Turistické a cestovateľské informácie

Neskutočná zimná jazda: Slovensko cez víkend hostí medzinárodné preteky psích záprahov

Neskutočná zimná jazda: Slovensko
2024-01-26 09:00:00

V najchladnejšej lokalite Slovenska s výbornými snehovými podmienkami sa chystá neskutočná zimná jazda, a to v podobe medzinárodných pretekov psích záprahov. Počas nich bežecký areál Snow park Ľadová pri Dobšinskej ľadovej jaskyni predstaví svoju novú požičovňu vybavenia na bežecké lyžovanie s útulňou. viac »

Saudská Arábia otvorila prvý obchod s alkoholom, zákaz platil od ohavnej vraždy

Saudi raňajkujú na terase
2024-01-25 09:00:00

V Saudskej Arábii sa po viac ako 70 rokoch otvoril prvý obchod s alkoholom, píše agentúra AP s odvolaním sa na nemenovaného diplomata. Podľa neho v ňom budú môcť nakupovať iba nemoslimskí diplomati, a to po predchádzajúcej registrácii cez mobilnú aplikáciu a na prídel. Agentúra Reuters píše, že ide o významný míľnik v snahe korunného princa Muhammada bin Salmána otvoriť túto ultrakonzervatívnu moslimskú krajinu obchodu a turizmu. viac »

Poľské turistiky vyvolali škandál: Na tomto mieste sa naozaj nevyzliekajte, zúria domáci

Poľské turistiky vyvolali škandál:
2024-01-24 00:00:00

Na pohľad nevinná fotografia vyvolala v Thajsku škandál. Dve mladé Poľky sa totiž rozhodli opaľovať priamo na posvätnej pôde a domácim tým poriadne zdvihli tlak. Opát kláštora sa však postavil na ich stranu. viac »

Košickí colníci v šoku: Neuveriteľné, čo našli v bruchu plyšového medveďa z Thajska

Košickí colníci v šoku:
2024-01-23 09:00:00

Chránené kaktusy odhalili košickí colníci v balíku z Thajska. Poštová zásielka deklarovala podľa popisu detskú hračku - plyšového medvedíka, ktorý však vo svojom vnútri ukrýval starostlivo zabalené živé exempláre sukulentných rastlín. Informovala o tom v pondelok Katarína Daňková z Colného úradu Košice. viac »

Tragédia na zjazdovke: Súd rozhodol o treste za smrteľnú zrážku v Oščadnici

Tragédia na zjazdovke: Súd
2024-01-22 13:35:00

Súd na Slovensku dnes vymeral dvojročný trest väzenia s odkladom na skúšobnú dobu tri roky lyžiari za tragickú zrážku na zjazdovke, ktorá si vyžiadala život osemročného chlapca. Okrem toho by mal odsúdený zaplatiť cez 26.000 eur ako náhradu škody. Verdikt súdu prvej inštancie nie je právoplatný, žalobca si ponechal lehotu na rozmyslenie. Informoval o tom verejnoprávny Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS). viac »

Island po katastrofe: Život sa zastavil a len tak sa znova nerozbehne

Island po katastrofe: Život
2024-01-22 12:00:00

Sopečná erupcia na Islande predminulý týždeň prvýkrát po 51 rokoch zapálila a pohltila niekoľko domov. Výnimočná udalosť uvrhla do neistoty obyvateľov mesta Grindavík, ktorí teraz netušia, kedy a či sa budú môcť vrátiť do svojich domovov, píše agentúra AFP. viac »

Koniec legendy: Investor chce zbúrať známy hotel, pod Chopkom plánuje apartmánové domy

Kamenná chata pod Chopkom
2024-01-21 23:00:00

Horský hotel Trangoška pod vrcholom Chopku v okrese Brezno by mohli v budúcnosti nahradiť nové apartmánové domy. Počíta s tým zámer investora, ktorý plánuje starý hotel zbúrať a na jeho mieste postaviť päť nových rekreačných objektov. Vyplýva to z dokumentácie, ktorú predložilo v rámci procesu posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA) občianske združenie Trangoška. viac »

Globálny cestovný ruch bude v roku 2024 vyšší ako pred pandémiou

Globálny cestovný ruch bude
2024-01-21 16:00:00

Globálny cestovný ruch sa v roku 2024 úplne zotaví z vplyvu pandémie ochorenia COVID-19. A počet zahraničných turistov bude pravdepodobne o 2 % vyšší ako v roku 2019. Uviedla to v piatok Svetová organizácia cestovného ruchu OSN (UNWTO) so sídlom v Madride. TASR o tom informuje na základe správ Reuters a AFP. viac »

Turistku na Havaji zachránil jej pes, štekaním privolal záchranárov

Nebezpečné schody Haiku priťahujú
2024-01-20 09:34:00

Výletnicu, ktorá sa zrútila z prudkého zrázu v horách na Havaji, zachránil jej vlastný pes. Niekoľko metrov pod turistickým chodníkom štekal tak dlho a usilovne, až mu ľudia privolali pomoc. Keď psa z nedostupného terénu hasiči vrtuľníkom vyzdvihli, všimli si nižšie v údolí ležiaceho batohu. Nakoniec našli aj majiteľku psa a batohu a rovnako ju zachránili, napísala stanica CNN. viac »

Francúzski kuchári protestujú proti novému zákonu: Imigrantov potrebujeme!

Francúzski kuchári protestujú proti
2024-01-19 09:00:00

Poprední francúzski kuchári a ďalší zástupcovia gastronomickej branže protestujú proti novému migračnému zákonu, ktorý proti pôvodným plánom neuľahčuje integráciu pracujúcich cudzincov bez povolenia na pobyt. viac »


Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa