Kúpele Rajecké Teplice

2010-09-12 17:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Alkalicko-zemité termálne pramene v dnešných kúpeľoch Rajecké Teplice ležiacich na severozápade Slovenska južne od Žiliny boli známe už v 14. storočí.



Od 17. storočia, keď pri prameňoch vybudovali kúpele, sa Rajecké Teplice vyvíjali ako kúpeľná osada.

V súčasnosti patria medzi najpríťažlivejšie kúpele na Slovensku. Liečia sa tu reumatické choroby pohybového ústrojenstva, neurózy a niektoré choroby z povolania.

Atraktívny je predovšetkým zrekonštruovaný kúpeľný dom Aphrodite, ktorý zariadili v antickom štýle a vybavili modernými diagnostickými a terapeutickými prístrojmi slúžiacimi na poskytovanie relaxačných, liečebných a skrášľujúcich procedúr ako vodoliečba, klasické masáže, škótske streky, oxygenoterapia, uhličitý kúpeľ, manikúra a pedikúra.

Žriedla termálnych prameňov majú vďaka zloženiu a teplote 38 °C vynikajúce liečebné účinky.

K ideálnym podmienkam na oddych prispieva verejné kúpalisko s termálnou vodou a upravený kúpeľný park. Nad mestom sa vypína zalesnený skalnatý vrch Skalky, po ktorého úbočí vedú serpentíny kúpeľných chodníkov s peknými vyhliadkami do okolia.

V kúpeľoch Rajecké Teplice sa budete cítiť príjemne v každom ročnom období - relax v termálnej vode je v lete možné spojiť s výletom do okolia pešo alebo na bicykli, v zime si zalyžovať v okolitých zimných strediskách alebo prísť na jar a obdivovať prebúdzajúcu sa prírodu či padajúce jesenné lístie.

 

 

Slovenské liečebné kúpele Rajecké Teplice, a.s.
Osloboditeľov 131/4
013 13 Rajecké Teplice
Tel.: +421 41 5494 256, +421 41 5494 257
Fax: +421 41 5493 674
E-mail:
spa@spa.sk,
www.spa.sk; http://kupele.rajecke-teplice.net/

 

Zdroj/autor: Dajama, spa, drom


 

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa