DOMA Kúpalisko Eva otvoria koncom mája

2009-05-12 09:15:00 |   |    | 

SLOVENSKO/ video - Letná sezóna na jedinom verejnom kúpalisku v Piešťanoch Eva sa začne koncom mája.



Od marca kúpalisko rekonštruujú členovia Klubu vodného póla, ktorí ho majú už druhý rok v prenájme za symbolickú cenu od vlastníka Slovenských liečebných kúpeľov Piešťany.

„Museli sme opraviť najmä dno bazéna, ktoré bolo v havarijnom stave. Robili sme tam betónový poter, ktorý musí vyzrieť,“ uviedol predseda klubu Jozef Cifra. Dokončenie opráv podľa neho môže oddialiť počasie.

Rekonštrukcia sa týka vonkajšieho 50-metrového bazéna a detského bazéna, okrem toho upravili aj areál a natreli ležadlá. V areáli kúpaliska je ešte krytý 25-metrový bazén, ten však ostane aj tento rok zatvorený pre nevyhovujúci stav budovy.

Podľa Cifru sú opravy len dočasným riešením, rekonštrukciu potrebuje najmä zastaraná technológia výmeny vody v bazéne. Keďže chýba cirkulačný systém, voda sa musí stále napúšťať a vypúšťať. „Na zásadné opravy nemáme peniaze,“ hovorí Cifra.

Potrebnú komplexnú rekonštrukciu by nakoniec mohlo urobiť mesto. Primátor Piešťan sa ešte v apríli listom obrátil na majiteľa kúpeľov a navrhol odkúpenie kúpaliska za symbolickú cenu. „Je to náš posledný pokus kúpiť kúpalisko,“ uviedol vtedy primátor.

Podľa aktuálnych informácií ešte stále nedostal odpoveď. Ak by majiteľ na predaj pristúpil, mesto by upustilo od plánovaného projektu národného plaveckého centra a sústredilo by sa na rekonštrukciu Evy. Zatiaľ prisľúbili vykryť straty, ktoré prevádzkou kúpaliska vzniknú, lebo ide o službu občanom.

 

Termálne kúpalisko Eva je kultúrnou pamiatkou, v rokoch 1933 až 1934 ho vybudovala rodina Winterovcov, ktorá mala kúpele v prenájme. Odvtedy tu trénujú plavci aj vodní pólisti, vyrastala tu aj olympionička Martina Moravcová. Teplota termálnej vody sa pohybuje okolo 27 °C. V areáli je trávnatá plocha na volejbal, dva antukové tenisové dvorce a ihrisko na plážový volejbal Po otvorení bude kúpalisko prístupné verejnosti každý deň od 10:00 do 19:00 až do konca septembra. Zvyšok dňa tu budú trénovať vodní pólisti.

 

Od 29.-31.mája 2009 sa uskutoční množstvo kultúrnych a spoločenských podujatí pri príležitosti Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny 2009. Programový plagát

 

Kúpalisko EVA

Kúpeľný ostrov, Piešťany
921 01
Kontakt
Tel.: 033 / 775 23 50

Klub vodného póla Kúpele Piešťany
Winterova 29
921 01 Piešťany
e-mail: cifrajozef@centrum.sk


 

Zdroj/autor: piešťany,sita,drom

VIDEO Piešťany a voľný čas



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa