Ďalšie destinácie – exotická dovolenka

Fidži kedysi strašilo kanibalizmom. Dnes láka dovolenkárov na atraktívnu turistiku

Fidži kedysi strašilo kanibalizmom.
2023-10-24 00:00:00

V minulosti sa bádatelia a cestovatelia pozerali na Fidži s bázňou. Tunajšie kmene zastávali rôzne náboženstvá a v niektorých z nich sa pestoval aj kanibalizmus. Z obavy o vlastné životy sa im preto vyhýbali prví turisti, ktorí cestovali po svete. No táto krásna krajina s tým už dávno nemá problém, preto sa môžete pustiť do jej skúmania. viac »

Nová Kaledónia je tichomorským klenotom: Toto ponúka jeho hlavné mesto Nouméa

Nová Kaledónia je tichomorským
2023-03-30 12:00:00

Krajiny v Tichom oceáne nemajú cestovatelia ešte zatiaľ natoľko prebádané. Pritom ponúkajú také krásne lokality, na ktoré budete spomínať ešte aj dlho po návrate domov. Jedným z klenotov je Nová Kaledónia, ktorej hlavné mesto Nouméa má pre vás prichystaných hneď niekoľko zaujímavých prekvapení. viac »

Dobrodružstvo na každom rohu: Tretí najväčší piesočný ostrov preslávili delfíny aj cintorín lodí

Dobrodružstvo na každom rohu:
2023-01-18 08:00:00

Moreton Island je tretím najväčším piesočným ostrovom sveta. Okrem malej oblasti s pieskovcom a ryolitom ho celý tvorí výhradne piesok. Turistov však láka nielen svojimi plážami a prírodnými zaujímavosťami, obrovské poklady totiž ukrýva aj v blízkych vodách. viac »

Opera v Sydney: Víťazný návrh vytiahli z koša, autora nepozvali na otvorenie

Opera v Sydney: Víťazný
2022-04-24 13:00:00

Keď sa povie Sydney, okamžite sa väčšine ľudí vybaví miestny operný dom. Budova s ​​prekrásnou škrupinovou strechou sa ihneď po svojom dokončení bezmála pred 50 rokmi stala neodmysliteľným symbolom mesta. V prístave pritom takmer stála úplne inak vyzerajúca stavba. Vznik tej terajšej totiž sprevádzali nevídané peripetie... viac »

Päť najkrajších jazier na Novom Zélande: Jedného z nich sa nesmiete ani dotknúť

Päť najkrajších jazier na
2022-03-05 00:00:00

Dovolenku pri jazere majú radi mnohí cestovatelia. Väčšinou sa v ich okolí nachádzajú perfektné možnosti na aktívny oddych a potom môžu príjemne relaxovať pri vode. Nový Zéland je krajinou plnou príjemných prírodných prekvapení. Preto tam nájdete aj množstvo nádherných vodných plôch, ktoré patria k ich top atrakciám. viac »

Ružové jazero aj kamenný les: Austrálska príroda ukrýva vzácne poklady

Dvanásť apoštolov
2021-10-22 12:00:00

Pri návšteve Austrálie budete mať pocit, že ste sa ocitli v úplne inom svete. Tunajšia príroda je výnimočne nádherná a pripraviť sa treba aj na trochu divočiny. Nebuďte prekvapení, keď počas vašich potuliek stretnete aj zaujímavé exotické zvieratá. viac »

Cestovatelia milujú Nový Zéland kvôli prírode: Prekvapia vás však aj najkrajšie mestečká

Picton
2021-01-24 00:00:00

Cestovatelia milujú Nový Zéland kvôli nádhernej prírode. V krajine nájdete skutočne jedinečné miesta, na ktoré len tak ľahko nezabudnete. No popri nich môžete navštíviť aj viacero malých mestečiek, ktoré majú neopakovateľný šarm a prekvapia vás svojou pohostinnosťou, pestrými aktivitami či bohatou históriou. viac »

Luxusná dovolenka pre nadšencov golfu: 5 najlepších golfových hotelov v Austrálii

Luxusná dovolenka pre nadšencov
2020-12-22 08:01:00

Lokalita je nesporne kľúčová pre zážitok z golfu. Či už ste nováčik, mierne pokročilý, alebo skúsený hráč, určite oceníte malebné prostredie (zvlnené trávnaté pahorky, nedotknuté greeny a dizajnové bunkre) dokonale udržiavaného golfového ihriska. Až prejde pandémia, možno si doprajete aj trochu exotickejšiu golfovú destináciu – napríklad Austrália je priam hráčskym rajom, ani miestni si z bohatého výberu nevedia len tak ľahko vybrať. A keď už precestujete za golfom pol sveta, určite by ste si chceli zahrať viac než jednu partiu, takže ideálne by bolo prenocovať niekde na blízku. viac »

Nová Kaledónia: Z drsnej trestaneckej kolónie sa stali ostrovy večnej jari

Nová Kaledónia: Z drsnej
2020-10-17 10:00:00

Keď v minulosti Francúz spáchal ťažký zločin, mohli ho poslať do Tichomoria na ostrovy plné paliem, šťavnatého exotického ovocia a slnkom zaliatych piesočných pláží. Takéto idylické to pre trestancov na izolovanom súostroví nebolo. Zato teraz prekrásne francúzske zámorské územie v Tichom oceáne poskytuje zázemie všetkým milovníkom pokoja. viac »

To najlepšie z metropoly Západnej Austrálie: TOP 10 atrakcií v Perthe

Perth
2020-09-11 12:00:00

Hlavné mesto západnej časti Austrálie je akoby v izolácii od zvyšku ostrova. Všetky ostatné veľké mestá sú od Perthu vzdialené stovky kilometrov, vďaka čomu si vytvorilo svoj vlastný svojský imidž. Cestovatelia dokonca kvôli nemu neváhajú pretrpieť aj niekoľkohodinovú cestu naprieč krajinou alebo absolvovať ďalší let, len aby na vlastnej koži zažili jeho atmosféru. viac »


<< Predchádzajúci 1 2 3 4 5 Nasledujúci >>
Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa