V Poľsku chystajú skutočnú bombu - najväčší krytý vodný park v Európe

2018-02-17 00:00:01 |   |    | 

V meste Mszczonów asi 40 kilometrov od Varšavy vzniká unikátny zábavný park, aký v našich končinách nemá konkurenciu. Celoročne ponúkne klasické, ale aj moderné adrenalínové atrakcie pre návštevníkov všetkých vekových skupín. Jeho prvou súčasťou bude Suntago Water World, najväčší krytý vodný park v Európe.



 

Akvapark Suntago Water World vzniká pod záštitou spoločnosti, ktorá už prevádzkuje štyri veľké vodné parky v Nemecku. Vrátane jedného z najväčších v Európe - Therme Erding, ktorý má byť vzorom aj pre akvapark v Poľsku.

Suntago Water World ponúkne na ploche 67 000 m2 atrakcie pre rôzne vekové kategórie, rozdelené budú do troch častí.

V „Saunarii“ sa bude nachádzať 10 rôznych sáun, soláriá, masáže a minerálne bazény.

V časti „Relax“ budú môcť hostia oddychovať v tieni 700 skutočných paliem a plávať vo vnútorných a vonkajších bazénoch s celkovou plochou 3500 m2.

Treťou časťou bude Vodná džungľa Jamango s tridsiatimi vodnými šmykľavkami s celkovou dĺžkou vyše 3,2 kilometra! Jedna z nich bude dokonca najdlhšou v Európe - do bazéna na nej poletíte až 320 metrov. V tejto časti nájdete aj tzv. umelé rieky a bazén s vlnami. Samozrejmosťou je vodné ihrisko pre deti.

Hostia sa budú môcť občerstviť v jednej z piatich reštaurácií a štyroch vodných barov.

Vodný park by mal investorov stáť 150 miliónov eur a jeho otvorenie je naplánované na budúci rok. Predpokladá sa, že ho denne navštívi až 15 000 hostí, ktorí budú mať k dispozícii 2500 parkovacích miest a 8000 uzamykacích skriniek.

K vodnému parku neskôr pribudnú tematické zábavné parky, hotely, bungalovy, kongresové centrum, administratívne budovy aj nákupné centrum, to všetko ako súčasť obrovského projektu s názvom Park of Poland.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
3.8/5 (11 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa