Lyžovačka, kúpele, i kultúra – To všetko vám ponúka rakúsky Innsbruck

2016-01-20 08:00:00 |   |    | 

I nároky lyžiarov začínajú rokmi pomaly stúpať. Už dávno netúžia len po výlete spojenom s lyžovaním. Väčšinou k tomu hľadajú aj kvalitné doplnkové služby, aby si tak mohli užiť predĺžený víkend alebo urobiť rovno zimnú dovolenku. Radi si večer oddýchnu vo wellness centre, zájdu do kvalitných reštaurácií, zabavia sa a keď sa rozhodnú trošku si oddýchnuť, vyhľadávajú aj nejaké zaujímavé pamiatky a atrakcie v okolí. A presne na toto je ako stvorené aj rakúske mesto Innsbruck, ktoré sa nachádza z Bratislavy približne 5 a pol hodiny jazdy.



 

9 rezortov na jeden lístok

 

Innsbruck sa v minulosti preslávil i ako mesto olympijských hier. Zimná verzia športového sviatku sa tam konala dvakrát, v rokoch 1964 a 1976. Milou spomienkou na túto úspešnú éru sú najmä kvalitné lyžiarske plochy, ktoré tam zostali i pre amatérskych lyžiarov. Spoločný názov tohto strediska je Olympiaworld a to pozostáva z deviatich rezortov, ktoré sú vzájomne prepojené bezplatnou autobusovou dopravou. Nakupujte preto výhodne a zaobstarajte si niekoľkodňové lístky, ktoré vám umožnia každý deň lyžovať sa v inom kúte tohto regiónu. Trojdňový lístok pre dospelého stojí 128 eur, týždňová lyžovačka vás vyjde na 238 eur. K dispozícii sú aj kombinované lístky, keď nemusíte lyžovať tri dni vkuse a môžete si urobiť i prestávku. Štvordňový lístok s platnosťou lyžovačky na tri dni stojí 133,50 a šesťdňový lístok s platnosťou lyžovačky taktiež na tri dni stojí 136,50 eura. Druhá alternatíva je ideálna, keď si chcete medzi lyžovaním i oddýchnuť a užiť si aj krásne okolie Innsbrucku. V Olympiaworld si zalyžujete spolu na 130 kilometroch zjazdoviek, na ktoré vás dopraví 59 vlekov. K dispozícii sú nočné lyžovanie a aj freerideové zóny.


Mohlo by vás zaujímať: Poďte na tú najlepšiu lyžovačku v Európe. Tieto rezorty sú úplnou špičkou


 

Aj doplnkové športy

 

Tak ako v iných lyžiarskych centrách, i v tomto prípade nájdete dlhý zoznam aktivít, ktorým sa môže venovať nelyžiarska časť rodinky, alebo prípadne ak si budete chcieť len vychutnať zimné radovánky i bez adrenalínových svahov. V prvom rade sa ponúka alternatíva bežkárskych tratí, ktoré môžete poňať ako zimnú alternatívu turistiky. Taktiež si môžete so sprievodcami vyskúšať túru so snežnými topánkami. K dispozícii je aj park pre snowboardistov, môžete si zajazdiť na skútri, vypožičať korčule a overiť kvalitu tunajších ľadov, k dispozícii máte krátke vychádzkové trasy v okolí a taktiež môžete poštekliť adrenalín na niektorých zábavkách, ako napríklad šplhanie sa po ľadovej stene.

 

Pozrite si výhodnejšie balíčky s ubytovaním

 

I v tomto prípade môžete nájsť niekoľko spôsobov ako ušetriť. Okrem spomínaných kombinovaných lístkov do všetkých stredísk je vhodné pozrieť si aj ponuku balíčkov, ktoré zaisťujú jednotlivé hotely. V prípade, že nehľadáte to najlacnejšie ubytovanie v súkromí alebo malom penzióne istotne vás zaujme ponuka ubytovania na 4 noci aj s raňajkami, ku ktorým dostanete automaticky aj lístok do všetkých stredísk. Toto vás vyjde na 389€ na pobyt na osobu. Keď si vezmete v úvahu, že takýto lístok na lyžovanie by vás vyšiel na 160 eur, za pobyt zaplatíte len 229 eur. Cena zliav sa vždy odráža od kvality a ponuky hotelov.

 

Centrum kvalitných spa hotelov

 

Innsbruck je taktiež známy aj ako obľúbená spa lokalita. Nenájdete tam síce typické kúpele, ako ste zvyknutí u nás, ale niekoľko hotelov, ktoré sa špecializujú na rovnaké služby. Pomôžu vám tam s problémami s pohybovým ústrojenstvom a taktiež si uľavíte pri dýchacích ochoreniach a problémoch s imunitou. Cena na noc aj s procedúrami a plnou penziou sa pohybuje od 90 eur vyššie, všetko opäť závisí od daného hotela.


Mohlo by vás zaujímať:


 

Obľúbené historické centrum

 

Keď chcete začať prehliadku tohto mesta, tak istotne v jeho centre. Okrem nádherných historických budov bude za to hovoriť aj nádherná panoráma hôr. V centre nájdete mnoho tradičných príjemných kaviarní, reštaurácií s typickou rakúskou stravou ako chutné viedenské rezne alebo Sacherova torta, ale taktiež aj zmes moderných podnikov s dobrou zábavou. Tam máte na dosah aj gro všetkých dôležitých historických pamiatok ako napríklad dom so zlatou strechou, zlatého orla, radnicu a iné.

 

Kultová promenáda

 

Jednou z najobľúbenejších častí Innsbrucku je promenáda popri rieke Inn. Opäť budete mať ten prekrásny výhľad na kopce, ktorý bude z jednej strany lemovaný vzácnymi historickými pamiatkami. Na chvíľku sa takto môžete zasnívať a vrátiť do minulých čias. Svojou atmosférou táto promenáda pripomína typické kúpeľné mestečká.

 

Honosný kostol i palác

 

Spomedzi všetkých kultúrnych pamiatok by ste si istotne nemali nechať ujsť najmä dve jeho dominanty. Prvou je kostol Hofkirche, ktorý je najvzácnejšou gotickou pamiatkou v okolí. Na jeho stenách dominuje bohatá výzdoba a vzácne fresky s náboženskou tematikou. V kostole sa nachádza aj hrobka Maximiliána I. Druhou obľúbenou pamiatkou je Hofburg. Honosný palác je zase postavený v rokokovom štýle a na jeho vzniku mala veľký podiel aj Mária Terézia.

 

Zdroj/autor: innsbruck.info, planetware.com, ski-europe.com, innsbruck-pauschalen.info, David

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: David

Hodnotenie článku:
4.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa