Čo tak dať si tento rok Španielsko? Večne živá krajina s úžasnou atmosférou

2015-07-05 07:00:00 |   |    | 

Kanárske a Baleárske ostrovy sú asi najobľúbenejšími dovolenkovými destináciami v Španielsku. Toto však nie je všetko, čo nám táto úžasná krajina ponúka na chvíle oddychu. Rovnako ako sa zabavíte na Malorke alebo Ibize, budete v dobrom spomínať i na iné kúty Španielska. Stačí sa len rozhliadnuť po niektorej zaujímavej ponuke a pre tento rok trošku zmeniť cieľ vašej dovolenky.



 

Costa Blanca

 

Táto oblasť sa nachádza na juhovýchodnom pobreží. Známa je aj ako veľmi exkluzívne stredisko, ktoré láka mnoho celebrít. Kvôli tomu tam nájdete aj mnoho luxusných rezortov so špičkovými službami. Pláže sú prevažne piesočné, majú úžasné čisté more a v mnohých miestach je voda plytká a vhodná aj pre dovolenku s deťmi. Na tunajších pamiatkach je badať vplyvy iných kultúr. Blízkosť afrického kontinentu poznačila aj mnoho nádherných stavieb. Costa Blanca sa rozprestiera 200 kilometrov popri pobreží. Po väčšinu roka je tam výborné počasie, i v zime vládnu príjemné teploty a nemusíte sa obávať ani daždivých dní.

 

Costa del Sol

 

Toto stredisko sa nachádza južnejšie od Costa Blanca. I keď možno nemá toľko piesočných pláží, všetko sa to kompenzuje úžasnou prírodou a mestami s úžasnými pamiatkami. Medzi tie najdôležitejšie patria Malaga a Marbella. Prvá z nich ponúka skvelé možnosti na výlety s deťmi. Ide o veľmi príjemné prímorské mestečko s nádhernou atmosférou. Nachádza sa tam botanická záhrada, mnoho múzeí a arabské kúpele. Viacero pamiatok je zároveň prispôsobených pre detských návštevníkov, aby tak boli pre nich atraktívnejšie. Marbella je srdcom regiónu. Toto mesto je živšie a ponúka veľa možností pre aktívne využitie dovolenky. Môžete tam vyskúšať rôzne vodné športy, v centre je mnoho zaujímavých pamiatok a podvečer sa môžete tešiť na množstvo zábavy a čulý nočný život.

 

Huelva

 

V tomto prípade sa už pomaly presúvame na západ pobrežia. Huelva patrí do časti Costa del la Luz. Opäť ide o veľmi príjemné pobrežie s prevažne piesočnými plážami. Toto miesto je obľúbené aj medzi nudistami. Nájdete tam viacero kúskov pláží, kde sa vyznáva nudistická kultúra. Takmer celý rok tam svieti slnko a môžete sa spoľahnúť na dobré počasie. Medzi kultúrne zaujímavosti patrí tunajšia katedrála a časom aj miestny futbalový klub, ktorý patrí medzi najstaršie stále funkčné mužstvá v Španielsku. Huelva nebola v minulosti husto obývaná. Postupne však začali objavovať krásu tohto regiónu a premenili ju na veľmi čulé mesto, v ktorom sa istotne nebudete nudiť.

 

San Sebastián

 

Tu sa presúvame na severozápad krajiny. Napriek tomu sa nachádzame ešte stále v zóne dobrého počasia. San Sebastián bolo vyhlásené za najlepšie plážové mesto v Španielsku. Navyše sa nachádza len pár kilometrov od francúzskych hraníc. Mnoho ľudí si vďaka tomu spája dovolenku v oboch krajinách. Popri oddychu na pláži zájdite aj do historického centra a prejdite sa uličkami obklopenými nádhernými starobylými budovami.

 

Almería

 

Nie každý nutne hľadá pre dovolenku nejaké rušné miesto, ktoré je spojené s veľkou zábavou. Pre niekoho je atraktívnejšie pokojné prostredie, kde môžu konečne vypnúť od všetkého stresu a dobre si oddýchnuť. A to nájdu aj v Almeríi a jej okolí. Ide o príjemnú oblasť na juhu krajiny. Pláže sú opäť najmä piesočné a priam ako stvorené na piknik a príjemné posedenie pri západe slnka. Priamo v meste sa nachádza niekoľko zaujímavých pamiatok, z ktorých najzaujímavejší je hrad Alcazaba s vplyvom moslimskej kultúry.

 

Cádiz

 

Podľa Španielov je práve toto najkrajšia oblasť v ich krajine. Dovolenkári ju až natoľko nevyhľadávajú a oni ju takpovediac majú len pre seba. Cádiz sa môže pochváliť aj oceneniami za najčistejšie európske pláže. Významný je aj z hľadiska kultúrnych pamiatok. Z nich jednoznačne dominuje rozsiahla katedrála, ktorá sa priam vyníma v kombinácii s prímorským prostredím. Je ako stvorené na rodinnú dovolenku, ktorú môžete absolvovať i s tínedžermi. V okolí sa totiž nachádza množstvo zaujímavých atrakcií.

 

Menorca

 

Ak by ste predsa len túžili po dovolenke na španielskych ostrovoch, v tom prípade vyskúšajte niečo nové. Menorca je pre Slovákov stále pomerne málo objaveným kúskom tejto krajiny. Má príjemné pláže, nie je natoľko prepchatá turistami a pokiaľ nie ste fanúšikmi divokej zábavy ako na Ibize, toto bude pre vás tou najlepšou voľbou. Vstupenkou do malého španielskeho raja je opäť výborné počasie, ktoré vás tam môže zlákať aj mimo letnú sezónu.

 

Zdroj/autor: femalefirst.co.uk, mirror.co.uk, ownersdirekt.co.uk, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
4.0/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa