Poľsko má nový svetový unikát: Pri Varšave otvorili najhlbší bazén na planéte za 40 miliónov

2020-12-01 08:00:00 |   |    | 

Poľsko ponúka turistom mnoho zaujímavostí, minulý týždeň k nim pribudla atraktívna novinka. V neveľkom meste Mszconow neďaleko Varšavy otvorili najhlbší bazén sveta.



 

Doteraz ste za najhlbším bazénom sveta (42 metrov) museli cestovať do talianskeho mesta Montegrotto Terme pri Padove, teraz vám však stačí zájsť ku susedom. Pri Varšave totiž po dvoch rokoch výstavby a investícii asi 40 miliónov zlotých (takmer 9 miliónov eur) otvorili centrum Deepspot, ktoré sa stalo novým držiteľom rekordu.

 

 

Bazén je určený potápačom všetkých úrovní, základný kurz tu môžu absolvovať aj úplní začiatočníci. Hlavná časť má hĺbku 20 metrov, potápači sa však môžu v špeciálnom tuneli ponoriť až 45,5 metra. Celkový objem nádrže je 8000 metrov kubických, čo je vyše 20 krát viac než má priemerný 25-metrový bazén.

Nie sú tu úžasné ryby alebo koralové útesy, takže to nie je náhrada za more. Ale určite je to skvelé miesto na tréning, aby ste sa potom mohli bezpečne ponárať v otvorenej vode,“ vyjadril sa potápačský inštruktor Przemyslaw Kacprzak. Aj v bazéne navyše je čo objavovať. V najhlbšom mieste sú totiž vytvorené umelé jaskyne a mayské ruiny a potápači môžu skúmať aj malý vrak lode.

 

 

Dobrou správou je, že centrum Deepspot je otvorené aj teraz. Hoci v Poľsku platia v súvislosti s koronavírusom prísne pravidlá a mnohé prevádzky sú zatvorené, organizované kurzy v tréningových centrách stále fungujú. Ak si však chcete užiť potápanie v najhlbšom bazéne sveta, treba sa poponáhľať. Už budúci rok totiž majú v anglickom Colchesteri otvoriť The Blue Abyss s hĺbkou až 50 metrov.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa