Dokonalý raj na Zemi: 7 najkrajších pláží Karibiku

2017-05-23 00:00:01 |   |    | 

Zo všetkých miest na svete spĺňajú najmä krajiny Karibiku pre mnohých dovolenkárov predstavu ideálnej dovolenky. Stabilne dobré počasie, exotická príroda a k tomu úžasné tiché pláže plné paliem s výhľadom na ligotavé more. Či sú to malé ostrovčeky alebo väčšie ostrovné krajiny, pohľad na fotografie týchto lokalít vo vás vyvolá pocit zasnenej nostalgie a tajných snov. Stačí však iba trochu chcieť, vystihnúť tie správne akcie a i vy sa môžete ocitnúť na niektorej z najkrajších pláží Karibiku.



 

Palm Beach, Aruba

Každý si rád vychutná idylku, keď ho na pláži nikto neruší a má možnosť vychutnať si úplný pokoj bez ďalšej spoločnosti. Lenže po chvíľke vám začne chýbať určitý komfort, keď by ste si napríklad dali ľadový drink alebo sa šli najesť do dobrej reštaurácie. Palm Beach na Arube rieši presne tento kuriózny problém. Zatiaľ čo ho z jednej strany oblieha sieť podnikov, obchodov a zábavných zariadení, na tej druhej už prechádza do pokojnej, nikým nerušenej oblasti. Stačí sa len trošku prejsť a ste späť v civilizácii. Voda je tam navyše tak čistá, že počas plávania môžete vidieť okolo seba všetky ryby a užiť si tak netradičný zážitok.

 

Pink Sands, Harbour Island, Bahamy

Len pár pláží na svete sa môže pochváliť zvláštnym sfarbením. Tá bahamská má originálny ružový odtieň a tento netradičný pohľad si môžete užiť najmä v podvečerných hodinách. Vďaka špeciálnemu zloženiu piesku a vody dochádza k optickému klamu, ktorý poteší najmä romanticky založené duše. Na pláži Pink Sands sa nachádzajú len dva malé rezorty, aby tak uchovali jeho komornejšiu atmosféru.

 

Trunk Bay, Svätý Ján

Jednou z častí Amerických Panenských ostrovov je aj menší ostrov Svätý Ján. I keď tam nájdete aj niekoľko historických zaujímavostí, väčšina turistov zavŕši svoj výlet na pláži Trunk Bay. Predstavte si tú idylku - za vami sa nachádza hustý tropický les a pred vami len pokojné more. Pri pláži majú navyše viacero požičovní s pomôckami na šnorchlovanie a potápanie, pretože pobrežie je bohaté na pestré koraly a podmorský svet. Počas väčšiny roka tam navyše panuje príjemné počasie a nemusíte sa báť toho, že by vám vaše oddychové plány naerušila neočakávaná sila prírody.

 

Grand Anse, Grenada

Grenadská pláž Grand Anse sa často umiestňuje v hitparádach najlepších pláží celého sveta. Dôvodom je skvelé prepojenie služieb a nádhernej prírody. I keď v jej okolí vybudovali viacero reštaurácií a barov, robili to vždy s citom k okoliu. Grand Anse odporúčajú aj ako skvelé miesto pre rodinné dovolenky, pretože sa tam môžete venovať rôznym športovým aktivitám, v jej okolí je postavených viacero ihrísk a nesmieme zabudnúť ani na možnosti vodných radovánok.

 

Bathsheba, Barbados

Niektorí ľudia príliš neobľubujú klasické piesočné pláže, na ktoré si stačí rozložiť lehátko a ľahnúť si pod slnečník. Ak hľadáte čistú nedotknutú prírodu v jej divejšej podobe, vyberte sa do mesta Batshsheba. Jeho pobrežie je lemované veľkými skalami, útesmi, ale nájdete tam aj voľné uhladené pláže. Keďže nejde o typickú dovolenkovú destináciu, nebýva tam až toľko turistov a môžete si vďaka tomu užiť viac súkromia.

 

Virgin Gorda, Britské Panenské ostrovy

Spomedzi všetkých Britských Panenských ostrovov je Virgin Gorda ten najväčší. Známy je ako obľúbené stredisko smotánky, ktorá sa tam často stretáva aj na svojich jachtách. V jeho okolí sú totiž vynikajúce podmienky na jachting. Popri pobreží sa nachádza niekoľko malých útesov, ktoré ukrývajú zaujímavé jaskyne. Časť z nich je prístupná aj pešo z pláže, no časť je zaliata vodou a môžete do nich len vplávať. Na Virgo Gorda je tiež nádherná priezračná voda, ktorá je skvelá na potápanie. Okolitá príroda bola zaradená medzi chránené oblasti a ponúka niekoľko trás pre dlhšie prechádzky.

 

Malý Svätý Vincent, Grenadína

Luxus, aký si vie predstaviť len málokto, nájdete na ostrove Malý Svätý Vincent. Ide o súkromný rezort, na ktorom je postavený iba malý hotel pre 50 ľudí. Aby ste si užili dokonalý život Robinsona a hlavne si oddýchli od všetkých starostí, nenájdete tam výdobytky modernej techniky ako telefónny a televízny signál alebo internet. Vďaka tomu lepšie vnímate nádherné biele pláže, kúpanie v Karibiku a prechádzky po ostrove. Takéto ponuky sú však určené skôr pre úzku skupinu ľudí. No keď si chcete užiť aspoň podobne krásnu prírodu, vyberte sa na neďaleký Canouan.

 

Autor: David

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Flickr
Zdroj: david / ako

Hodnotenie článku:
3.1/5 (11 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa