VÍKEND Najmenšia ZOO otvára sezónu

2008-04-18 09:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO/ video - V nedeľu 20. apríla otvorí svoje brány Zoologická záhrada v Spišskej Novej Vsi.



Najmenšia zoologická záhrada na Slovensku pripravila na novú sezónu niekoľko noviniek. „Tento rok otvárame nové chovné zariadenie pre tigra ussurijského. Bude to otvorený chovný priestor, aký sme doteraz nemali. Rekonštruovali sme aj chovné zariadenie pre dikobraza indického, ktoré je zväčšené a aj deti budú mať lepší výhľad,“ uviedla riaditeľka Zoologickej záhrady Jana Dzúriková.

Do začiatku sezóny by malo byť označených aj 23 stromov a okrasných kríkov, čím by vzniklo priamo v zoologickej záhrade „arborétum“.

Po prvýkrát uvidia návštevníci ZOO v Spišskej Novej Vsi kajmana okuliarnatého. Novinkou tohtoročnej sezóny budú aj kengury červenokrké a jelene sika. Maskotom Zoologickej záhrady v Spišskej Novej Vsi je šimpanz Jupi, ktorý bol vychovávaný v rodine. „Naučil sa dobré aj zlé veci, ktoré robia ľudia,“ povedala Dzúriková.

Minulý rok sa Zoologická záhrada v Spišskej Novej Vsi rozšírila o 1,5 hektára. Celková plocha ZOO je momentálne osem hektárov. V novej časti zrekonštruovali pracovníci ZOO detské ihrisko. Tu by mala v budúcnosti vzniknúť detská zoologická záhrada. Deti sa budú môcť cez preliezačky dostať do chovného zariadenia, kde budú v priamom kontakte s vybranými druhmi zvierat.

Vstupné do Zoologickej záhrady v Spišskej Novej Vsi ostáva na minuloročnej úrovni. Dospelí zaplatia za prehliadku 40 korún, deti polovicu. Slávnostné otvorenie sezóny je naplánované na 1. mája.


 

Zdroj/autor: zoo snv,prsita,drom

VIDEO Spišská Nová Ves - dokument
 



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa