Zaujímavosti, atrakcie

Hlavné mesto rozkoše: Následník trónu mal v Paríži kreslo na trojku aj vaňu so šampanským

2024-05-19 13:00:00 |

V mondénnom parížskom nevestinci je na začiatku Svetovej výstavy nabité. Striedajú sa tu ministri a veľvyslanci z celého sveta. Vo svojich diároch si tento vydarený večer pritom zaznamenali ako „návštevu predsedu senátu“.

Viac článkov

Záhadné javy na oblohe: Bezpečnosť letov by vraj mohlo ohrozovať UFO

Záhadné javy na oblohe:
2023-09-18 00:00:00

Záhadné lietajúce objekty, dnes známe pod skratkou UFO, sú na oblohe pozorované od nepamäti a v niektorých krajinách vznikli aj úrady na zhromažďovanie a analyzovanie správ o ich výskyte. V USA bol takto najnovšie vlani v júli zriadený úrad amerického ministerstva obrany AARO, založený na základe asi ročného pozorovania týchto javov, ktoré zaznamenali vojenskí piloti. Tento úrad má okrem skúmania otázky existencie mimozemského života aj vyhodnocovať bezpečnostné riziká, ktoré predstavuje stretnutie lietadiel s týmito objektmi. viac »

Najľudnatejšia krajina sveta by mohla zmeniť názov: 8 otázok a odpovedí, čo by to prinieslo

Najľudnatejšia krajina sveta by
2023-09-17 12:00:00

Podľa špekulácií sa vládnuca Indická ľudová strana (BJP) chystá pri príležitosti mimoriadneho zasadnutia parlamentu, ktoré je naplánované na 18. až 22. septembra, predložiť uznesenie o zmene oficiálneho názvu Indie na Bhárat. viac »

Na vlastnej koži: Jedno z najkrajších múzeí sveta vás prenesie do budúcnosti

Na vlastnej koži: Jedno
2023-09-17 00:00:00

Múzeum budúcnosti je jednou z najikonickejších a najnavštevovanejších atrakcií Dubaja, ktorá návštevníkov prenesie do roku 2071. Založila ho nadácia Dubai Future Foundation, ktorá skúma, ako by sa spoločnosť mohla v nasledujúcich desaťročiach vyvíjať za pomoci vedy a techniky. Múzeum stojí vedľa hlavnej dopravnej mestskej tepny Sheikh Zayed Road a dátum jeho otvorenia bol úmyselne stanovený na 22.02.2022, keďže toto číslo je číselný palindrom – číta sa z oboch koncov rovnako. viac »

Škandálne manželstvo: Siamský princ sa oženil s ruskou sestričkou, spolu precestovali svet

Škandálne manželstvo: Siamský princ
2023-09-15 00:00:00

„Predsa mi teraz nemôžete odísť, a ešte k tomu do vojny,“ nalieha siamský princ na ruské dievča. Padla mu do oka v Petrohrade, kde bol na štúdiách. Nečakal, že sa Káťa bude zdráhať stať sa princeznou. viac »

NASA objavila exoplanétu s oceánom a podmienkami vhodnými pre život

NASA objavila exoplanétu s
2023-09-14 10:00:00

Vedci z amerického Národného ústavu pre letectvo a vesmír (NASA) objavili exoplanétu s oceánom vody, informuje TASR na základe správy agentúry DPA. viac »

Záhada v panamskej džungli: Mladé turistky sa vydali na túru, našli po nich len časti tiel

Záhada v panamskej džungli:
2023-09-12 13:00:00

Dve holandské turistky Kris Kremers a Lisanne Froon sa v apríli 2014 vybrali na vysnený výlet do Panamy. Domov sa však už nikdy nevrátili. O niekoľko mesiacov neskôr našli len ich kosti a záhadné obrázky z fotoaparátu, ktoré priniesli viac otázok ako odpovedí. Čo sa vlastne mladým ženám v divokej džungli stalo? viac »

Tradičná cyperská Lefkaritika očarila aj Leonarda da Vinci, dnes jej hrozí zánik

Tradičná cyperská Lefkaritika očarila
2023-09-12 12:30:00

Výšivka Lefkaritika patrí k najväčším pokladom, ktoré si môžete z ostrova Cyprus doniesť. Je natoľko krásna, že vraj očarila aj slávneho umelca Leonarda da Vinci, a dnes už figuruje aj na zozname UNESCO. Napriek tomu sa tomuto nádhernému remeslu venuje čoraz menej a miestni sa obávajú, či vôbec prežije. viac »

Južná Kórea patrí k najmodernejším krajinám v Ázii: Čo sa deje v školstve, je však ŠIALENÉ

Južná Kórea patrí k
2023-09-11 12:00:00

Tridsaťjedenročná učiteľka základnej školy I Min-so 5. júna opísala, ako ju premôže strach, kedykoľvek vstúpi do triedy. "Zviera mi hrudník a ja mám pocit, že kamsi padám. Ani poriadne neviem, kde som," zapísala si do denníka. O dva mesiace neskôr ju kolegovia našli v škole mŕtvu. Vzala si život, napísal spravodajský server BBC News. viac »

Vymenil Rím za Capri: Cisár Tiberius strávil posledné roky života ďaleko od intríg a klamstiev

Vymenil Rím za Capri:
2023-09-10 00:00:00

„Preboha, cisár je mŕtvy!“ vykríkne zdesene sluha, keď nahliadne za pootvorené dvere. Tiberius leží v posteli, oči má doširoka otvorené, jeho hruď sa ani nepohne. Až po chvíli pribehnú Caligula a veliteľ pretoriánskej gardy. Sluha ich prevŕta pohľadom. Má snáď v cisárovej smrti prsty niektorý z nich? viac »

Nález storočia: Archeológ amatér objavil súbor zlatých šperkov zo 6. storočia

Nález storočia: Archeológ amatér
2023-09-08 16:00:00

Muž z Nórska, ktorý na radu svojho fyzioterapeuta opustil gauč a v snahe viac sa si hýbať zaobstaral detektor kovov pre pátranie po pokladoch ukrytých pod zemou, našiel hotový poklad. Agentúra AP píše, že podľa znalcov ide o nález storočia. viac »

Príliš strmá a nebezpečná: Pod známym hotelom sa skrýva tajná šmykľavka na evakuáciu vyvolených

Príliš strmá a nebezpečná:
2023-09-08 00:00:00

O tajných tuneloch pod taiwanským hotelom Grand sa v priebehu rokov rozprávalo veľa povestí. Podľa niektorých išlo o tajné chodby do päť kilometrov vzdialeného prezidentského úradu. Iní tvrdia, že viedli na letisko Songshan alebo na tajnú vojenskú základňu. A teraz majú tieto tunely slúžiť ako úkryt, ak by na mesto zaútočila čínska armáda, napísal spravodajský server The Guardian. viac »

Homosexualita vo svete: Sobáše ľudí rovnakého pohlavia umožňujú desiatky krajín, inde hrozí smrť

Homosexualita vo svete: Sobáše
2023-09-06 10:00:00

Homosexualita, čiže náklonnosť jedinca k osobám rovnakého pohlavia, sa v ľudskej spoločnosti vyskytovala od jej začiatkov. Jej existencia a prejavy boli však v priebehu európskych dejín v rôznej miere zamlčané, prijímané či potierané. Za mimoriadne tolerantné obdobie platí v tomto smere antika, tiež za raného stredoveku bol homosexuálny styk vnímaný ako síce hriešny, ale viac-menej prípustný. viac »

Bolívijskú Yungas prezývajú cesta smrti. Ročne tam zomrú desiatky ľudí

Bolívijskú Yungas prezývajú cesta
2023-09-04 00:00:00

V Bolívii majú najnebezpečnejšiu cestu na svete. Napriek tomu, že vám počas jej prejazdu hrozí vysoké riziko nehody, dokonca i smrť, stále je vyhľadávanou atrakciou. Všetci si chcú vyskúšať chuť adrenalínu, keď počas jazdy balansujú na hranici života a smrti. Mali by ste odvahu aj vy? viac »

Nečakaná stratégia generála Montgomeryho: Pri egyptskej Al Alameine dostali Nemci na frak

Nečakaná stratégia generála Montgomeryho:
2023-09-03 00:00:00

„Zlé časy sa skončili,“ nechá sa generál Montgomery počuť krátko po tom, čo mu bolo zverené velenie britskej 8. armády. „Budeme stáť a bojovať tu. Už nebudeme ustupovať! Rommelovi rozhodne nie!“ Potom nariadi, aby boli všetky plány a inštrukcie, týkajúce sa ďalších ústupov, spálené, a to hneď. viac »

Tragický omyl nad Sachalinom: Zostrelenie civilného lietadla zaplatilo životom 269 ľudí

Tragický omyl nad Sachalinom:
2023-09-01 11:30:00

K najtragickejším udalostiam poslednej dekády studenej vojny patrí zostrelenie juhokórejského civilného lietadla nad Sachalinom v noci na 1. septembra 1983. Zblúdilý boeing sa stal terčom sovietskych stíhačov, ktorí ho považovali za špionážny stroj. Na tragický omyl doplatilo životom 269 ľudí. viac »


Pondelok, 20. máj. 2024. Meniny má Bernard.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa