Novinky v lyžiarskom stredisku Krahule pri Kremnici

2011-12-07 13:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Nový detský vlek s dĺžkou 450 metrov či nový ratrak na úpravu zjazdoviek, to sú novinky, s ktorými chce do tohtoročnej zimnej sezóny ešte pred Vianocami vstúpiť aj lyžiarske stredisko Ski Krahule pri Kremnici.



V prípade priaznivého počasia by sa tak malo stať víkend pred Vianocami, teda 17. - 18. decembra. V opačnom prípade si milovníci tohto športu budú môcť prvú lyžovačku na Krahuliach vychutnať v 1. sviatok vianočný, teda 25. decembra.

Krahule sú jedno z najbližších lyžiarskych stredísk smerom od juhu Slovenska, vzdialené len dva kilometre od geografického stredu Európy. Nachádzajú sa v nadmorskej výške 900 až 1 068 metrov tak ako Donovaly.

Stredisko má k dispozícii päť vlekov a jednu štvorsedačkovú lanovku s kapacitou 2 400 ľudí za hodinu. Nachádzajú sa tu tri zjazdovky, všetky južne orientované. Keďže sú stredne až mierne náročné a 200 metrov široké, sú ideálne na rodinné lyžovačky spojené s oddychom.

Všetky tri sú zasnežované, pričom stredisko zvýšilo tento rok kapacitu zasnežovania o 20 percent a prikúpilo aj snežné delá. Paletu služieb v stredisku dopĺňajú aj veľkokapacitné parkoviská, vzdialené od zjazdoviek 50 metrov, a niekoľko penziónov.

 

Zdroj/autor: tasr, drom

Foto: sita

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa