NA KRÍDLACH Air France vráti peniaze obéznym cestujúcim

2010-01-21 14:00:00 |   |    | 

FRANCÚZSKO - Francúzsko-holandská letecká spoločnosť Air France-KLM bude od 1. februára vracať peniaze obéznym cestujúcim, ktorí si v ekonomickej triede priplatia za vedľajšie sedadlo, pokiaľ nebude daná linka plne obsadená.



Oznámila to včera v komuniké spoločnosť, ktorá zároveň dementovala správy francúzskych médií, že objemnejší cestujúci budú nútení si za druhé sedadlo priplácať.

V prehlásení rozoslanom novinárom Air France-KLM upresnila, že spoločnosť obéznym cestujúcim ponúka možnosť zakúpenia druhého sedadla so zľavou 25 percent kvôli väčšiemu pohodliu a bezpečnosti už od roku 2005.

Napríklad francúzsky denník Le Figaro včera napísal, že obézni cestujúci budú pri zakúpení druhého sedadla so zmienenou zľavou mať za povinnosť.

Týždenník Le Point uviedol rovnakú informáciu na svojej internetovej stránke s odvolaním na hovorkyňu spoločnosti Monique Matzeovou. Uviedol pritom, že ide o príplatok 75 percent z ceny za susedné sedadlo, čo znamená plnú cenu po odčítaní ďalších poplatkov obvykle zahrnutých do ceny letenky.

Bezpečnostný dôvod je pritom ten, že obézni pasažieri nie sú schopní si zapnúť bezpečnostný pás na vlastnom sedadle a pokiaľ sa majú zaistiť, potrebujú úchytku susedného sedadla, čo by nešlo, ak by mal niekto odvahu ho obsadiť.

Priemerná šírka sedadla v lietadle určenom pre bližšie destinácie je 43 centimetrov. Pre medzikontinentálne lety je o centimeter širšia.

 

Zdroj/autor: ctk, ap, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: flightglobal

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 8. máj. 2024. Meniny má Ingrida.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa