, napríklad na čarovnej Sicílii.

 

1. Calatafimi-Segesta

Ak patríte k milovníkom antiky, rozhodne by ste mali zvážiť ponuku dedinky Calatafimi Segesta na západe Sicílie. Leží v nádhernom prírodnom prostredí na polceste medzi mestami Trapani a Palermo a k moru je to približne 20 kilometrov. Turistov láka na viacero vzácnych pamiatok zo staroveku aj stredoveku, tou najvýznamnejšou je dórsky chrám z 5. storočia pr. Kr. a divadlo.

 

2. Caltagirone

Presuňme sa teraz smerom na východ, kde leží asi 40 kilometrov od mora Caltagirone, známe ako „mesto umenia“ či „údolie váz“. Po celom svete ho preslávila najmä umelecká výroba keramiky, ktorá zdobí aj slávne schodisko zo 17. storočia Santa Maria del Monte. Turistov však lákajú aj iné pamiatky, veď celé barokové centrum mesta ja zapísané na zozname UNESCO.

 

3. Grotte

Skvelou alternatívou je tiež mestečko Grotte, v ktorého blízkosti nájdete niekoľko lokalít mimoriadneho významu. Za všetky spomeňme najväčšiu archeologickú lokalita na svete Akragas (Údolie chrámov) s ruinami siedmich antických chrámov, unikátny 70-metrový vápencový monolit Petra di Calathansuderj s vytesanými miestnosťami zo 6. storočia alebo nádhernú piesočnú pláž Scala dei Turchi (Turecké schody).

 

4. Sambuca di Sicilia

V západnej časti ostrova asi 26 kilometrov od mora leží na vrchole kopca aj najkrajšia talianska dedina za rok 2016 Sambuca di Sicilia. Podľa starostu Giuseppeho Cacioppa "je známa ako mesto nádhery. Tento úrodný pás zeme má prezývku pozemský raj. Sme situovaní v prírodnej rezervácii, s bohatou históriou. Obklopujú nás skvelé pláže, lesy a hory. Mesto je tiché a pokojné; idylické útočisko pre zdravý život."

 

5. Salemi

Vnútrozemské mestečko Salemi patrilo k prvým, ktoré prišli s ponukou domov za euro. Leží v srdci údolia Belice a obklopujú ho kopce, vinice a olivové háje. Osloviť však môže aj milovníkov pamiatok. Stredoveké mestečko totiž vyrástlo okolo hradu s nádherným výhľadom až k moru a k jeho zaujímavostiam patrí tiež židovská štvrť a zvyšky ranokresťanskej baziliky San Miceli. V ich blízkosti možno stojí aj váš budúci domov.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 6. máj. 2024. Meniny má Hermína.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa