TIP na víkend: Cestovateľský festival opäť obieha celé Slovensko

2015-11-12 12:00:51 |   |    | 

Na to, že máme november si ešte stále môžeme užívať skvelé počasie. Je až neuveriteľné, ako veľmi vie ovplyvniť našu chuť niekam zájsť a zabávať sa. Preto netreba zaháľať a treba si zvoliť aktívne trávenie voľného času. Či už budete mať predĺžený víkend až do utorka, alebo len pár voľných hodín skúste tento čas využiť tak, aby ste dobili baterky a užili si vzácne chvíle so slniečkom. A keď už nebudete vedieť čo robiť, nechajte sa inšpirovať naším prehľadom.



 

Týždeň vedy a techniky

 

Ak sa niekto u vás v rodine zaujíma o vedu, prípadne ste to vy sami, potom by ste mohli navštíviť niektoré z podujatí, ktoré sa organizujú počas Týždňa vedy a techniky na Slovensku. Vo viacerých mestách a organizáciách prebehnú prednášky, premietania, workshopy a podobne, takže si to svoje nájde naozaj každý. Vyberte sa sem aj vy a zistite, ako bude vyzerať naša budúcnosť.

 

Bratislava

 

Od piatku sa môžete zastaviť v Zrkadlovom háji, kde sa čo to naučíte o japonskej a kórejskej kultúre. Festival Nipponfest a Hangukon vám predstavia kultúru, zvyklosti, umenie a nie len v tradičnej podobe, ale aj v sviežej modernej verzii.

 

Trenčín

 

Za dobrodružstvom a adrenalínom sa rozhodne vyberte do Trenčína. Našťastie ho budete prežívať len pomocou filmového plátna, takže sa nemusíte báť o svoje životy. Od dnes do soboty sa v priestoroch Posádkového klubu budú premietať filmy, konať besedy, výstavy a to všetko spojené s témou hôr a dobrodružstva. Festival HoryZonty otvorí známy slovenský režisér Pavol Barabáš.

 

Banská Bystrica

 

Cestou necestou dorazí na víkend práve sem. Obľúbený cestovateľský festival plný zaujímavých prednášok a stretnutí vám opäť predstaví cesty mnohých nadšených cestovateľov. 18 prednášok o vzdialených krajinách vám istotne vylepší víkend. Zastavte sa v Záhrade – Centre nezávislej kultúry a dobite baterky.

Kto nebude mať dosť spoznávania, ten nech príde v nedeľu na novembrovú Potulku mestom. Počas osláv 300. výročia postavenia Katedrály sv. Františka Xaverského budete mať príležitosť obzrieť si ju za výkladu odborníčky. Prehliadka sa začne o 14:00 pri Mariánskom stĺpe.

 

Trnava

 

Z iného súdka bude podujatie, ktoré sa začne zajtra v Trnave. V Divadle Jána Palárika sa počas troch dní zabavíte na Divadelných inšpiratívnych vystúpeniach, ktoré sem prinesú 5 zaujímavých hier – Kamene vo vreckách, Kolega Mela Gibsona, Ten okamih patril mne, Ondro peklo prekabátil a Skaza Titaniku.

 

Stupava

 

V sobotu sa v Stupave bude spomínať na tradície a to formou Svätomartinského jarmoku. Stánky, remeselníci, chutné jedlo a samozrejme mladé vínko. Všetci ste vítaní.

 

Terchová

 

S prichádzajúcou zimou sa vracajú aj obľúbené zabíjačky. Pravú domácu atmosféru zažijete na tej v Terchovej na Vŕškoch, kde ochutnáte z tradičných dobrôt a zabavíte sa pri dobrej muzike.

 

Prešov

 

Po stopách známych osobností mesta sa vyberiete v sobotunedeľu. Populárne Objavovanie Prešova totiž bude tematicky zamerané na osobnosti, ktoré oslavujú jubileum. Zoznámite sa s bojovníkmi, umelcami, vedcami a podobne. Kto sa chce zúčastniť, stačí ak sa dostaví pred Miestne informačné centrumsobotu10:00 a v nedeľu14:00. Lístky na mieste budú stáť dospelú osobu 2,3 €.

Zdroj/autor: Slovakia.travel, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa