V Rimavskej Bani pribudol nový náučný chodník, približuje boje z obdobia SNP

Rimavská Baňa
2022-10-03 06:00:00

V Rimavskej Bani v okrese Rimavská Sobota pribudol nový náučný chodník s piatimi zastávkami, ktorý návštevníkom približuje tunajšie boje z obdobia Slovenského národného povstania (SNP). Náučný chodník slávnostne otvorili v sobotu, súčasťou podujatia bola i komentovaná prehliadka a historická rekonštrukcia bojov. Pre TASR to uviedol Viktor Brádňanský z oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Gemer. viac »

Náučný chodník v Haluzickej tiesňave a jej okolí oslávil desiate narodeniny

Náučný chodník v Haluzickej
2022-06-25 11:00:00

Programom pre deti zo základných škôl v Trenčíne a v Novom Meste nad Váhom a z materskej školy v obci Haluzice si v stredu Lesy SR pripomenuli 10. výročie vybudovania lesníckeho náučného chodníka v Haluzickej tiesňave a jej okolí. Informovala o tom hovorkyňa štátneho podniku Lesy SR Marína Debnárová. viac »

Banská Štiavnica má novú atrakciu: Vychádzková trasa predstavuje mesto z nadhľadu

Banská Štiavnica
2022-05-18 07:00:00

Mesto Banská Štiavnica má novú atrakciu. Je ňou okružný panoramatický chodník na trase s množstvom zaujímavostí, ktorý z nadhľadu poskytuje najkrajšie pohľady na toto mesto. viac »

Originálny náučný chodník: Kamenica odkazuje na slovenský Semmering

Výhľad na Žiarsku kotlinu
2021-01-18 08:00:00

Slovenský Semmering, historickú prezývku železničnej trate vedúcej cez Kremnicu, pripomína náučný chodník Kamenica v obci Stará Kremnička. Okrem toho približuje históriu miestnych bojov počas druhej svetovej vojny a z vrcholu Kamenica ponúka panoramatické výhľady na široké okolie. viac »

Drienčanský kras - nádherný kus našej prírody na juhu krajiny

Polosuchá dolina, typický krasový
2021-01-09 09:00:00

Vzácne prírodné územie s krasovými javmi, dve jaskyne, vodnú nádrž, historickú oboru, ale aj návršie, kde kedysi stála pevnosť a pôsobisko rozprávkara Pavla Dobšinského. To všetko môžu uvidieť návštevníci náučného chodníka Drienčanský kras pri obci Drienčany v okrese Rimavská Sobota. viac »

Vodopád Bystrô: Národná prírodná pamiatka láka čoraz viac turistov aj v zime

Vodopád Bystrô
2020-12-27 12:00:00

Vodopád Bystrô na Podpoľaní láka turistov a milovníkov prírody nielen počas leta, čoraz viac záujemcov ho navštevuje aj v zime. Táto národná prírodná pamiatka patrí k najväčším vodopádom vo vulkanitoch Západných Karpát, skalná stena presahuje výšku 23 metrov. Túru zvládnu aj rodiny s malými deťmi. viac »

Náučné chodníky môžete navštíviť aj v zime: Tieto sú najzaujímavejšie

Múzeum oravskej dediny v
2020-12-20 12:01:00

Viaceré chodníky vo Vysokých a Nízkych Tatrách sú počas zimy uzatvorené. No napriek tomu sa nemusíte vzdať vašich turistických plánov. Zoberte kamarátov alebo rodinu a vyberte sa na prechádzku prírodou spojenú s novými poznatkami. viac »

Nová atrakcia Bytče: V mestskej časti Hrabové otvorili netradičnú rozhľadňu

Nová vyhliadka nad mestom
2020-12-02 08:00:00

Náučný chodník Za krásami bytčianskej prírody, ktorý končí výhľadňou, sprístupnili v stredu v mestskej časti Bytče Hrabové. Oba prvky infraštruktúry sú hlavným výstupom spoločného projektu Bytče a poľského partnera Gminy Strumień. viac »

Rimavská Sobota: Turisti majú novú atrakciu, náučný chodník Po stopách Maginhradu

Otvorenie náučného chodníka Po
2020-09-28 22:00:00

Turisti, ktorí zavítajú do okresu Rimavská Sobota, sa môžu tešiť na novú turistickú atrakciu. Od rybníka vo Vyšnom Skálniku sa už vydajú po novom náučnom chodníku, ktorým sa dostanú po 16 metrov vysokú rozhľadňu na vrchole Maginhradu. Chodník, ktorý lemujú informačné tabule či drevené plastiky, otvorili v sobotu zástupcovia obcí Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) i dobrovoľníci. Tomuto projektu venovali dlhé roky. viac »

Novinka v Nízkych Tatrách: Náučný chodník pripomenie históriu baníckej osady Magurka

Banícka osada Magurka,ležiaca priamo
2020-09-16 08:00:00

Históriu baníckej osady Magurka v Ľupčianskej doline v Nízkych Tatrách priblíži nový náučný chodník, ktorý otvoria začiatkom októbra. Tvorí ho 11 tabúľ umiestnených na 8,4 kilometra dlhom okruhu. viac »

V stopách hereckej legendy: Jozefa Kronera pripomína v Staškove rodný dom aj náučný chodník

Rodný dom Jozefa Kronera
2020-08-23 12:00:00

Slovenského herca Jozefa Kronera pripomína v kysuckej obci Staškov jeho rodný dom, turisticko-náučný chodník aj futbalový turnaj O pohár Jozefa Kronera, založený v roku 1972. viac »

Plavecký Kras: Turisti môžu vidieť Deravú skalu i malé Biokovo

Jelenia hora - skalnatý
2020-08-04 12:00:00

Turisti, ktorí sa počas leta vyberú spoznávať krásy Plaveckého krasu na okraji Bratislavského kraja, môžu vstúpiť do voľne prístupnej jaskyne z obdobia štvrtohôr, ale zažiť aj scenériu, pripomínajúcu chorvátsku Dalmáciu, a pohorie Biokovo. Prístup k obom zvláštnostiam vedie cez trasu náučného chodníka Plavecký kras. viac »

Malý Slovenský raj: Náučný chodník zbojníka ponúka prechod kaňonom aj výhľad na Tatry

Na snímke skalný kaňon
2020-05-25 12:00:00

Prechod skalným kaňonom, viadukt so zubačkovou traťou, nahliadnutie do dvoch jaskýň, či rozhľadňu s výhľadom na Nízke Tatry. To všetko ponúka Náučný chodník Jakuba Surovca v sedle Zbojská pri Tisovci v Rimavskosobotskom okrese. „Je to niečo ako malý Slovenský raj. Ide o jedno z najväčších lákadiel a pýchu okolia Tisovca,“ povedal predseda turistického oddielu KOS Rimavská dolina Dušan Kojnok. viac »

Tále majú interaktívny náučný chodník, turistom priblíži Nízke Tatry

Tále - Golfové ihrisko
2019-12-24 12:00:00

Rekreačná oblasť Tále na Horehroní má prvý interaktívny náučný chodník. Zrekonštruovali ho a pribudli na ňom nové náučné prvky, ktoré priblížia všetkým turistom, aké zvieratá či dreviny môžu v lesoch Nízkych Tatier vidieť a počuť. TASR o tom v pondelok informovala Estera Potkány, marketingová manažérka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie. Projekt bol spolufinancovaný Banskobystrickým samosprávnym krajom. viac »

V Bardejovských Kúpeľoch vybudovali náučný chodník Sisi a jej zastavenia

Pamätník cisárovnej Alžbety -
2019-07-12 08:00:00

V Bardejovských Kúpeľoch vybudovali náučný chodník nazvaný Sisi a jej zastavenia. Venovaný je cisárovnej Alžbete, zvanej Sisi, ktorá v Bardejovských Kúpeľoch strávila tri týždne. Chodník je tohtoročnou novinkou. Dlhý je 2,3 kilometra, začína v kúpeľnom parku pred hotelom Alžbeta a predstavuje okruh kúpeľným lesoparkom, ktorý končí v parčíku za hotelom. Jeho prejdenie trvá približne 45 minút a je na ňom sedem zastavení. viac »


<< Predchádzajúci 1 2 Nasledujúci >>
Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa