Slovensko – kam na výlet

Liptov, Tatry, Orava: Takéto sú ceny skipasov v obľúbených lyžiarskych strediskách

Liptov, Tatry, Orava: Takéto
2023-12-19 09:00:00

Ceny online skipasov v najvyťaženejších lyžiarskych strediskách sa výrazne nezmenili a ostávajú približne na rovnakej úrovni ako vlani. O niečo drahšie sú lyžiarske lístky zakúpené na mieste v pokladnici. TASR o tom informovali oslovené oblastné organizácie cestovného ruchu (OOCR). viac »

Adventný Poprad: Deti poteší bohatá svetelná výzdoba, dospelých vianočný jarmok

Adventný Poprad: Deti poteší
2023-12-14 00:00:00

Kto bol niekedy v Poprade počas vianočného obdobia, veľmi dobre vie, o čom hovoríme. Toto podtatranské mesto začalo pred rokmi s tradíciou bohatej svetelnej výzdoby, ktorá sa preslávila po celom Slovensku. I kvôli tomu podľa niektorých nenájdete v adventnom období na Slovensku krajšie miesto. viac »

OBRAZOM: Rozhľadňa na Lipovci U Rehušov

OBRAZOM: Rozhľadňa na Lipovci
2023-10-12 10:00:00

Rozhľadňa na Lipovci U Rehušov neďaleko obce Prietrž v okrese Senica bola vybudovaná v roku 2013 z prostriedkov Európskej únie z operačného programu cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Česká republika. viac »

To je ale nádhera: Demänovskú jaskyňu slobody po rekonštrukcii opäť sprístupnili verejnosti

To je ale nádhera:
2023-10-12 00:00:00

Demänovskú jaskyňu slobody takmer po roku rekonštrukčných prác sprístupnili pre verejnosť. Turisti tak môžu opäť navštíviť jednu z najpopulárnejších jaskýň na Slovensku. Privíta ich novým systémom osvetlenia. Na brífingu v Demänovskej doline o tom v utorok informoval Peter Gažík zo Správy slovenských jaskýň Štátnej ochrany prírody SR. viac »

Kaštieľ v Svätom Antone je opäť krajší, pribudla camera obscura aj malebné rozárium

Kaštieľ v Svätom Antone
2023-10-10 18:30:00

Múzeum vo Svätom Antone je jednou z najkrajších historických atraktivít destinácie. Ročne ho navštívi približne 40000 návštevníkov, ktorých lákajú nádherne zariadené interiéry či poľovnícka a prírodovedná expozícia. Medzi najobdivovanejšie patrí Zlatý salón – súprava nábytku pozlátená 24-karátovým zlatom, ktorá patrila francúzskej princeznej. viac »

V hrade Modrý Kameň si zaspomínate na detstvo. Uvidíte tam Kuka i Matelka

V hrade Modrý Kameň
2023-06-01 10:00:00

Neďaleko Veľkého Krtíša sa nachádza hrad Modrý Kameň, ktorý sa podarilo uchovať vo veľmi dobrom stave. No keďže bol jeho interiér pomerne prázdny, dnes v ňom sídli múzeum s jedinečnou zbierkou divadelných bábok a hračiek. Jeho návšteva tak rozhodne poteší aj tých najmenších. viac »

Rozhľadňa, aká tu nebola: Z banskoštiavnickej Kalvárie dovidíte až na Vysoké Tatry

Rozhľadňa, aká tu nebola:
2023-05-23 12:00:00

V Banskej Štiavnici v utorok slávnostne otvorili novú vyhliadku na Kalvárii. Nachádza sa v severnej veži Horného kostola a v prípade dobrého počasia núka panoramatické výhľady nielen na starobylé banícke mesto, ale dovidieť z nej sa dá aj na najvyššie štíty Vysokých Tatier. viac »

Fantastický zážitok: V jaskyni Domica je po rokoch opäť možná podzemná plavba po riečke Styx

Fantastický zážitok: V jaskyni
2023-05-20 12:00:00

V jaskyni Domica v okrese Rožňava je po rokoch opäť možná podzemná plavba po riečke Styx. Prevádzke plavby dopomohli priaznivé prírodné pomery a charakter počasia. Pre TASR to uviedol správca jaskyne Ottó Lörincz. viac »

Srdce Európy: Geografický stred starého kontinentu je v malebnej slovenskej obci

Neďaleko Kremnických Baní sa
2023-04-19 12:01:00

Na Slovensku sa môžeme pochváliť viacerými unikátnosťami. Medzi ne patrí aj obec Kremnické Bane v okrese Žiar nad Hronom, ktorú vyhľadávajú ľudia z celej Európy. Keď sa tam totiž postavia na jeden bod, budú sa nachádzať presne v strede starého kontinentu. viac »

V Štavnických Baniach otvorili novú lávku, banícku históriu umožní vidieť z nadhľadu

V Štavnických Baniach otvorili
2023-04-14 07:00:00

Lávku, ktorá umožní návštevníkom a záujemcom o históriu uvidieť z nadhľadu archeonálezisko pri šachte Karol v Štiavnických Baniach, predstavili v stredu verejnosti. Lávka umožní spoznávať banícku históriu priamo na mieste bývalého banského závodu. Ako uviedla výkonná riaditeľka KOCR Banskobystrický kraj Turizmus Zuzana Jóbová, lávka sprístupňuje nielen pozostatky základov banského závodu, ale aj konského gápľa, ktorý tam kedysi fungoval. viac »


<< Predchádzajúci 1 2 3 4 5 Nasledujúci >>
Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa