Atény sú najkoketnejším mestom sveta!

2011-03-12 10:00:00 |   |    | 

GRÉCKO - Atény, domov Sokrata, Platóna a Aristotela, boli vyhodnotené ako "najkoketnejšie" mesto moderného sveta.



Do čela rebríčka sa dostali na základe hodnotenia sociálnej siete Badoo.com, ktorá funguje ako jedna z najznámejších zoznamiek na internete.

Bežný užívateľ tejto siete si v Aténach mesačne v priemere zaflirtuje 25,7 krát, zatiaľ čo napríklad v Prahe je to len 12,6 krát, približne rovnako často ako v Riu de Janeiro.

Podľa jej hodnotenia je na druhom mieste Moskva, kým Rím sa ocitol na ôsmom a Madrid na 31. mieste, Paríž v zozname 200 miest celého sveta zaujal 38. priečku, Londýn 57., Berlín 79. a New York až 89. priečku.

Sieť Badoo analyzovala 12 miliónov koketných kontaktov počas jedného mesiaca, kedy v 180 krajinách chatovalo a flirtovalo 108 miliónov užívateľov siete.

Autorka známeho sprievodcu po Aténach Lonely Planet Victoria Kyriakopoulousová nepovažuje tieto výsledky vôbec za prekvapivé, pretože grécka metropola je podľa nej zvodné mesto s pôžitkárskym štýlom života.

"Aténčania milujú večierky a konverzáciu," povedala. "Flirtovanie a sexuálne podpichovanie sú vlastne súčasťou spoločenskej interakcie."

Internet je podľa nej nový prostriedok odvekého rituálu zvádzania a lásky. "Flirtujú starí ľudia, flirtujú ženatí muži aj vydaté ženy. Teraz mladí ľudia jednoducho využívajú nové technológie na to, čo vždy robili starí Aténčania."

Do prvej desiatky "najkoketnejších" miest sa zaradili tri arabské mestá - Tunis, Kuvajt a Bejrút, metropoly troch bývalých sovietskych republík - Moskva, Kyjev a Baku, aj tri talianske mestá - okrem Ríma aj Turín a Bari.

Platón povedal, že "láska je vážna duševná choroba". Tento velikán nikdy na internete neflirtoval, ale prinajmenšom vedel niečo o flirtovaní bez internetu, povedal Simon Hardy, britský akademik a autor knihy The Greeks, Eroticism and Ourselves.

Hovoril, že starí Aténčania si možno cibrili umenie flirtovať na hostinách sprevádzaných pitkami, kde muži okrem iného kvôli rozptýleniu koketovali s tancujúcimi dievčatami.

 

Zdroj/autor: badoo, čtk, drom

VIDEO Atény



Zdieľať článok na Facebooku

Foto: wikipedia

Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa