Slovensko – kam na výlet

Liptov, Tatry, Orava: Takéto sú ceny skipasov v obľúbených lyžiarskych strediskách

2023-12-19 09:00:00 |

Ceny online skipasov v najvyťaženejších lyžiarskych strediskách sa výrazne nezmenili a ostávajú približne na rovnakej úrovni ako vlani. O niečo drahšie sú lyžiarske lístky zakúpené na mieste v pokladnici. TASR o tom informovali oslovené oblastné organizácie cestovného ruchu (OOCR).

Viac článkov

Návštevníci Trnavy sa môžu tešiť na nové prehliadky, ponúknu až deväť zaujímavých tém

Trnava
2020-03-06 08:00:00

Tento rok v Trnave bude pestrý aj vďaka originálnym prehliadkam. Či už ste milovníkom histórie, vína, architektúry alebo umenia, určite by ste nemali vynechať návštevu Malého Ríma. Ten si vás totiž získa novými prehliadkami so sprievodcom. viac »

Severný Spiš a Pieniny - ideálne miesto na dovolenku i prázdniny

Pieniny
2020-03-04 12:00:00

Deťom na východnom Slovensku začínajú jarné prázdniny, a to je ideálna možnosť spoznať krásy našej krajiny a ešte sa pritom poriadne zabaviť. Skvelou destináciou je aj severný Spiš a Pieniny. viac »

Okolo sveta za necelú hodinku: V Bratislave otvorili fantastické múzeum optických ilúzií

Múzeum optických ilúzií Tripalnd
2020-02-26 08:00:00

Optické ilúzie boli ešte pred pár rokmi výhradnou doménou maliarov či filmárov, dnes sa však približujú širokej verejnosti. Vo svete môžete navštíviť niekoľko múzeí, kde sa veľkí aj malí pohrajú s perspektívou, nedávno konečne jedno otvorili aj v Bratislave. Z vlastnej skúsenosti môžeme potvrdiť, že rozhodne stojí za návštevu. viac »

Tále majú interaktívny náučný chodník, turistom priblíži Nízke Tatry

Tále - Golfové ihrisko
2019-12-24 12:00:00

Rekreačná oblasť Tále na Horehroní má prvý interaktívny náučný chodník. Zrekonštruovali ho a pribudli na ňom nové náučné prvky, ktoré priblížia všetkým turistom, aké zvieratá či dreviny môžu v lesoch Nízkych Tatier vidieť a počuť. TASR o tom v pondelok informovala Estera Potkány, marketingová manažérka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie. Projekt bol spolufinancovaný Banskobystrickým samosprávnym krajom. viac »

Na Veľkej Rači v Oščadnici pribudla nová rozhľadňa

Na snímke novootvorená vyhliadka
2019-12-18 08:00:00

Výhľad na Malú Fatru, Javorníky, Kysucké i Moravsko-sliezske Beskydy ponúka nová rozhľadňa, ktorú uplynulý víkend otvorili na vrcholovej stanici pri lanovke Dedovka v Oščadnici. Stavba sa týči v nadmorskej výške 924 metrov a podľa starostu Oščadnice Mariána Plevka ju postavili v rámci slovensko-poľského cezhraničného projektu. V interiéri rozhľadne sa nachádza galéria plastík. Ich autorom je projektant stavby Stanislav Mikovčák. "Ku každej z týchto plastík sa viaže príbeh z miestneho regiónu," doplnil Plevko. viac »

Z cintorína do vinárne: Martina organizuje dobrodružné prehliadky slovenských miest

Z cintorína do vinárne:
2019-12-06 10:00:00

Netradičné tematické prehliadky sú v svetových mestách už pomerne bežné a zopár ich nájdete aj v Bratislave. Martina ale usporadúva netradičné lampášové prehliadky malokarpatských miest. Niektoré z nich začínajú na cintoríne a končia vo vinárni, všetky však sľubujú nezabudnuteľné zážitky. V rozhovore nám prezradila viac. viac »

Lúčky a Kalameny – minerálne bohatstvo Liptova

Lúčanský vodopád
2019-12-03 12:00:00

Orava a Liptov sú regióny známe najmä prekrásnou prírodou. Na ich rozhraní sa nachádzajú kúpele Lúčky, ktoré ležia pod úbočím vrchu Choč. Preslávila ich najmä miestna minerálna voda a Lúčanský vodopád. viac »

V stopách nacistických zverstiev: Desať slovenských dedín, ktoré vypálili počas II. svetovej vojny

Telgárt
2019-08-29 00:00:00

Cestovanie nie je len o spoznávaní iných krajín, ľudí či kultúr. Mnoho sa dozvieme aj pri potulkách rodnou hrudou - najmä ak sa vyberieme na miesta spojené s významnými dejinnými udalosťami. Lebo "kto nepozná minulosť, je odsúdený prežiť ju znova“ (Thomas Mann). Pripomeňme si dnes pri príležitosti 75. výročia SNP miesta, ktoré sú nemým mementom tragických udalostí 2. svetovej vojny. Aby sa už nikdy nič podobné neopakovalo. viac »

Vysoké Tatry zo sedla: Trasy v Tichej a Kôprovej doline zvládnu aj menej zdatní cyklisti

Trasy v Tichej a
2019-08-25 12:00:00

Vo vyšších polohách Vysokých Tatier je viacero cyklistických trás, väčšina z nich je však náročnejšia. Výnimkou sú asfaltové chodníky v Tichej a Kôprovej doline, ktoré zvládnu aj mene zdatní cyklisti. Pre TASR to uviedla výkonná riaditeľka Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry Lenka Syrovátková s tým, že v regióne slovenských veľhôr je dohromady 39 značených a odporúčaných trás, väčšina z nich sa však nachádza na podhorí. viac »

V rokline Zapikan v Slanských vrchoch sa podľa povesti ukrýval zbojník

Roklina Zapikan v Slanských
2019-07-13 00:00:00

Slanské vrchy ukrývajú popri známych turistických cieľoch ako Šimonka, Herľany alebo Dubník aj menej známe pamiatky. Vďaka tomu si stále uchovali svoju pôvodnú podobu, nepoznačenú nadmerným množstvom turistov. Jedným z nich je miesto zvané Zapikan. viac »


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa