ZA NÁKUPMI Podprsenka à la Marilyn

2010-01-15 15:00:00 |   |    | 

VEĽKÁ BRITÁNIA - Povestné špicaté podprsenky z 50. rokov 20. storočia, ktoré preslávili hollywoodské hviezdy ako Marilyn Monroe či Jane Russell, sa v súčasnosti začínajú vo Veľkej Británii znova úspešne predávať.



Staronový model zažíva renesanciu, umocnenú kreáciami návrhárov Louisy Goldin-ovej a Jeana Paula Gaultier-a.

"Špicaté podprsenky sa po prvýkrát objavili v 50. rokoch po strohom období druhej svetovej vojny," povedala Eleri Lynn, kurátorka módy v Múzeu Viktórie a Alberta britským novinám Daily Mail. "Ženy túžili po príťažlivosti a noblese stelesňovanej hollywoodskými kráskami Jane Russell a Marilyn Monroe.

O niekoľko desaťročí neskôr priviedla tento model späť do módy štýlová priekopníčka Madonna vo forme kónicky tvarovanej podprsenky z dielne návrhára Jeana Paula Gaultiera, ktorý sa inšpiroval bielizňou 50. rokov."

"Kónicky tvarované podprsenky z päťdesiatych a konca osemdesiatych rokov sú rozhodne v kurze pre nadchádzajúcu sezónu," prehlásil londýnsky módny štylista Crystal McClory. "Pre leto návrhári už ponúkajú viac hravú a bohatšiu kolekciu a ako londýnska návrhárka Louise Goldinová, tak slávny Jean Paul Gaultier v mnohých prípadoch používajú kónické podprsenky vo svojich letných kolekciách," dodal.

 

Milé cestovateľky,

určite mi dáte za pravdu, že podprsenka je pre nás ženy dôležitou súčasťou odevu. Aj keď ju zvyčajne skrývame pod šatami, neznamená to, že by nemala byť krásna či zaujímavá. Preto ak vás zaujala novinka z dielní módnych návrhárov, vycestujte za ňou do Londýna či inej európskej módnej metropoly. Možno popri zháňaní tejto najnovšej vychytávky natrafíte aj na iné zaujímavé kúsky zo sveta módy...

 

Zdroj/autor: ctk, thedailytelegraph, janqa, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa