Top 5: Dovolenkové destinácie pre divoké večierky a „párty lovers“

2015-07-06 12:00:00 |   |    | 

Milovníci zábavy a všetci tí, ktorí túžia spojiť horúce dovolenkové slnko s miešaným drinkom v ruke a diskotékami, na ktorých sa tancuje do rána – zbystrite pozornosť. Máme pre vás niekoľko tipov na obľúbené destinácie, kde si kokteil plný slnka, hudby a tanca vychutnáte plnými dúškami.



 

Ibiza, Španielsko

 

Populárna lokalita, do ktorej počas letnej dovolenkovej sezóny prúdia stá tisíce turistov z celého sveta. Doslova „mekka hedonizmu“ ako je mnohými pozorovateľmi nazývaná, je miestom, z ktorého si odnesiete množstvo zážitkov.

Klubov kde to žije počas dňa (mnohé párty končia o ôsmej ráno), ale hlavne v noci, je na Ibize ako maku. Medzi najvychytenejšie patria napríklad Sa Trinxa, Jockey Club alebo open-air klub Ushuaia’s, z ktorého je dokonalý výhľad na pláž Playa d’en Bossa. Pláž Cala Jondal je zasa známa tým, že sa na nej nemôžete nikdy unaviť! Energická hudba vám nedá sedieť!

Ak by ste si chceli na chvíľu oddýchnuť od nekonečnej zábavy, odporúčame zavítať do Starého mesta, kde atmosféra nie je tak uvoľnená ako vo večierkových rezortoch. Vychutnať si môžete bary, reštaurácie či miestne obchodíky, ktoré rozvoniavajú typickou španielskou atmosférou.

 

Hvar, Chorvátsko

 

Slnečný ostrov Hvar, ale hlavne mesto Hvar si svoju povesť „párty destinácie“ vybudoval v posledných rokoch. Dôvodom je predovšetkým rozmach klubov na ostrove, ktoré si okamžite vyslúžili pozornosť prevažne mladých ľudí a aj kladné hodnotenia na fórach či sociálnych sieťach.

Je treba pripomenúť, že ceny sú tu o čosi vyššie ako na okolitých ostrovoch, no tí, ktorí sa pre Hvar rozhodnú, určite nejaké kuny navyše oželejú. Top kluby, kde to žije nonstop, sú Carpe Diem, Veneranda či Hula Hula. Medzi tichšie miesta na ostrove patria napríklad Stari Grad (mestečko s obrovskou historickou hodnotou) a Vrboska (maličká obec s peknými plážami i pamiatkami).

Ak by sa vám málilo Hvaru a divokých žúriek tam, núka sa Split, ktorý je vzdialený 52 kilometrov (dostanete sa tam trajektom) – tam sa každoročne koná Ultra Music Festival (10. - 12. júl, ceny začínajú na sume 139 eur), kde zažijete najväčší elektronický hudobný festival s top dídžejmi. Pre tých, ktorí sú zvyknutí tancovať od noci do skorého rána, nie je priestor na váhanie...

 

Ios, Grécko

 

Poriadnu kopu zábavy vedia pripraviť aj Gréci. Voľbou ostrova Ios netrafíte vedľa – nie nadarmo je medzi mladými Európanmi rozšírený názor, že ide o ostrov „s divokým nočným životom“. Hlavné dedinky Ios a Chora na ostrove sú počas dňa odeté do malebnej atmosféry, no v noci sa menia na párty zóny.

V Chore sa však dajú nájsť aj miesta, kde sa dozvuky hudby nedoliehajú a môžete si tak vychutnať pokojný večer či noc. Ľudia na Iose sú veľmi priateľskí a otvorení smerom k turistom. Ostrov pôsobí typickým bezstarostným životom a ľudia tam aj tak žijú. Stres nemá v ich životoch žiadne miesto, o to viac sa tak venujú užívaniu si života.

Medzi vychytené kluby na Iose patria Disco 69 v Chore (otvorený bol už v roku 1974), Fusion (v centre Chory), Lemon (jeden z najpopulárnejších na ostrove), ďalej Rehab či Scorpion.

 

Paradise Beach, Mykonos (Grécko)

 

V Grécku ešte na chvíľu zostaneme a povenujeme sa Paradise Beach, ktorá bola vždy na Mykonose špecifická. Všetko sa malo začať v 60-tych rokoch 20. storočia, kedy ňu začali prúdiť nudisti najrôznejších národností a vytvoriť tam akúsi oázu s vlastnými pravidlami.

Dnes je to príťažlivé miesto najmä pre mladých, ktorí túžia po divokej zábave s hlasnou hudbou a drinkom v ruke. Ceny sú na Mykonose pomerne vysoké, no ako si chcete dopriať luxus v podobe Paradise Beach, peniaze musia bokom. Nie nadarmo bola pláž časopisom Ask Man zaradená do top 10 párty pláží. A kde to žije tak ako nikde inde? V klube Tropicana!

 

Slnečné pobrežie, Bulharsko

 

Keď hýriť do Bulharska, tak na Slnečné pobrežie (Sunny Beach)! Rezort okolo Slnečného pobrežia sa začal budovať ešte počas komunizmu začiatkom 60-tych rokov a dnes si môžete v destinácii vyberať napríklad zo siete viac ako 500 hotelov. Kluby v oblasti žijú takmer nonostop a miesto vytvára dokonalú symbiózu – pláž, reštaurácie, horúce slnko a trendy bary.

Z podnikov, kde to žije, vyberáme tanečný klub Mania (centrum), diskoklub Orange či iný doskopodnik s názvom Lazur (funguje už viac ako 40 rokov). Z barov netrafíte vedľa, ak zavítate do Amigo baru, Irish pubu či Beach baru Mexico. Vo všetkých je široká ponuka skvelých miešaných drinkov, v niektorých hráva podvečer živá hudba a k dispozícii sú k zahryznutiu aj miestne špeciality.

Zdroj/autor: touropia.com, tripadvisor.com, therichest.com, Vincent

 

Uži si letné cestovanie a festivaly naplno a zažehnaj následky hriešnych pokušení. Pribaľ si prvú pomoc na cesty a na festy! S FEST DOBRÝM BALÍČKOM sa rýchlo zbavíš „opice“, bolehlavu a iných nepríjemných stavov. Prvá lekárnička, ktorá ťa zabaví. Aby si si mohol vychutnať svoju obľúbenú hudbu kdekoľvek chceš, zapoj sa  do FEST DOBREJ SÚŤAŽE, pošli fest vtipnú foto a hraj o vymakaný dizajnový reproduktor JBL Pulse a ďalšie skvelé ceny!

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: Vincent

Hodnotenie článku:
1.7/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa