ZA NÁKUPMI Šaty Audrey Hepburn

2009-11-04 13:00:00 |   |    | 

VEĽKÁ BRITÁNIA - Najväčšia dražba oblečenia a módnych doplnkov slávnej filmovej herečky Audrey Hepburn sa uskutoční v decembri v Londýne.



Dražobná kolekcia hviezdy filmov My Fair Lady či Raňajky u Tiffanyho obsahuje viac než 30 modelov, z ktorých najstaršie pochádzajú z roku 1953, najmladšie z konca 60. rokov.

V dražbe, ktorú usporadúva aukčná sieň Kerry Taylor Auctions , sa objaví aj niekoľko kusov od herečkinho obľúbeného návrhára Huberta de Givenchy. Ide napríklad o svetlomodré hodvábne šaty z Givenchyho kolekcie na jeseň a zimu roku 1966, ktorých cena sa odhaduje na 10 000 až 15 000 libier (asi 10 000 až 16 000 €).

Audrey Hepburn sa s Givenchym stretla v roku 1953 pri natáčaní filmu Sabrina. Vzniklo medzi nimi hlboké priateľstvo a herečka si od tohto svetoznámeho dizajnéra nechala navrhnúť takmer všetky modely pre svoje nasledujúce filmy.

Ďalším hitom trojdňovej londýnskej dražby by mali byť čierne hodvábne šaty, ktoré mala Audrey Hepburn na sebe na reklamných fotografiách pre film Paríž, keď to horí (Paris – When It Sizzles), ktorých cena by sa mohla taktiež vyšplhať k 15 000 librám (asi 16 000 €).

Filmových fanúšikov iste nadchnú i červené krajkové šaty, ktoré si herečka obliekla vo filme Ako ukradnúť Venušu z roku 1966. Tie by sa mohli predať za 8 000 až 12 000 libier (asi 8 000 až 13 000 €).

Dražobná zbierka obsahuje tiež šaty od návrhárky Elizabeth Arden, ktoré mala Audrey Hepburn na sebe, keď sa v roku 1953 stretla so svojím prvým manželom, hercom a režisérom Melom Ferrerom.

V ponuke na kúpu budú taktiež modely od Valentinaopasky a klobúky či listy, v ktorých zmienená filmová hviezda opisuje začiatky svojej filmovej kariéry, vrátane natáčania filmu Prázdniny v Ríme v roku 1953.

"Sme nadšení, že sme boli vybraní na organizáciu tejto historickej aukcie. V poslednej dobe sa na trh nedostalo takmer žiadne oblečenie Audrey Hepburn a ceny za tých pár kúskov, ktoré sa predali, sa vyšplhali na šesťciferné čísla," povedala Kerry Taylor, ktorej aukčná sieň dražbu usporadúva v luxusnej nákupnej pasáži Royal Opera Arcade na triede Pall Mall v centre Londýna.

"Audrey Hepburn je jednou z najväčších módnych ikon 20. storočia a je pre nás skutočnou poctou, že tu máme jej kolekciu, že ju môžeme katalogizovať a fotografovať. Givenchyho jednoduchá elegancia spojená s Audreyiným zmyslom pre štýl a krásu sú nezabudnuteľnou kombináciou," dodala Taylor.

 

Milé cestovateľky,

iste si spomínate na legendárne čierne koktailky, ktoré mala Audrey Hepburn vo filme "Raňajky u Tiffanyho". Hovorí sa, že šatník každej ženy by tieto "malé čierne" mal obsahovať. Lebo jednoduchá elegancia a krása nemôžu nikdy nič pokaziť. Ak ste zatúžili po origináli, musím vás sklamať, keďže ten sa vydražil v Londýne ešte v roku 2006. Nevzdávajte to ale, určite totiž nájdete nejaký podobný kúsok pripomínajúci ten slávny aj v niektorom z tunajších butikov.


 

Zdroj/autor: ctk, janqa, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa