Rakúsko je v zime čarovné: Keď to situácia dovolí, zamierte na tieto nádherné miesta

2021-12-09 07:01:00 |   |    | 

Niekedy si možno neuvedomujeme, aké máme šťastie na susedné krajiny. Každá z nich je niečím výnimočná a počas všetkých ročných období prináša niečo nezabudnuteľné. Počas zimy je nádherné najmä Rakúsko, ktoré sa vďaka štedrej snehovej nádielke mení na úžasnú a rozprávkovo pôsobiacu krajinu.



 

Hallstatt

Možno si poviete, že dedinka Hallstatt je až príliš známa a vy sa radšej hlavným turistickým atrakciám vyhýbate. No mali by ste si uvedomiť, že práve teraz je ten najlepší čas na to, aby ste ju konečne navštívili. Turizmus ešte nie je naplno rozbehnutý a vďaka tomu sa v tejto romanticky pôsobiacej dedinke vyhnete dovolenkárom z množstva autobusov, ktorí úplne zahltia celú oblasť. Vyberte sa tam v období, keď už bude celé okolie pokryté snehom. Vtedy vyzerá naozaj zaujímavo a odnesiete si odtiaľ množstvo nádherných fotografií. Zájdite na populárnu vyhliadku a prejdite sa okolo Halštatského jazera. Potom už choďte do niektorej z reštaurácií, postavených priamo na brehu, kde si pochutnáte na tradičných špecialitách rakúskej gastronómie.

 

Údolie Wildschönau

Rakúsko je dobre známe aj vďaka skvelým podmienkam pre lyžovanie. Ak patríte medzi fanúšikov zimných športov, v tom prípade určite nevynechajte návštevu Tirolska. Tam sa vám nepochybne zapáči údolie Wildschönau, ktoré je známe vďaka lyžiarskemu rezortu. Ten združuje niekoľko dediniek s typickou alpskou architektúrou. Odtiaľ to nemáte ďaleko na perfektne upravené svahy, z ktorých sa vám naskytne jedna z najkrajších vyhliadok. I keď nelyžujete, istotne sa aspoň raz prevezte lanovkou a pokochajte sa výhľadom na úžasnú panorámu. Toto miesto je ideálne aj na zimnú turistiku. V nižších polohách zvládnete prechádzky aj sami, ale pokiaľ plánujete náročnejšiu túru, objednajte si radšej služby sprievodcu, ktorý vám zároveň ukáže aj rôzne nádherné lokality, známe iba domácim.

 

Salzburg a okolie

Zimnou stálicou je tiež mesto Salzburg, ktorého historické uličky priam dýchajú sviatočnou atmosférou. V centre sa nachádza aj vianočné múzeum a môžete sa pozrieť tiež do tunajšej katedrály a kláštora, vyviezť sa k hradu a zájsť do Hellbrunnu. Alebo sa len túlajte po miestach, kde sa v minulosti prechádzal Mozart a nasávajte zimnú náladu tejto výnimočnej lokality. Taktiež sa môžete prejsť na vyhliadku na okraji centra, odkiaľ budete mať všetko ako na dlani. Rovnaké čaro majú aj okolité malé mestečká a dedinky, kam sa môžete vybrať počas nasledujúcich dní. Salzburg je tiež mestom kultúry, takže večer si už rezervujte čas napríklad na divadlo, ktoré je vybudované na zaujímavom mieste priamo vo vysokej skale. Alebo zájdite na koncert vážnej hudby, kde si vypočujete aj Mozartove skladby.

 

Údolie Gosau

Horné Rakúsko sa môže pochváliť ďalším zaujímavým strediskom, ideálnym pre bežkárov, ale aj ľudí, ktorí uprednostňujú zdolávanie zjazdoviek. Vhodné podmienky na zimné športy zabezpečuje tunajší ľadovec, kde sa nachádzajú najlepšie upravené trate. Na svoje si prídu aj tí, ktorým nie sú blízke takéto aktivity. Údolie Gosau totiž ponúka možnosť korčuľovania na umelom klzisku, sánkarskú dráhu, zimné turistické chodníky a ich veľkým tromfom sú výlety na teplovzdušnom balóne, ktoré vám najlepšie predstavia toto krásne miesto.

 

Viedeň

Jeden z najväčších triumfov máme priamo v blízkosti našich hraníc. Viedeň je ideálna na návštevu v ktoromkoľvek období. Na svoje si prídete istotne aj počas zimy. Historické ulice mesta vtedy pôsobia romanticky a v úplne inom šate spoznáte aj všetky hlavné pamiatky. Počas priaznivých rokov boli veľkým zážitkom vianočné trhy a na prelome rokov sa koná aj viacero významných kultúrnych slávností, napríklad slávny novoročný koncert viedenskej filharmónie.

_________________________________________________________________________________________

Množstvo tipov na návštevu Rakúska nájdete na stránke austria.info/sk.

_________________________________________________________________________________________

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Austria National Tourist Office

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa